mięso mielone - 22854 przepisów (strona:738/1524)

Sernik z krówkami i kruszonką 297

około 23x34cm – może być mniejsza), wysmarować tłuszczem, a następnie wyłożyć na nią większą częścią ciasta. Resztę kruszonki odstawiamy do lodówki. Twaróg i masło dwukrotnie przeciskamy przez praskę (lub mielimy maszynką do mięsa), po czym dodajemy do niego cukier, cukier waniliowy, żółtka i suchy budyń. Całość mieszamy razem drewnianą łyżką. Białka ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie łączymy

Smakowy Raj
Buraczki na ciepło. 140

ZIMNO, dziś kolejna odsłona tych pysznych warzyw, tym razem na gorąco. Przepis ten ma już trochę lat, ja go trochę odświerzyłam- BURACZKI NA CIEPŁO- świetne do sztuki mięsa, rewelacyjne do mielonych... SKŁADNIKI: 0,5- 1kg. buraczków 1 średnia cebula 2 łyżki śmietany(ja używa kwaśnej) 2 łyżki mąki 2-3 łyżki masła klarowanego sól, pieprz, odrobina cukru, ocet

Kuchnia Beaty
Kotlet de volaille zwany "dewolajem":) 201

środka wkładam ser żółty.  Składniki: 2 piersi z kurczaka 4 plasterki żółtego sera (u mnie gouda) 1 jajko 2 łyżki mąki bułka tarta sól pieprz mielona słodka papryka Mięso umyć i oczyścić delikatnie z ewentualnych błonek Każdą pierś rozbić tłuczkiem dosyć cienko (lepiej się usmaży w środku) Ser pokroić w paski: dwa plasterki na jedną pierś (wyjdzie

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Mój tata wymiata !!! Rodzinne gotowanie. Zdrowe kotleciki z indyka. 159

żołądku. Substancją odpowiedzialną za niezwykłe właściwości lecznicze bazylii jest olejek aromatyczny o nazwie eugenol, którego aktywne cząsteczki mają działanie przeciwzapalne. SKŁADNIKI: 2 jajka wiejskie 1 kilogram mięsa z indyka (mielonego) 1 posiekana natka pietruszki 1 drobno posiekana cebula 3 bardzo drobno posiekane ząbki czosnku polskiego 1 płaska łyżeczka czosnku niedźwiedziego 1 płaska łyżeczka suszonego lubczyku 1 płaska łyżeczka kolendry

ClauditteMissCooking
Udka faszerowane 231

dałam arachidowy)         Umyte udka dokładnie osuszamy papierowym ręcznikiem. Ściągamy skórę, prawie do końca kości (u góry kość łamiemy uderzając w nią mocno tłuczkiem). Odcinamy mięso od kości, mielimy je w maszynce o grubych oczkach lub miksujemy w blenderze. Dodajemy żółty ser, pietruszkę, sól, pieprz i trochę słodkiej papryki. Dokładnie wyrabiamy masę. Udka napełniamy farszem, zawijając skórę

mojewypiekiinietylko
Drożdżowe pierogi z kaczką 146

Następnie dodajemy resztę składników, czyli: żółtka, roztopione masło, oraz zaczyn. Ciasto dobrze wyrabiamy. Przykrywamy ściereczką  i odstawiamy do wyrośnięcia na ok. 30 minut.Farsz: ugotowane albo upieczone mięso z kaczki mielimy, dodajemy podsmażoną na maśle cebulkę. Doprawiamy suszonym majerankiem i pieprzem. Do farszu możemy dodać 1 żółtko, żeby farsz był bardziej ścisły.Finał: Podrośnięte ciasto cienko rozwałkowujemy

Bon Appetit Małgorzaty
Kopytka ze szpinakiem 186

będą miękkie. Szpinak rozmrażamy i dokładnie odsączamy z nadmiaru wody. Możemy to zrobić na sitku z drobnymi oczkami albo w ściereczce kuchennej. Ziemniaki na przemian ze szpinakiem mielimy maszynką do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy mąkę oraz jajko. Blat podsypujemy odrobiną mąki, wykładamy naszą masę i zaczynamy ugniatać ciasto. Jeśli byłoby zbyt lejące to możemy dodać mąkę. Kiedy mamy uformowane

Kolizje Smaków
Sos Grzybowy 170

jakiś 20 minutach wlewamy śmietanę i jeszcze chwilę gotujemy na małym ogniu, aż sos zgęstnieje.  Podajemy z ziemniakami koperkiem lub jako dodatek do sztuki mięsa lub kotleta mielonego. Do tego słodko-kwaśne ogórki ... Smacznego. CMOK

Pasje Jolki
SMAŻONE KLOPSIKI Z INDYKA 136

Składniki: 400g mięsa z indyka 1 jajko 1 cebula 1 kajzerka świeża bazylia sól, pieprz odrobina słodkiej papryki olej do smażenia Wykonanie: Mięso z indyka mielimy razem z cebulą, przekładamy do miski.Dokładamy namoczoną wcześniej a teraz odciśniętą bułkę,posiekaną bazylię.Wbijamy jajko.Przyprawiamy solą,pieprzem,papryką.Wyrabiamy dokładnie, aby masa się połączyła.Formujemy niezbyt duże klopsiki.Smażymy z każdej strony

