mięso mielone - 22854 przepisów (strona:722/1524)

Wyborne roladki z kurczaka 106

ostra do smaku Korniszony w occie 3 szt. Sól i pieprz do smaku Rzodkiewka 5 szt. Świeża mięta Przyprawa do kurczaka z kardamonem do smaku Papryka mielona słodka do smaku Wykonanie: Mięso opłukać, posypać solą, pieprzem, papryka mieloną i przyprawą do kurczaka, rozbić tłuczkiem, po czym odstawić w chłodne miejsce na godzinę. Paprykę, pieczarki oczyścić, lekko rozdrobnić blenderem(...)przyprawić solą i pieprzem do smaku i dokładnie wymieszać. Gotowe mięso nadziewać przygotowanym farszem, kłaść  po jednym słupku ogórka, kilka plasterków rzodkiewki i listki mięty. Zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczkami. Naczynie żaroodporne posmarować olejem, położyć roladki i zapiec w piekarniku w temperaturze 190 stopni około 35-40 minut. Polewając co jakiś czas powstałym sosem. SMACZNEGO

Tradycyjna Kuchnia
Karkówka 5 minutowa – wędlina na kanapki 3052

litr wody (lub więcej – mięso musi być w całości zanurzone)       *** Mięso dokładnie myjemy i osuszamy *** *** W miseczce umieszczamy wszystkie składniki marynaty i mieszamy razem *** *** Tak powstałą marynatą nacieramy mięso *** *** Następnie karkówkę zawijamy w folię spożywczą lub umieszczamy w szczelnym pojemniku i wkładamy do lodówki na ok 24 godziny, aby mięso się zamarynowało *** *** Po tym czasie(...)mieszamy, wkładamy mięso i doprowadzamy do wrzenia. Od czasu zagotowania się wody, gotujemy na średnim ogniu przez 5 minut . Wyłączamy ogień i pozostawiamy mięso w garnku na około 6 godzin . Następnie znów doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ponownie przez 5 minut . Wyłączamy palnik i pozostawiamy mięso w marynacie na około 9 godzin *** *** Po tym czasie wyjmujemy mięso z marynaty

Blog z Apetytem
Kotlety z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) 309

maki 2 łyżki bułki tartej ok. 3 jajka + ok. 2 łyżki mleka olej do smażenia Kurczak w Płatkach Kukurydzianych (Medaliony z Kurczaka w Płatkach Kukurydzianych) - Sposób przygotowania: Mięso z kurczaka mielimy. Bułkę namoczoną w mleku dokładnie odsączamy. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Wszystko to łączymy z mięsem, wbijamy jajko, dodajemy po szczypcie wszystkich przyprawy (pieprzu i soli dodajemy więcej

Słodka Strona
Boczek pieczony w cydrze 137

boczku ze skórą (z dużą ilością mięsa) 1 łyżeczka mielonych goździków 1 łyżeczka brązowego cukru 1 łyżka soli 1 duża marchew 1 duża cebula 5 ząbków czosnku mały korzeń świeżego imbiru w plastrach pieprz mielony 0,4 l cydru Piekarnik rozgrzać do 250 stopni. Mielone goździki, cukier, sól, i pieprz wymieszać. Skórę boczku ponacinać głęboko(...)żeby nie uszkodzić mięsa. Wetrzeć przyprawy w nacięcia. Na blachę wyłożyć obrane i grubo pokrojoną marchew i cebulę, ząbki czosnku i plastry obranego imbiru. Na warzywach ułożyć boczek i wstawić do gorącego piekarnika na około 25 minut, aż skórka zbrązowieje i zrobi się chrupiąca. Zmniejszyć temperaturę do 95 stopni, podlać boczek cydrem i piec jeszcze dwie godziny. Po wyjęciu

UgotujmyTo.pl
POMIDOROWO-PAPRYKOWA Z RYŻEM 184

żeby ryż nie przywarł do dna. Po ugotowaniu mięso wyjmujemy z zupy i : albo obieramy i wrzucamy do zupy, albo.... obieramy i wykorzystujemy do mielonych ( o mielonych z ugotowanego mięsa kurczaka w następnym poście). Zupka jest dość gęsta od warzyw i ryżu, więc nie trzeba jej już dodatkowo zagęszczać

Walijskie Pichcenie
Pulpety rybne z ryżem czarnym 84

skórę, musimy ją zdjąć. Sprawdzamy też dotykając filet czy nie ma ości, jeśli są pozbywamy się ich (można za pomocą pęsety lub wycinamy nożem). Tak przygotowane filety mielimy w maszynce do mięsa lub malakserze. Następnie cebule obieramy i mielimy z rybą. Potem do ryby dodajemy ugotowany ryż, bułkę tartą i przyprawy oraz jajko. Następnie masę wyrabiamy aż wszystkie składniki połączą

