mięso mielone - 22854 przepisów (strona:740/1524)

Rozgrzewający i sycący kociołek mięsno-warzywny 144

chilli, słodka papryka WYKONANIE Cebulę obrać i pokroić w duże piórka. Mięso wołowe umyć, osuszyć i pokroić w kostkę, po czym przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem kolorowym. W dużej brytfannie rozgrzać oliwę. Mięso posypać lub obtoczyć w mące pszennej i wrzucić wraz z cebulą do brytfanny. Smażyć około 8 minut mieszając od czasu do czasu. Do podsmażonego mięsa(...)cienkie paski. Do duszonego mięsa dodać fasolkę szparagową i nadal dusić, aż mięso zacznie już mięknąć.  Następnie dodać papryki i dusić całość do miękkości. Jeżeli odparuje nadmiar wody, to ponownie jej dolać. W szklance wymieszać dwie łyżki mąki pszennej z wodą i wlać do potrawy mieszając. Gulasz doprawić dobrze solą, świeżo mielonym pieprzem, słodką papryką i chilli. Podawać

Passions hobbies life
Pasztet szwagierki Ali 164

liści laurowych 5 ziarenek czarnego pieprzu   pieprz czarny mielony (do smaku) 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1/2 łyżeczki mielonego imbiru sól (do smaku) 3 jajka 1 zwykła bułka (do namoczenia) Przygotowanie:  Mięso myjemy, zalewamy zimną wodą (woda musi przykrywać całe mięso). Dodajemy obrane i umyte warzywa(...)liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy na wolnym ogniu ok. 2 godzin, aż mięso będzie miękkie. Na 20 minut przed końcem gotowania dodajemy słoninę i wątróbkę. Mięso, po ugotowaniu i przestygnięciu, mielimy wraz z namoczoną w rosole bułką. Doprawiamy pieprzem, gałką muszkatołową i imbirem. Dokładnie mieszamy. Dodajemy 3 surowe jajka i następnie wlewamy ok. 0,5 l przecedzonego rosołu

bistro mama
Steak Diane. Prawdziwe płonące wołowe steki Diany 192

przygotowywany na tej samej patelni co jeleni stek – wykorzystywał resztki tłuszczu i przysmażonego mięsa z patelni (sam smak!), słodką śmietanę, bardzo dużą ilość grubo mielonego pieprzu i czarne trufle. Niezły akompaniament do słodkiego mięsa! Pierwsze kulinarne zapisy pochodzą od Auguste’a Escoffier’a z 1907 roku – to on nazwał sos „Sosem Diany” i dodał do niego poza truflą białko(...)mięsa. Flambirowanie to przede wszystkim bardzo gwałtowna karmelizacja. Wysoka temperatura osiągnięta przez podpalenie mocnego alkoholu powoduje superszybkie zmiany chemiczne zachodzące w obecnych w potrawie cukrach – intensyfikuje smak i wynosi sos na nowy poziom. Oczyszczamy steki z luźnych błonek i skrawków tłuszczu. Jeśli nieforemne – ściągamy je bawełnianą nicią, formując z mięsa zgrabne, równe medaliony. Osuszamy papierowym ręcznikiem, smarujemy mięso odrobiną oleju

Karo in the Kitchen
Fit schabowy w migdałowej panierce :) 135

gość" w większości polskich domach. Najczęściej przygotowany z mięsa wieprzowego, obtoczony w mące i smażony na głębokim tłuszczu. Mój jest całkowicie inny, ale bardzo smaczny! Zrobiony z mięsa indyczego , obtoczony w mielonych migdałach i usmażony na niewielkiej ilości tłuszczu kokosowego . Wychodzi na prawdę dobry, dlatego polecam tym, którzy myśleli, że muszą z niego zrezygnować przechodząc na dietę czy zdrowe(...)każdym razem dodawałam po 1/2 łyżeczki oleju na każdego kotleta). Każdego sznycla zamocz dokładnie w jajku, a następnie obtocz w mielonych migdałach.  Smaż z każdej strony do zrumienienia. Jednak nie trzymaj zbyt długo na ogniu, aby mięso nie stwardniało

