mięso mielone - 23354 przepisów (strona:733/1557)

Rożki mięsne do barszczu 23961

Macie jeszcze jakąś porcję gotowanego mięsa, ukrytego w czeluściach zamrażarki? A może pozostało Wam gdzieś na dnie pułki nieotwarte opakowanie rożków do lodów? Przyda się też mielony filet z kurczaka i kilka innych drobnych rzeczy, by móc przygotować takie apetyczne rożki! Robi się je zdecydowanie szybciej niż krokiety czy uszka, więc warto sobie zapisać przepis i skorzystać gdy będzie(...)łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy do momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów. Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli i pieprzu) i bułce tartej

Kuchnia w czekoladzie
Gulasz piwny + film 98

propozycja na  pożywny i sycący obiad. Podany następnego dnia po przygotowaniu z knedlami bułczanymi lub ziemniakami smakuje wyśmienicie. składniki na 3 porcje 50 dag mięsa wieprzowego 2 cebule 1 łyżka czerwonej mielonej papryki(...)łyżki smalcu 300 ml jasnego piwa szklanka wody 1 łyżeczka kminku 1 bułka razowa czarny pieprz sól przepis Cebulę kroimy w kostkę. Umyte i oczyszczone mięso kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy mieloną papryką. W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso około 10 minut  stale mieszając aby się nie przypaliło. Do wieprzowiny wrzucamy pokrojoną cebulę i wszystko jeszcze

Smakowite Dania
Wtorek: Zapiekanka ziemniaczano-batatowa cottage pie 180

oleju, wysyp na niego warzywa i smaż na średnim ogniu mieszając przez 8 minut minut. Dodaj posiekane 2 ząbki czosnku i smaż minutę. Podkręć temperaturę i dodaj mięso. Smaż rozdrabniając mielone szpatułką na małe grudki aż do momentu, gdy mięso będzie brązowe. Dodaj po łyżeczce rozmarynku i tymianku oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Krok 3 Wlej do mięsa wino

Niedzielny kucharz
Gulasz indyczy z cukinią 188

marynaty:  Olej z czosnkiem  Czosnek granulki lub ząbki świeżego przeciśnięte przez praskę  Cebula liofilizowana  Chili  Papryka słodka  Przyprawa do mięs ( czerwona)  Kminek mielony  Pieprz mielony  Dodatkowo  Listki laurowe  Ziele angielskie  Włoszczyzna suszona  Skrobia Mięso gulaszowe przepłukuję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Obrane i umyte

Takie tam pichcenie
Grillowe kiełbaski z majerankiem 175

kiełbas ok 1,5 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Jelita baranie moczymy w ciepłej wodzie. Mięso wieprzowe: łopatkę i boczek kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mielenia. Do zmielonego mięsa wieprzowego dodajemy sól, majeranek, pieprz młotkowany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawy dodajemy w takiej ilości jak lubimy, lepiej dać początkowo mniej, (szczególnie uważamy z solą), potem możemy jeszcze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pasztet myśliwski. 133

Sposób wykonania: Mięso z dzika i królika razem z podgardlem dusimy pod przykryciem z warzywami, zielem angielskim, trzema liśćmi laurowymi, solą i pieprzem, aż wszystko zmięknie. Po ostygnięciu mięso i warzywa mielimy trzykrotnie razem z namoczoną bułką w maszynce do mięsa. Wątróbkę sparzyć wrzątkiem i również zmielić. Następnie do masy dodajemy jajka, gałkę muszkatołową i wszystko dokładnie mieszamy. Masę wykładamy

Kuchnia Pani Wiosny
Falafel w chlebku pita z sosem tahini 151

moczymy ją w dużej ilości zimnej wody (moczyłam nieco ponad 24 godziny). Po wymoczeniu odlewamy wodę, płuczemy ciecierzycę i odcedzamy. Kolejna bardzo ważna rada – wymoczoną, surową ciecierzycę mielimy maszynką do mięsa (z drobnym sitkiem), żadnych blenderów! Razem z ciecierzycą mielimy cebule i czosnek. Dodajemy zmielone przyprawy (część z nich mieliłam sama w młynku), sól, posiekaną natkę pietruszki, wodę

mojewypiekiinietylko
Indyk w sosie curry 112

mleczka kokosowego mielona kolendra, sól i pieprz dla smaku  posiekane liście kolendry do dekoracji Indyk w sosie curry przepis 1. Pokrojone w kostkę mięso z indyka posyp mielonym chili, kurkumą, pieprzem i wymieszaj. Odstaw mięso na około 30 minut do lodówki. 2. Cebulę, czosnek, imbir i pomidory bardzo drobno posiekaj. 3. Na patelni rozgrzej olej

