mięso mielone - 23354 przepisów (strona:737/1557)

Paprykarz domowy 1 94

warzyw wrzucam mięso dorsza doprawiam papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem, dodaje sok z cytryny,passatę i koncentrat pomidorowy, przesmażone produkty ściągam z ognia, dodaje mięso makreli i wszystko mielę w maszynce(duże oczka), mieszam zmielone mięso z ryżem, dodaję łyżkę zwykłego masła, sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam i gotowe

Kuchnia Beaty
Krokiety z mięsem 280

warto dodać jeszcze selera, pora i gałązkę lubczyku. 1. Mięso gotujemy z przyprawami i warzywami do miękkości. Na durszlak wyciągamy mięso, marchew i pietruszkę, studzimy a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Powstały farsz przyprawiamy do smaku. Ciasto naleśnikowe: - 2 do 3 szklanek mleka - 3 jajka - pół łyżeczki soli - 5 łyżek oleju - mąka, tyle ile zabierze ciasto 1. W zależności

Apetyczna babeczka
Papryka faszerowana chudym mięsem 201

wycinam  gniazda z nasionkami.  Cebule kroję drobno i razem z posiekanym czosnkiem duszę na oleju, dodaję pomidory suszone. Mięso myje i kroję na mniejsze kawałki. Mielę w maszynce do mięsa. Zmielone mięso przekładam do podsmażonej cebuli, mieszam razem, przyprawiam i duszę aż mięso zmieni kolor.  Na koniec dodaję żółty ser, drobniutko starty, mieszam. Gotowym farszem napełniam papryki

Takie tam pichcenie
Co zrobić z mięsa z rosołu? 368

Boczek gotujemy w niewielkiej ilości wody z 1 liściem laurowym i 3 kulkami ziela angielskiego. Bułkę solidnie namaczamy w wodzie. Mięso z rosołu, boczek, cebulę i czosnek mielimy w maszynce do mięsa (sitko ok. 3 mm). Do zmielonej masy dodajemy odsączoną z wody bułkę, bułkę tartą, przyprawy od Dobrej Kiełbasy i wodę po gotowaniu boczku. Wodę dodajemy ostrożnie, małymi dawkami

Marder&Marder Manufacture
Pasztet wieprzowy 355

ogniu ok. 5 minut.  Gdy mięso wystygnie, a studzimy je w wywarze, mielimy trzykrotnie razem z ugotowaną wątróbką. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, mielimy i dodajemy do mięsa. Do pasztetu dodajemy jajko, musztardę Dijon, majeranek, pieprz i ewentualnie sól do smaku oraz 1/2 szklanki wywaru z mięsa. Wszytko dokładnie mieszamy i wkładamy do małej foremki

Delicious Titbits
Mielonka drobiowa własnej roboty. 157

mięsa, uzyskałam z 6 kg udek. Usuwamy tłuszczu i skórę, oddzielamy mięso od kości. Kroimy na mniejsze kawałki, aby było łatwiej zmielić. Tłuszczu nie używamy, ale połowę skór mielimy razem z mięsem na dość grubych oczkach.  Trochę tłuszczu jest potrzebne, wszak to nośnik smaku to raz,  a dwa jak się wygotuje i  ulokuje  na wierzchu

Dieta moja pasja
Pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami 152

koncentratu pomidorowego -250 g pieczarek -łyżka masła Mięso kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek,wlewamy troszkę oleju i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Mięso studzimy i mielimy wraz z cebulką i czosnkiem. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki i smażymy na maśle.  Dodajemy do mięsa.  Całość doprawiamy wedle uznania, ja używałam pieprzu i wegety

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Klops nadziewany w sosie grzybowym 135

wody i czekamy aż zmiękną. Następnie gotujemy je i kroimy w paseczki. Trochę wody wyparuje więc uzupełniamy ją tak żeby było 1,25 szklanki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka, bułkę tartą, mąkę (2 łyżki), sól, pieprz i majeranek i dobrze wyrabiamy mięsną masę. Mięso dzielimy na pół i formujemy dwa prostokąty. Na każdy układamy

