mięso mielone - 23354 przepisów (strona:735/1557)

Gołąbki na parze w sałacie rzymskiej 155

passaty pomidorowej sól, pieprz 1/2 łyżeczki oregano suszone 1/2 łyżeczki bazylii suszonej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej papryczka chili olej rzepakowy Gołąbki: Pierś z kurczaka, cebulę, czosnek mielę maszynką do mięsa. Do mięsa dodaję jajko, sól, pieprz, paprykę, oregano, bazylię, mąkę migdałową. Całość dobrze wyrabiam. Ryż gotuję według instrukcji opakowania i studzę. Ryż dodaję do mięsa i mieszam. Formuję nieduże podłużne

wesoła kuchnia
pyszne schabowe kotlety mielone... 206

kostki cebula 4 sztuki, jabłko 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, cukier 1 łyżeczka, kucharek 1 łyżeczka, pieprz mielony 1/2 łyżeczki, smalec 2 łyżki ziemniaki ugotowane 8 sztuk, surówka - ile potrzeba W rozdrabniaczu zmiksować pokrojone kotlety schabowe. Mięso przełożyć do miski, dodać namoczoną w wodzie bułkę, podsmażoną, wystudzoną cebulę, kucharka, pieprz, wbić jajka i wszystko dobrze ręką wyrobić(...)dodać pokrojony cienko czosnek, podsmażać z 3 minuty mieszając. Kotlety podać z ziemniakami, surówką np buraczki zasmażane, na kotlety nałożyć cebulę z jabłkami, czosnkiem - pyszne, soczyste, delikatne schabowe kotlety mielone, są doskonałe na ciepły obiad ale również na zimno do pieczywa.........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Pulpety z ryżem i dynią w sosie 209

dyni hokkaido 1 cebula 1 ząbek czosnku olej do smażenia 1/2 szklanki śmietany 30 % 200 ml bulionu drobiowego Pulpety: Pierś z kurczaka, obraną cebule i czosnek mielę maszynką do mięsa. Przekładam mięso do miski, dodaję jajko, startą i obraną dynię. Trę ją na tarce o dużych oczkach. Dodaję natkę posiekaną, ryż ugotowany, bułkę tartą, jajko, sól, pieprz, paprykę chili. Całość

wesoła kuchnia
Bezglutenowe klopsiki z brukselką i sezamem 107

pieczona: Brukselki myję kroję na pół. Przekładam do miski, dodaję sól, pieprz, oliwę papryczkę chili pokrojoną, bazylię. Mieszam w marynacie i odstawiam. Klopsiki: Pierś z kurczaka, cebulę, czosnek mielę maszynką do mięsa. Dodaję jajko, sól, pieprz, przyprawę do kurczaka, kaszę jaglaną. Mi została z poprzedniego dnia. Jeżeli gotujecie nową to około 1/4 szklanki kaszy należy ugotować. Całość mieszam.  Brukselki

wesoła kuchnia
Delikatny pasztet z fasoli z pieczarkami 108

pyszny i zarazem delikatny pasztet z fasoli z pieczarkami. Bo pasztet przecież nie musi być z mięsa i może być w wersji fit. Kiedyś nikt by mnie nie zmusił do spróbowania takiego pasztetu. No bo jak to, tak nie z mięsa i zwać to pasztetem? Tymczasem pasztwt z fasoli z pieczarkami, miło zaskakuje smakiem. Jest delikatny i w sumie można(...)rzeczy jak warzywa z rosołu, kaszę – świetnie smak podkręci gryczana, suszone pomidory czy koncentrat pomidorowy. Możecie użyć fasoli z puszki, jednak najlepiej użyć zwykłego jasia. Fasolę albo mielicie maszynką do mięsa, albo blendujecie. Ja wybieram wariant drugi, bo mniej roboty. W takim wypadku warto zostawić w fasoli trochę wody, żeby łatwiej się ją blendowało. Inna opcja to ubicie fasoli

