Dobry, sprawdzony kapuśniak

Dobry, sprawdzony kapuśniak

Dobry, sprawdzony kapuśniak

Przepis na : obiad

kapuśniak  Składniki : skrzydełko z indyka  marchew; pietruszka kawałek selera; 30-50 dkg kapusty kiszonej  3-5 ziemniaków cebula 2 łyżeczki masła; łyżka mąki  przyprawy: liście laurowe, ziele angielskie, ziarenka pieprzu, kminek, sól, pieprz mielony, majeranek, maggi.  Mięso i kapustę gotujemy w dwóch osobnych garnkach.  Kapustę, jeżeli jest zbyt kwaśna przepłukujemy i kroimy, następnie przekładamy do garnka i zalewamy wodą. Do tego dodajemy 1 liść laurowy, po 3 ziarenka ziela angi... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Aromatyczne Podróże

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.