Zdrowie na języku :P
Domowa kiełbasa szynkowa z szynkowara 281

morskiej 7 gram przyprawy do kiełbasy szynkowej 6 kostek lodu Wykonanie: Mięso pozbawione błon, kroimy w typową kostkę jak do gulaszu ( około 2-3 cm ). 2/3 porcji mielimy w maszynce do mięsa ( średnie oczka ). Zmielone i pokrojone mięso łączymy razem. Dodajemy przyprawę, sól peklową i sól morską oraz kostki lodu. Wyrabiamy porządnie na jednolitą masę. Mięso pozostawiamy w lodówce

Smaki Ewy
Kurczak duszony w pieprzu syczuańskim 170

żółtodrzewu pieprzowego. Nadaje lekko pieprzno- cytrynowy smak potrawom. Z reguły łączę go z listkami Kafiru . A jak chcę mieć pikantniejsze mięso to dodaję odrobinę płatków papryki lub papryki mielonej. Wystarczy mięso na trochę natrzeć przyprawami , obsmażyć , a potem udusić do miękkości. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Kurczak z pieczarkami w sosie z białego wina 181

ząbki czosnku 1 płaska łyżka mąki pszennej kilka łyżek mąki krupczatki 2-3 łyżki posiekanej drobno natki pietruszki sól, pieprz szczypta słodkiej papryki mielonej olej Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso kroimy na mniejsze porcje. Doprawiamy z obu stron solą morską oraz świeżo mielonym pieprzem. Na talerzyk wsypujemy trochę mąki krupczatki i otaczamy w niej mięso

Smaki Na Talerzu
Stek grillowany na kamieniu z lawy 164

Składniki : Składniki 1 porcja: • 250 g świeżej polędwicy wołowej lub antrykotu wołowego • sól świeżo mielona • czarny pieprz świeżo mielony Przygotowanie : Ustawić piekarnik na najwyższą temperaturę . Mięso wyciągnąć z lodówki na około 45-60 minut przed smażeniem. Posypać solą i pieprzem z dwóch stron, delikatnie wklepać przyprawy. Posmarować kamień odrobiną oliwy , następnie włożyć do piekarnika. Po ok 45 minutach(...)posypać gruboziarnistą solą . Na rozgrzany kamień położyć steka . Podczas grillowania na kamieniu można odkrajać mniejsze kawałki i smażyć je dokładnie tak jak lubisz . Do przyprawiania mięsa używaj soli i pieprzu świeżo mielonego

KUCHNIA POLSKA
Kotlety mielone w sosie. Pomysł na obiad, który zawsze wszystkim smakuje. PRZEPIS 140

Przepis na kotlety mielone w sosie Składniki: kilogram mielonej wieprzowiny, duża bułka pszenna, 1 jajko, pół szklanki mleka, 3 cebule, dwie płaskie łyżki papryki słodkiej w proszku, dwie łyżki mąki pszennej, sól, pieprz. Zrób tak: 1 cebulę zetrzyj na tarce, bułkę drobno pokrusz, oba składniki przełóż do miski, wlej mleko, wymieszaj, dodaj mięso, wbij jajko, dopraw solą(...)kotlety i duś pod przykryciem przez około 10-15 minut. Rada: kotlety z sosem są pyszne z kluskami , kaszą lub tłuczonymi ziemniakami. Świetnie pasują do nich buraczki. Artykuł Kotlety mielone w sosie. Pomysł na obiad, który zawsze wszystkim smakuje. PRZEPIS pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Przyprawa do wieprzowiny 116

Domowa mieszanka przypraw do wieprzowiny, dodając łyżkę oleju będziemy mieli świetną marynatę do mięs na grilla. Składniki: dwie łyżeczki słodkiej papryki, łyżeczka papryki wędzonej słodkiej, szczypta chili, łyżeczka czarnego grubo mielonego pieprzu, łyżeczka pieprzu ziołowego, łyżeczka czosnku, łyżeczka suszonej cebuli, pół łyżeczki rozmarynu, łyżeczka majeranku, szczypta soli morskiej Przygotowanie: Wszystkie przyprawy mieszamy razem, przysypujemy do słoiczka

