Placki ziemniaczane po węgiersku
Placki ziemniaczane po węgiersku
Czas na pyszny obiadek: PLACKI PO WĘGIERSKU SKŁADNIKI NA GULASZ: 1 kg. szynki lub łopatki, marchew, pietruszka, przyprawa do gulaszu, papryka w proszku ostra, odrobinę chili, czerwona papryka sól, pieprz Mięso pokroić w drobną kostkę, zrumienić na margarynie z odrobiną smalcu w przyprawach. Pod koniec smażenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę i paprykę w paski (1/2 papryki). Zalać bulionem, dodać pokrojoną w słupki marchewkę, pietruszkę i dusić do miękkości mięsa. Następnie dodać re... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia Beaty
Autor
Beata
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
placki ziemniaczane, placki, papryka, gulasz, pietruszka, cebula, mięso, duszone, czosnkowy, pieczenie, marchewka, jajko, szynka, sosy, ziemniaki, sos czosnkowy, ziemniak, placek po węgiersku, wieprzowina, gulasz z łopatki, mięso duszone, gulasz po węgiersku, pieczone ziemniaki, sos do jajek, szynka gotowana, mięsa pieczone, duszona marchew, placki z gotowanych ziemniaków, pieczeń z szynki, pieczona szynka
Inne przepisy z Kuchnia Beaty
Dodaj komentarz