Carpaccio z buraka (240 kcal)

Carpaccio z buraka (240 kcal)

Carpaccio z buraka (240 kcal)

To niby nic takiego – burak, oliwa i kilka dodatków, ale danie jest niesamowicie pyszne. Mogłabym jej jeść codziennie, co zresztą wyszłoby mi na zdrowie, gdyż buraki to skarbnica witamin. Składniki (na dwie porcje): 2 duże buraki kulka mozzarelli (u mnie light – 125 g) garść pestek dyni garść rukoli 2 łyżeczki oliwy z oliwek (dałam czosnkową) łyżeczka octu winnego sól, pieprz Przygotowanie Buraki gotujemy w wodzie do miękkości. Ostudzamy je, obieramy i kroimy w cienkie plastry. Pestki dyni podprażamy ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu e-PrzepisyKulinarne

Warto przeczytać

Buraczki tarte na zimę

Tarte buraczki na zimę do słoików to obowiązkowy twór z buraków w naszej piwnicy. Można je podawać jako dodatek do obiadu, od razu ze słoika.

Czytaj dalej...

Dieta Pegan - na czym polega?

Dieta Pegan inaczej Paleo-Vegan powstała z połączenia wegańskich zwyczajów i diety paleo, która opiera się na jedzeniu mięsa i ryb. Na czym to polega?

Czytaj dalej...

Dieta śródziemnomorska – przepis na długie i zdrowe życie

Średnia wieku mieszkańców Grecji, Włoch lub Hiszpanii jest wyższa, dlatego gdyż ich dieta opiera się w szczególności na rybach, warzywach i owocach morza.

Czytaj dalej...

Ekstra odchudzający koktajl z buraków!

Idealne połączenie składników dla każdego chcącego stracić trochę ciałka.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.