Marder&Marder Manufacture
Rolada z biedronkami. 193

Tylko taka rolada będzie wspaniała. Gotowe mielone to nieporozumienie. Chyba, że zmielą mięso przy nas w sklepie. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Tajemnica soczystości naszej rolady ( również jak robimy kotlety mielone), tkwi w dodaniu kwaśnej śmietany 18% . Z cukinii  ściąć końcówki, środek wydrążyć(...)blanszować 3 minuty. Ostudzić i osuszyć. Napełnić zmielonym mięsem wymieszanym z pokrojoną w drobną kostkę papryką. Rozłożyć na stole rękaw do pieczenia. Wykorzystuję do tego rękaw z folii, który przecinam i w ten sposób mam duży płat folii. Na folii rozłożyć mięso, utworzyć kształt prostokąta. Na mięso położyć cukinię nafaszerowaną mięsem i pomagając sobie folią zwinąć w rulon. Rulon związać

Kulinarny karnet Christophera
Kiełbasa zasmażana z cebulą i ajvarem 306

łagodny, testowanie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Pasta jest delikatna, smaki cudownie się przenikają. Doskonale nadaje się do wzbogacenia zup i sosów, a łyżeczka czy dwie dodane go mięsa na kotlety mielone sprawia, że gotowe kotleciki są soczyste i pełne smaku.  Ajvar pikantny to zdecydowanie nasz faworyt. Dodawaliśmy go praktycznie do wszystkiego - na kanapki, do grillowanego mięsa(...)obiad z kiełbasą i ajvarem w rolach głównych.\ Potrzebne nam: - 5 kiełbasek śląskich (lub innych) - 2 spore cebule - 3 łyżeczki ajvaru pikantnego - pół szklanki przegotowanej wody - przyprawa uniwersalna - pieprz mielony - łyżka sosu sojowego - 3-4 łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Kiełbasę kroimy w talarki i wrzucamy na rozgrzaną patelnię (olej musi być dość mocno rozgrzany). Podsmażamy 3-4 minuty

W poszukiwaniu inspiracji
Zrazy z karkówki 249

świąteczny obiad proponuję pyszne zrazy z karkówki. Są szybkie i łatwe do przygotowania. Mięso jest miękkie i rozpływa się w ustach.  SKŁADNIKI: 700g karkówki bez kości, 100g boczku surowego, 2 ogórki kiszone, 1 cebula, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1/2 łyżki mąki, woda, oliwa, sól, pieprz, sałatka Nadwiślicka z czerwonej kapusty z jabłkiem ORZECH . PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję(...)grubsze plastry i rozbijam cienko tłuczkiem. Na każdy płat mięsa kładę kawałek boczku, ogórka i cebuli. Oprószam solą i pieprzem. Mięso zwijam w roladki i spinam wykałaczkami. 2. Na oliwie obsmażam zrazy. Mięso zalewam wodą (tak by było zanurzone). W 1/2 szklanki wody mieszam mąkę i paprykę mieloną. Masę wlewam do mięsa. Mięso duszę na małym ogniu do miękkości

Tradycyjna kuchnia Kasi
DUSZONE W GLINIANKACH PIEROGI Z MIESEM 164

śmietana (świeża) - około 8 łyżek ( może być również kefir ) kawałek wędzonego boczku na skwarki posiekany szczypiorek lub natka pietruszki świeżo zmielony czarny pieprz (grubo-mielony) PRZYGOTOWANIE: Krok 1. Przygotowujemy farsz do pierogów z mięsem :  Oczyszczone mięso obsmażam ze wszystkich stron na 2 łyżkach masła i przekładam do naczynia żaroodpornego. Wrzucam pokrojone na kawałki warzywa, lekko obsmażam, dodaję(...)solę, przykrywam i piekę przez godzinę w 200 stopniach. Krok 2. Cebulę do farszu siekam, podsmażam na 2 łyżkach masła z odrobiną soli i cukru. Krok 3. Mięso studzę, kroję na kawałki, mielę wraz z podsmażoną cebulą, pieczoną marchewką oraz pietruszką - mieszam z sosem spod pieczenia mięsa i warzyw, doprawiam farsz solą oraz pieprzem - w razie potrzeby dosypuję bułki tartej