Mieszam w Garnku
Treściwy rosół z azjatycką nutą 171

skrzydełka kurze 4 liście laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 450 g mięsa wieprzowego (łopatka) 1 duży korzeń selera 2 średnie korzenie pietruszki 2 średnie marchewki 1 duży por 3 średnie grzyby leśne (u mnie borowiki) 2 gałązki lubczyku 1 łyżka oliwy sos sojowy świeżo mielony pieprz szczypta suszonego imbiru 1 średnia cukinia pęczek natki pietruszki makaron ryżowy WYKONANIE Skrzydełka(...)angielskie, liście laurowe i lubczyk, po czym włączyć palnik. Mięso wieprzowe umyć, pokroić w niewielką kostkę i przełożyć na patelnię. Grzyby umyć, obrać i pokroić na mniejsze kawałki. Białą cześć pora pokroić na talarki. Grzyby i por przełożyć do mięsa, dodać łyżkę oliwy, polać sosem sojowym i posypać świeżo mielonym pieprzem, po czym włączyć palnik. Mięso dusić pod przykryciem

Passions hobbies life
Mięsiwo w sosie własnym – mięsne przetwory 771

Mięsiwo w sosie własnym – mięsne przetwory Takie słoiczki z pysznym mięsem, pamiętam z dzieciństwa . Doskonale smakowały na zimno , do kanapki lub jedzone widelcem prosto ze słoika ..mniam ,a najlepsza była oczywiście galaretka " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height(...)łopatki 1 kg świeżego boczku ze skórą ( skóra, zapewni ścięcie galaretki ) 3 łyżki soli peklowej 1 płaska łyżka cukru 1 łyżeczka świeżo mielonego pieprzu 2 łyżeczki mielonej gorczycy białej Mięso ( boczek i łopatkę ) kroimy na duże kawałki o wielkości 6 x 6 cm , przesypujemy solą peklową , mieszamy i zostawiamy w lodówce na dwie doby . Po tym czasie , dodajemy

Ogrodnik w podróży
Bulionowa pasta mięsna, czyli domowa kostka rosołowa 201

domu ich nie posiadam, wszystkie poszły do kosza. Zawartość mięsa waha się tam na poziomie 0,01 -0,02%,  a do tego dodawane jest mięso suszone. Znajdziemy tam również barwnik aminiakalny, inozyniam disodowy, guanylan disodowy i glutaminiam sodowy. Na pierwszy miejscu jest oczywiście sól. Jaki jest procent warzyw, nie wiadomo(...)lubczyku 4 listki laurowe 10 ziarenek  ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu czarnego 1/4 łyżeczki mielonych goździków 1 łyżeczka kurkumy 200 soli morskiej Wykonanie: Mięso kroimy w kostkę i mielimy lub blendujemy. Wkładamy do garnka o grubym dnie i zalewamy wodą lub winem. Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy i ścieramy na grubej tarce

Kulinarne przygody Gatity
Wołowina lub wieprzowina w sosie z suszonych grzybów 93

sosie. Ostatecznie wołowinę można zastąpić wieprzowiną. Składniki: 600-700 g wołowiny z udźca 30 g suszonych grzybów 1 nieduża cebula mąka pszenna do oprószenia mięsa sól, pieprz olej lub smalec do smażenia 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1-2 łyżki śmietany(...)Sposób przygotowania: 1. Grzyby namoczyć w wodzie. W międzyczasie mięso pokroić w plastry 1-1,5cm. Lekko rozbić, oprószyć solą, pieprzem i słodką mieloną papryką. Wszystko odstawić na 30 minut. Na koniec mięso lekko oprószyć mąką i strzepać jej nadmiar. 2. Na rozgrzanej patelni rozpuścić tłuszcz, zrumienić mięso po obu stronach. Mięso przełożyć do rondla, w którym będziemy robić

Kuchnia domowa Ani
Zupa gulaszowa z klopsikami i fasolą 131

klopsiki na wierzch , przykrywam pokrywką i gotuję jeszcze około 10 minut. Na końcu dodaję fasolę ugotowaną, natkę pietruszki i mieszam. Klopsiki: Pierś z kurczaka, cebulę obraną i czosnek mielę maszynką do mięsa. Przekładam do miski, wbijam jajko, dodaję dwie łyżki mąki migdałowej. Pozostałą mąkę zostawiam do obtoczenia. Dodaję natkę, majeranek, przyprawę do kurczaka. Mięso dokładnie wyrabiam formuję małe kulki, które