Cztery Fajery
POLICZKI WIEPRZOWE DUSZONE W CZERWONYM WINIE 147

kulki ziela angielskiego - 2 łyżki oleju kokosowego (u mnie bezzapachowy) lub smalcu Mięso umyć, lekko osuszyć ręcznikiem, obciąć błonki (choć myślę, że nie jest to konieczne). Na patelni lub w garnku rozgrzać olej kokosowy (lub smalec), obsmażyć kawałki mięsa z każdej strony. Podsmażone mięso przełożyć na talerz. Cebulę drobno pokroić, podsmażyć na tym samym tłuszczu, pod koniec dodać zmiażdżone ząbki(...)czosnku. Przemieszać i lekko posolić. Do garnka wlać czerwone wino, dolać bulion (lub rosół), posolić (ja dałam ok.1/3 łyżeczki soli himalajskiej), zagotować. Do garnka przełożyć podsmażone kawałki mięsa, oprószyć świeżo mielonym pieprzem oraz solą. Garnek zamknąć i umieścić w piekarniku nagrzanym do 180*C . Dusić ok.1,5h na programie z termoobiegiem lub 200*C bez termoobiegu (program góra-dół

Smaczne Zdrowe
Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 166

świeżego imbiru - sos sojowy - sos ostrygowy - olej sezamowy - pieprz czarny świeżo mielony - olej do smażenia (rzepakowy, z pestek winogron arachidowy) Dodatkowo: - sos słodko kwaśny do sajgonek Mięso z indyka mielimy lub miksujemy w blenderze. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, przesmażamy drobno pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek oraz imbir (jedno i drugie starłam na tarce jarzynowej o dużych oczkach). Dodajemy

mojewypiekiinietylko
Schab po bałkańsku 395

słodka oraz ostra, majeranek olej do smażenia mąka do obtoczenia mięsa     *** Schab kroimy w plastry a następnie w paseczki i doprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną oraz majerankiem *** *** Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy krótko z dwóch stron na wysokim ogniu – do momentu zrumienienia mięsa *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy

Blog z Apetytem
Pasztet z królika 2 151

ziarenka)  3-4 ząbki czosnku  1 pełna łyżeczka soli  do pasztetu:   przyprawa do pasztetu szlacheckiego  1-2 łyżki mielonej gałki muszkatołowej  3- 4 bułki  5-6 jajek Mięso z królika dzielę na kawałki i razem z podgardlem, gotuję z warzywami do miękkości.   Po ugotowaniu wyciągam z wywaru i studzę. Wątróbkę(...)wątróbkę odstawiam do wystudzenia. W przecedzonym rosole, moczę bułki. Mięso z królika obieram z kości i kroje na mniejsze kawałki , boczek i wątróbki tak samo, następnie mielę w maszynce do mięsa ( najdrobniejsze sitko) . Do masy mięsnej dodaję przyprawy i 5 żółtek, całość dokładnie mieszam. Białka ubijam na sztywno i mieszam z masą. Foremki smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Piekę

Takie tam pichcenie
Tradycyjne mięsne krokiety 167

patelni, możemy pod pierwszy naleśnik dać niewielką ilość oleju (około ½ łyżeczki). Z kolejnymi naleśnikami nie powinno już być problemu. Po upieczeniu wszystkich naleśników przyrządzamy nadzienie :) Ugotowane mięso i cebulę mielimy razem maszynką. Następnie dodajemy sól, pieprz i jajka. Jeśli mięso jest zbyt suche możemy dodać do niego trochę rozpuszczonego masła. Naleśniki faszerujemy i składamy w koperty lub roladki. Następnie panierujemy

Smakowy Raj
Kiełbasa pieprzowa, surowa, podsuszana. 232

łyżki soli kamiennej, 1 łyżka pieprzu mielonego,  3 łyżki majeranku, łyżkę cukru, 10 z. czosnku, 2 łyżki papryki, 2 łyżki pieprzu ziarnistego, 1/2 l wody, jelita. Mięso i czosnek mielimy na grubym sitku, tłuste kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy i wyrabiamy  na jednolitą masę  //pieprz ziarnisty rozgniatamy tłuczkiem// Tak przygotowane mięso chowamy pod przykryciem do lodówki

chleba naszego

Proponowane wyszukiwania