Lena Gotuje
Kiełbaska Wielkanocna do koszyczka 178

kości i zdjęciu skóry/ po klasyfikacji chude ładne kawałki w kostkę około 1-1,5 cm kawałki ścięgniste, błony 2,5 mm PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -pieprz czarny drobno mielony 2 g/kg -pieprz ziołowy białowieski 2 g/kg (jest to mieszanka przypraw skład:gorczyca, majeranek, kminek,   kolendra, lubczyk, papryka ostra i słodka, jałowiec) -czosnek świeży dobrej jakości zgnieciony(...)stopni. Po tym czasie rozdrabniamy mięso wieprzowe i drobiowe ścięgniste. Do zmielonej karkówki i boczku dodajemy wodę i wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy następnie wyrabiamy mięso drobiowe osobno, mięso krojone w kostkę i mielone na 2,5 mm. Następnie łączymy wszystkie mięsko i dokładnie mieszamy aby wszystkie gatunki mięsa równomiernie się połączyły i mięso było kleiste. Napełniamy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Piersi kurczaka z wątróbką z makaronem w pomidorowym sosie 73

wyczuć wątróbkę, która wydostała się z kurczaka. Całość moim zdaniem na 5, aczkolwiek podstawa – trzeba lubić wątróbkę Kto lubi? 3-4 filety z kurczaka szczypta mielonego imbiru czosnek granulowany mielona papryka słodka sól, pieprz Nadzienie: 250 g wątróbki drobiowej (u mnie z kaczki) 1 cebula szczypta majeranku sól, pieprz Sos pomidorowy: 1 słoik passaty pomidorowej 1 duża(...)mielimy. Doprawiamy do smaku suszonym majerankiem, solą oraz pieprzem. Oczyszczone piersi kurczaka nacinamy w ich najgrubszej części, tworząc tzw kieszeń. Każdą porcję wypełniamy wątróbkowym nadzieniem. Mięso oprószamy solą, pieprzem, imbirem, granulowanym czosnkiem oraz mieloną papryką. Lekko skrapiamy olejem. Przyprawy wcieramy w mięso. Piersi kurczaka obsmażamy na rumiano na rozgrzanej patelni. Odstawiamy na bok. Na tę samą patelnię wlewamy odrobinę

Smaki Na Talerzu
Pieczona łopatka faszerowana warzywami 175

Łopatkę nacinam wzdłuż tak, aby powstał jeden duży płat mięsa. Mięso rozbijam tłuczkiem. Oprószam solą oraz pieprzem.  2. Na płacie mięsa układam pokrojone na mniejsze kawałki pieczarki, paprykę, cebulę oraz suszone pomidory. Płat mięsa składam na pół (tak jak książkę). Brzegi spinam wykałaczkami. Mięso nacieram dookoła papryką mieloną, rozmarynem, majerankiem, solą oraz pieprzem. 3. Łopatkę przekładam do rękawa

Tradycyjna kuchnia Kasi
Kotlety siekane z warzywami, jak przemycić je dzieciom ? 153

sałatkę meksykańską. I szczerze dzieci były zdziwione, ale powiedziały że to jest pyszne. Czyli przepis zaakceptowany może iść na bloga :) Czemu nazwa siekane, bo mięso do nich jest siekane nożem, a nie mielone.   Kotlety siekane z warzywami 0,5 kg mięsa z łopatki 0,3 kg piersi z kurczaka 1.2 opakowania mieszanki Sałatka Meksykańska Poltino 1 cebula(...)jajko 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu i duża szczypta soli olej do smażenia   W garnku na parze gotujemy mieszankę warzyw. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i na rozgrzany olej dajemy cebulę i czosnek i podsmażamy do delikatnego zarumienienia. Mięso siekamy nożem na małe kawałeczki przekładamy do miski

Kuchnia na wzgórzu
Pierogi z mięsem z rosołu i kaszą jęczmienną 82

cebulą, która dla mnie jest podstawą każdych wytrawnych pierogów. I dużą ilością świeżo mielonego pieprzu. My jadł więc w sumie to samo, tylko bez cebuli i pieprzu. Podstawą dzisiejszego przepisu był kurczak zagrodowy, na którym ugotowałam rosół. Oczywiście najsmaczniejsze pierogi wyjdą z mieszanego mięsa, ale u nas póki co, wchodzi w grę jedynie kurczak. Z rodzajami kasz też można(...)gotujemy do miękkości, odcedzamy i wsypujemy do miski. Mięso, marchewkę i pietruszkę przepuszczamy przez maszynkę do mielenia lub rozdrabniamy w rozdrabniarce, dodajemy do kaszy. Ja najczęściej korzystam z rozdrabniarki, bo jest mniej dokładna niż maszynka do mielenia. Lubię w pierogach czuć niewielkie kawałki mięsa i warzyw. Cebulę kroimy w drobną kostkę, smażymy na oleju na złoty kolor, dodajemy do mięsa

Kardamonovy