wesoła kuchnia
Domowa mielonka prasowana z galaretką 418

płaskich łyżeczek, trzeba uważać by nie przesolić mięsa; jeśli ktoś chce by mielonka była różowa może dodać soli peklowanej zamiast soli zwykłej) świeżo mielony pieprz 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw Sekret Dziadka Feliksa WYKONANIE Zaczynamy od mięsa. Myjemy je i dokładnie czyścimy. Golonkę bardzo dokładnie oczyszczamy ze ścięgien i tłuszczu. To zajęło mi najwięcej czasu(...)łopatką wieprzową poszło znacznie łatwiej, nie wiele tam było do odcinania. Golonkę kroimy w dużą kostkę mniej więcej na centymetrową lub dwucentymetrową. Łopatkę mielimy w maszynce do mielenia. Do mięsa dodajemy przyprawy, przeciśnięty przez praskę czosnek, 2 stołowe łyżki wody i bardzo dokładnie je wyrabiamy. Szczelnie zaklejamy miskę z mięsem folią i wstawiamy do lodówki na 24 godziny

OstryKęs
Gulasz wołowy z Guinnessem 84

się właśnie nazywa niebo w gębie. Jak wiecie nie jestem jakąś wielką entuzjastką mięsa, ten przepis jest jednak tak dobry, że nie można przejść obok niego obojętnie. Wołowina, dużo przypraw i ciemne piwo. Przepis jest dodatkowo czasochłonny, mięso potrzebuje sporo czasu aby zmięknąć, tak trzeba. Nie będę się więcej rozpisywać na ten temat. Koniecznie zróbcie tę potrawę, nie zawiedziecie się(...)bulionu wołowego 2 liście laurowe 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka suszonego rozmarynu sól pieprz (przepis na 6 porcji) Mięso kroimy w sporą kostkę, solidnie doprawiamy świeżo mielonym pieprzem. Oprószamy je mąką i smażymy do zrumienienia. Mięso obsmażamy na patelni partiami, na tej samej patelni, smażymy pokrojoną w kostkę cebulę i rozdrobniony czosnek

Kardamonovy
Pierś kaczki z pikantnym sosem malinowym 215

dodatki, którym nie umiem się oprzeć. Mięso na zdjęciach jest dopieczone odpowiednio, nie było surowe. Kolor sosu sprawił, że po zetknięciu z mięsem, dał mu barwę "krwistego". ;) 1 podwójna pierś kaczki sól, świeżo mielony czarny pieprz sos: ok. 80 gram malin 3 łyżeczki sosu worcestershire szczypta suszonego tymianku 1 łyżeczka(...)miodu większa szczypta chilli Pierś kaczki ze skórą dzielimy na pół i płuczemy pod bieżącą wodą, następnie osuszamy. Skórę nacinamy delikatnie na całej długości, nie naruszając mięsa. Obydwa kawałki oprószamy obficie świeżo mielonym pieprzem i solą. Odstawiamy w temperaturze pokojowej na 2 godziny. Po tym czasie na zimnej, suchej patelni układamy mięso skórą do dołu. Zwiększając temperaturę delikatnie wytapiamy

Kuchenna Kontrrewolucya
Pierogi z mięsem w sosie boczkowym 63

wolę dzień wcześniej przygotować sobie nadzienie, nie tylko ze względu na lenia. Głównym powodem jest notoryczny brak czasu. Jednak wracając do tych pierogów, z farszem to troszkę inna bajka. Mięso wiadomo, a jak nie, to napiszę...z rosołu. W tych szalonych czasach trzeba sobie jakoś radzić. Tutaj dołożyłem boczku wędzonego, żeby farsz nie wyszedł za suchy. No i w końcu(...)ugotowanego mięsa z rosołu 150 g wędzonego boczku 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz         Sos:         350 ml wytopionego tłuszczu z boczku pieczonego 1 łyżka mąki 1 łyżka smalcu sól, pieprz         Przygotowanie:         Mięso i natkę mielimy na średnich oczkach, do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
soczyste,pulchne smażone mielone kotlety z papryką... 93

Składniki: bułki czerstwe 2 sztuki małe, mielona łopatka 70 dag, jajka 2 sztuki "M", cebula 1 sztuka większa, papryka czerwona 1 sztuka większa, ząbki czosnku

W Mojej Kuchni Lubię