Domowe hamburgery 136Domowa bułka z kawałkiem mięsa a może jeszcze z dodatkiem warzyw, na pewno będzie bardzo pożywna. Składniki na kotlety mielone: 1 kg mięsa zmielonego wieprzowego 100 -150g kaszy gryczanej Cebulka Szczypiorek 2 ząbki czosnku Bułka tarta Jajko Przyprawy suszone majeranek, bazylia, słodka papryka Sól i pieprz Kaszę gotujemy ok 20 minut w osolonej wodzie
prawdziwe jedzenie
Pierogi Z Mięsa Z Rosołu Oraz Kapusty Podduszanej 214wyschło. 4. Kiedy kapusta jest już gotowa, odstawiamy ją aby trochę przestygła, w tym czasie oddzielamy mięso od kości i dusimy resztę cebuli na oleju. 5. Mięso wraz z cebulą, warzywami mielimy przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodajemy kapustę i mieszamy całość. Przyprawiamy do smaku. 6. Bierzemy jedna część ciasta, wałkujemy dość cienko i wycinamy szklanką kółka. Jeśli kółka
Gotowanie...to proste !
Bitki wieprzowe w ciemnym sosie podawane z musem śliwkowym i figami 213cukru trzcinowego 800 g szynki wieprzowej bez kości mąka pszenna olej rzepakowy 1 słoik sosu ciemnego uniwersalnego Łowicz 3 liście laurowe 5 ziaren ziela angielskiego sól, świeżo mielony pieprz kolorowy WYKONANIE Mięso umyć i pokroić w kotlety. Przyprawić z obu stron świeżo mielonym pieprzem kolorowym i solą, po czym obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy(...)ułożyć na nim mięso. Smażyć z obu stron na złoty kolor. Do brytfanny lub głębokiej patelni wlać sos ciemny uniwersalny Łowicz, dolać szklankę wody, dodać liście laurowe, ziele angielskie i ułożyć podpieczone bitki wieprzowe. Włączyć palnik, nałożyć pokrywę i dusić około 50 minut. W razie potrzeby dolać wody. Mięso od czasu do czasu obracać. Śliwki umyć, przepołowić i wyciągnąć pestki
Passions hobbies life
Pierogi z mięsem mielonym. 217Witam Was cieplutko :) Dla wielbicieli mięsa i pierogów mam idealny przepis na właśnie pierogi z mięsem. Trochę pracy przy tym daniu jest, ale warto je przygotować. Idealne na sycący obiad. Zróbcie koniecznie, a nie pożałujecie. Ten farsz jest pyszny. U mnie obowiązkowo dużo zrumienionej cebuli na maśle...mniam. Polecam i smacznego życzę :) Potrzebujemy: Na farsz: 50 dag łopatki wieprzowej(...)masło do smażenia sól do gotowania mąka pszenna do posypania stolnicy Wykonanie pysznych pierogów z mięsem: 1. Farsz: Mięso oczyszczamy, płuczemy i dokładnie odsączamy z wody, następnie mielimy w maszynce do mięsa. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w małą kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy czosnek i cebulę i przesmażamy cały czas mieszając, uważamy, żeby za mocno nie przypiec
Izabelawkuchni
Wyborne roladki z kurczaka 155ostra do smaku Korniszony w occie 3 szt. Sól i pieprz do smaku Rzodkiewka 5 szt. Świeża mięta Przyprawa do kurczaka z kardamonem do smaku Papryka mielona słodka do smaku Wykonanie: Mięso opłukać, posypać solą, pieprzem, papryka mieloną i przyprawą do kurczaka, rozbić tłuczkiem, po czym odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Paprykę, pieczarki oczyścić, lekko rozdrobnić blenderem(...)przyprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Gotowe mięso nadziewać przygotowanym farszem, kłaść po jednym słupku ogórka, kilka plasterków rzodkiewki i listki mięty. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, położyć roladki i zapiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 35-40 minut. Polewając co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO
Tradycyjna Kuchnia
Karkówka 5 minutowa – wędlina na kanapki 3116litr wody (lub więcej – mięso musi być w całości zanurzone) *** Mięso dokładnie myjemy i osuszamy *** *** W miseczce umieszczamy wszystkie składniki marynaty i mieszamy razem *** *** Tak powstałą marynatą nacieramy mięso *** *** Następnie karkówkę zawijamy w folię spożywczą lub umieszczamy w szczelnym pojemniku i wkładamy do lodówki na ok 24 godziny, aby mięso się zamarynowało *** *** Po tym czasie(...)mieszamy, wkładamy mięso i doprowadzamy do wrzenia. Od czasu zagotowania się wody, gotujemy na średnim ogniu przez 5 minut . Wyłączamy ogień i pozostawiamy mięso w garnku na około 6 godzin . Następnie znów doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ponownie przez 5 minut . Wyłączamy palnik i pozostawiamy mięso w marynacie na około 9 godzin *** *** Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty
Blog z Apetytem
Kotlety z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) 372maki 2 łyżki bułki tartej ok. 3 jajka + ok. 2 łyżki mleka olej do smażenia Kurczak w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) - Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka mielimy. Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie wszystkich przyprawy (pieprzu i soli dodajemy więcej