Moja Książka Kucharska
SCHAB Z SZYNKĄ PARMEŃSKĄ I SZAŁWIĄ 206

świeżej szałwii (tyle ile kawałków mięsa) - świeżo mielony pieprz - trochę mąki do oprószenia mięsa (u mnie skrobia maizena) - wykałaczki do spięcia ze sobą składników - oliwa z oliwek lub olej kokosowy bezzapachowy do podsamżenia mięsa Plastry schabu umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym, lekko rozbić, posypać świeżo mielonym pieprzem i oprószyć lekko mąką, strzepując jej nadmiar. Na każdym plastrze schabu ułożyć(...)listek szałwii i śpiąć całość wykałaczką. W garnku (patelni z pokrywką) rozgrzać tłuszcz i na rozgrzanym obsmażyć kawałki schabu, zaczynając od strony z szynką i szałwią. Po 3 minutach mięso odwracamy, obsmażamy 3 minuty z drugiej strony. Zalewamy całość ok.250ml wody, przykrywamy i dusimy na mniejszym palniku ok.15 minut. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Pomidorowy ryż z mielonym indykiem 137

Składniki: 400 g mięsa z udźca indyka 1 cebula 3ząbki czosnku 1 puszka pomidorów krojonych  2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 czerwona papryka 120 g ryżu 400 ml bulionu warzywnego 2 łyżki oliwy z oliwek(...)łyżka oregano 1 łyżka kminu rzymskiego 1 łyżka słodkiej papryki 1/2 łyżeczki ostrej papryki 100 g tartego sera żółtego natka pietruszki 1 papryczka chilli sól Sposób wykonania: Mięso z indyka mielimy. Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę i poszatkowany czosnek. Szklimy. Dodajemy zmielone mięso i dokładnie je obsmażamy. Do smażącego się mięsa dodajemy wszystkie przyprawy

Qchnia po prostu
Knedle z mięsem. Kluski z mięsem 232

mięso, które jest na kościach ze schabu, gotujemy kości z dodatkiem liścia laurowego, soli i ziela angielskiego. Kości wyjmujemy z garnka i studzimy, za pomocą noża wycinamy kawałki mięsa. Szatkujemy lub mielimy. Farsz mięsny, jak zrobić? Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni. Dodajemy do wcześniej ugotowanego, poszatkowanego mięsa. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i majerankiem, dodajemy posiekany

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pszenno orkiszowe pierogi z drobiowym farszem 128

cebule masło do smażenia sól do gotowania świeża natka pietruszki do dekoracji Wykonanie pysznych pierogów: 1. Farsz: Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie odsączamy z wody, następnie mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i cebulę i przesmażamy cały czas mieszając, uważamy, żeby za mocno nie przypiec

Izabelawkuchni
Gulasz z indyka z papryką i marchewką 176

Składniki : ok. 50 dag mięsa indyczego 1 cebula mała marchew, taka sama żółta papryka, mały kiszony ogórek mąka, sól, pieprz, liść laurowy, mielona papryka tłuszcz do smażenia ewentualnie 2 łyżki koncentratu pomidorowego Przygotowanie: Pokrojone miso obsmażyć na tłuszczu, przełożyć do garnuszka z małą ilością wody z liściem laurowym i kilkoma ziarnami pieprzu(...)czarnego, dołożyć startą marchew, pokrojoną w paski paprykę i cebulę - ugotować do miękkości mięsa, posolić, dodać na koniec gotowania pokrojony ogórek Zrobić zasmażkę z łyżki mąki i dodać do mięsa, wymieszać i dogotować. Można ewentualnie dodać łyżkę lub dwie koncentratu pomidorowego. Doprawić do smaku pieprzem i mieloną papryką.            Tak przygotowane mięso w sosie

Proste Potrawy

Proponowane wyszukiwania