Walijskie Pichcenie
Domowa pasztetowa 227

Kaszę zaparzamy w 1 litrze wywaru z parzenia. Ja zaczynam zawsze o zaparzania mniejszą ilością płynu, gdyby było za rzadkie, zawsze można go dolać. Wszystkie mięsa kroimy i mielimy w maszynce do mielenia przez sitko o numerze 2.5 lub 3, łącznie z cebulą. Dodajemy przyprawy i porządnie mieszamy, możemy też dodatkowo zblendować, żeby powstała idealnie gładka masa

Kulinarne przygody Gatity
Pieczeń z wątróbką 103

karkówki 3 duże jajka 2 duże cebule 3 duże świeże grzyby sól, pieprz, majeranek, gałka muszkatołowa, papryka mielona ostra ok. 1/2 szklanki kaszy manny Przygotowanie: Surowe mięso z dzika i karkówkę mielimy Umytą wątróbkę gotujemy z obraną cebulą, dokładamy również kilka ziaren pieprzu oraz liść laurowy, solimy ( gotowałam ok.15 min.) Rozdrobnione grzyby smażymy razem z pokrojoną cebulą, studzimy

Proste Potrawy
SPAGHETTI BOLOGNESE Z POMIDORÓW 101

bazylia świeża posiekana 2 łyżki zioła prowansalskie 1 łyżeczka woda 1 szkl. mąka ziemniaczana 1 łyżka sól, pieprz do smaku przecier 2 łyżki papryka słodka mielona 1 łyżka  sól ( do mięsa ) 1 łyżeczka pieprz (do mięsa ) 1/3 łyżeczki Dodatkowo: makaron spaghetti  1 opakowanie Sposób przygotowania: 1. Makaron ugotować według wskazówek na opakowaniu.  2. Mięso umyć, przekroić(...)mniejsze kawałki i zmielić w maszynce do mielenia.  Przyprawić solą, pieprzem i papryką. Wymieszać.  3. Czosnek i cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić czosnek i cebulę. Przyrumienić.  4. Dodać mięso. Wymieszać. Smażyć, aż mięso zmięknie.  5. Pomidory z puszki przelać do miski. Dodać pokrojone na kostkę świeże pomidory. Dodać bazylię oraz zioła prowansalskie

Kuchnia Paulettes
Kacze uda w winie i pomarańczach 217

soli, świeżo mielonego czarnego pieprzu, oliwy. Przygotowanie dania rozpocząłem od zamarynowania ud kaczki, co istotne przyprawiłem je tylko od strony mięsa, nie posypując przyprawami skóry, co spowodowałoby przypalanie się przypraw podczas podsmażania mięsa. Mięso natarłem 3 łyżeczkami mielonego kardamonu, niewielką ilością soli i świeżo zmielonego czarnego pieprzu, po czym odłożyłem je do lodówki na 40 minut(...)czasie na patelni rozgrzałem około 4 łyżek oliwy i na gorącej oliwie ułożyłem zamarynowane kacze uda skórą do dołu. Mięso podsmażałem, aż skóra stała się lekko rumiana, po czym odwróciłem je na drugą stronę i dosłownie przez minutę podsmażyłem je również od strony mięsa, po czym zdjąłem uda z patelni. Do dużego garnka wlałem 0,5 litra czerwonego półwytrawnego wina

Wyprawy kulinarne
Niedźwiedzi ,schab kanapkowy 6012

świeżego schabu 2 łyżki suszonego czosnku niedźwiedziego 2 łyżki papryki mielonej słodkiej 2 opakowania soli peklowej ( 100 g ) 3 L wody siatka do wędlin lub sznurek Schab oczyszczamy ze wszystkich zbędnych kawałków , aż dojdziemy do białego czystego mięsa ( resztki zostawiamy na mielone lub gulasz ) . W dużym garnku mieszamy wodę z solą peklową i zanurzamy w niej schab(...)około 7-9 dni . Codziennie przewracamy schab i sprawdzamy zapach , jeśli zalewa pachnie świeżym mięsem jest ok. Może lekko zmętnieć – nic to nie szkodzi . Po tym czasie , odławiamy schab , płukamy pod bieżącą zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem . Upychamy w siatkę wędliniarską , obtaczamy w mieszance czosnku niedźwiedziego i papryki – gęsto oklejając mięso . Odstawiamy na noc do lodówki . Drugiego

Ogrodnik w podróży
Leniwe pierogi, czyli kluski dla leniwych z białym serem 138

leniwe pierogi 30 dag twarogu, czyli tłustego białego sera 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej Ser biały mielimy w maszynce do mięsa lub po prostu rozdrabniamy na stolnicy praską do ziemniaków. Można też użyć gotowego sera mielonego. Do sera stopniowo dosypujemy mąkę ziemniaczaną oraz pszenną i zarabiamy elastyczne ciasto. Zajmuje to dosłownie 3 minuty. Z ciasta formujemy

Korniszonki

Proponowane wyszukiwania