Słodka Strona
Boczek pieczony w cydrze 191boczku ze skórą (z dużą ilością mięsa) 1 łyżeczka mielonych goździków 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka soli 1 duża marchew 1 duża cebula 5 ząbków czosnku mały korzeń świeżego imbiru w plastrach pieprz mielony 0,4 l cydru Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. Mielone goździki, cukier, sól, i pieprz wymieszać. Skórę boczku ponacinać głęboko(...)żeby nie uszkodzić mięsa. Wetrzeć przyprawy w nacięcia. Na blachę wyłożyć obrane i grubo pokrojoną marchew i cebulę, ząbki czosnku i plastry obranego imbiru. Na warzywach ułożyć boczek i wstawić do gorącego piekarnika na około 25 minut, aż skórka zbrązowieje i zrobi się chrupiąca. Zmniejszyć temperaturę do 95 stopni, podlać boczek cydrem i piec jeszcze dwie godziny. Po wyjęciu
UgotujmyTo.pl
POMIDOROWO-PAPRYKOWA Z RYŻEM 229żeby ryż nie przywarł do dna. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy z zupy i : albo obieramy i wrzucamy do zupy, albo.... obieramy i wykorzystujemy do mielonych ( o mielonych z ugotowanego mięsa kurczaka w następnym poście). Zupka jest dość gęsta od warzyw i ryżu, więc nie trzeba jej już dodatkowo zagęszczać
Walijskie Pichcenie
Pulpety rybne z ryżem czarnym 148skórę, musimy ją zdjąć. Sprawdzamy też dotykając filet czy nie ma ości, jeśli są pozbywamy się ich (można za pomocą pęsety lub wycinamy nożem). Tak przygotowane filety mielimy w maszynce do mięsa lub malakserze. Następnie cebule obieramy i mielimy z rybą. Potem do ryby dodajemy ugotowany ryż, bułkę tartą i przyprawy oraz jajko. Następnie masę wyrabiamy aż wszystkie składniki połączą
Dorota Smakuje
Wyjątkowe przyprawy i suche marynaty do grilla 202grillowaniem. Grillować na naoliwionym ruszcie do uzyskania pożądanych wyników. Uniwersalna przyprawa do mięs z grilla Ta wszechstronna przyprawa może być używana do prawie każdego rodzaju mięsa. Składniki: ¼ szklanki chili w proszku ½ łyżeczki mielonego kminku ¼ łyżeczki musztardy w proszku 1/8 łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki oregano sól koszerna oliwa z oliwek Przygotowanie: W małej misce połączyć wszystkie składniki(...)natrzeć nimi surowe mięso przed wyłożeniem na ruszt. Paprykowo-czosnkowa przyprawa Składniki: 1 łyżka papryki 1 łyżka musztardy w proszku 1 drobno posiekany ząbek czosnku ½ łyżeczki soli koszernej ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: W małej misce wymieszać wszystkie składniki, tuż przed grillowaniem posypać nią mięso lekko wklepując w nie przyprawę. Przyprawa z kminkiem i oregano Składniki: 1 łyżeczka mielonego kminku
naRuszcie
Paprykarz domowy 1 131warzyw wrzucam mięso dorsza doprawiam papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem, dodaje sok z cytryny,passatę i koncentrat pomidorowy, przesmażone produkty ściągam z ognia, dodaje mięso makreli i wszystko mielę w maszynce(duże oczka), mieszam zmielone mięso z ryżem, dodaję łyżkę zwykłego masła, sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam i gotowe
Kuchnia Beaty
Krokiety z mięsem 319warto dodać jeszcze selera, pora i gałązkę lubczyku. 1. Mięso gotujemy z przyprawami i warzywami do miękkości. Na durszlak wyciągamy mięso, marchew i pietruszkę, studzimy a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Powstały farsz przyprawiamy do smaku. Ciasto naleśnikowe: - 2 do 3 szklanek mleka - 3 jajka - pół łyżeczki soli - 5 łyżek oleju - mąka, tyle ile zabierze ciasto 1. W zależności
Apetyczna babeczka
Papryka faszerowana chudym mięsem 229wycinam gniazda z nasionkami. Cebule kroję drobno i razem z posiekanym czosnkiem duszę na oleju, dodaję pomidory suszone. Mięso myje i kroję na mniejsze kawałki. Mielę w maszynce do mięsa. Zmielone mięso przekładam do podsmażonej cebuli, mieszam razem, przyprawiam i duszę aż mięso zmieni kolor. Na koniec dodaję żółty ser, drobniutko starty, mieszam. Gotowym farszem napełniam papryki
Takie tam pichcenie
Co zrobić z mięsa z rosołu? 421Boczek gotujemy w niewielkiej ilości wody z 1 liściem laurowym i 3 kulkami ziela angielskiego. Bułkę solidnie namaczamy w wodzie. Mięso z rosołu, boczek, cebulę i czosnek mielimy w maszynce do mięsa (sitko ok. 3 mm). Do zmielonej masy dodajemy odsączoną z wody bułkę, bułkę tartą, przyprawy od Dobrej Kiełbasy i wodę po gotowaniu boczku. Wodę dodajemy ostrożnie, małymi dawkami
Marder&Marder Manufacture