Dorota Smakuje
Wyjątkowe przyprawy i suche marynaty do grilla 145

grillowaniem. Grillować na naoliwionym ruszcie do uzyskania pożądanych wyników. Uniwersalna przyprawa do mięs z grilla Ta wszechstronna przyprawa może być używana do prawie każdego rodzaju mięsa. Składniki: ¼ szklanki chili w proszku ½ łyżeczki mielonego kminku ¼ łyżeczki musztardy w proszku 1/8 łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki oregano sól koszerna oliwa z oliwek Przygotowanie: W małej misce połączyć wszystkie składniki(...)natrzeć nimi surowe mięso przed wyłożeniem na ruszt. Paprykowo-czosnkowa przyprawa Składniki: 1 łyżka papryki 1 łyżka musztardy w proszku 1 drobno posiekany ząbek czosnku ½ łyżeczki soli koszernej ½ łyżeczki pieprzu Przygotowanie: W małej misce wymieszać wszystkie składniki, tuż przed grillowaniem posypać nią mięso lekko wklepując w nie przyprawę. Przyprawa z kminkiem i oregano Składniki: 1 łyżeczka mielonego kminku

naRuszcie
Paprykarz domowy 1 77

warzyw wrzucam mięso dorsza doprawiam papryką słodką i ostrą oraz solą i pieprzem, dodaje sok z cytryny,passatę i koncentrat pomidorowy, przesmażone produkty ściągam z ognia, dodaje mięso makreli i wszystko mielę w maszynce(duże oczka), mieszam zmielone mięso z ryżem, dodaję łyżkę zwykłego masła, sprawdzam smak, ewentualnie doprawiam i gotowe

Kuchnia Beaty
Krokiety z mięsem 266

warto dodać jeszcze selera, pora i gałązkę lubczyku. 1. Mięso gotujemy z przyprawami i warzywami do miękkości. Na durszlak wyciągamy mięso, marchew i pietruszkę, studzimy a następnie mielimy w maszynce do mięsa. Powstały farsz przyprawiamy do smaku. Ciasto naleśnikowe: - 2 do 3 szklanek mleka - 3 jajka - pół łyżeczki soli - 5 łyżek oleju - mąka, tyle ile zabierze ciasto 1. W zależności

Apetyczna babeczka
Papryka faszerowana chudym mięsem 186

wycinam  gniazda z nasionkami.  Cebule kroję drobno i razem z posiekanym czosnkiem duszę na oleju, dodaję pomidory suszone. Mięso myje i kroję na mniejsze kawałki. Mielę w maszynce do mięsa. Zmielone mięso przekładam do podsmażonej cebuli, mieszam razem, przyprawiam i duszę aż mięso zmieni kolor.  Na koniec dodaję żółty ser, drobniutko starty, mieszam. Gotowym farszem napełniam papryki

Takie tam pichcenie
Co zrobić z mięsa z rosołu? 345

Boczek gotujemy w niewielkiej ilości wody z 1 liściem laurowym i 3 kulkami ziela angielskiego. Bułkę solidnie namaczamy w wodzie. Mięso z rosołu, boczek, cebulę i czosnek mielimy w maszynce do mięsa (sitko ok. 3 mm). Do zmielonej masy dodajemy odsączoną z wody bułkę, bułkę tartą, przyprawy od Dobrej Kiełbasy i wodę po gotowaniu boczku. Wodę dodajemy ostrożnie, małymi dawkami

Marder&Marder Manufacture
Pasztet wieprzowy 342

ogniu ok. 5 minut.  Gdy mięso wystygnie, a studzimy je w wywarze, mielimy trzykrotnie razem z ugotowaną wątróbką. Cebulę kroimy w kostkę i przesmażamy na oleju, mielimy i dodajemy do mięsa. Do pasztetu dodajemy jajko, musztardę Dijon, majeranek, pieprz i ewentualnie sól do smaku oraz 1/2 szklanki wywaru z mięsa. Wszytko dokładnie mieszamy i wkładamy do małej foremki

Delicious Titbits
Mielonka drobiowa własnej roboty. 142

mięsa, uzyskałam z 6 kg udek. Usuwamy tłuszczu i skórę, oddzielamy mięso od kości. Kroimy na mniejsze kawałki, aby było łatwiej zmielić. Tłuszczu nie używamy, ale połowę skór mielimy razem z mięsem na dość grubych oczkach.  Trochę tłuszczu jest potrzebne, wszak to nośnik smaku to raz,  a dwa jak się wygotuje i  ulokuje  na wierzchu

Dieta moja pasja
Pieczone pierożki z mięsem i pieczarkami 136

koncentratu pomidorowego -250 g pieczarek -łyżka masła Mięso kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy pokrojoną cebulkę i czosnek,wlewamy troszkę oleju i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Mięso studzimy i mielimy wraz z cebulką i czosnkiem. Pieczarki kroimy na małe kawałeczki i smażymy na maśle.  Dodajemy do mięsa.  Całość doprawiamy wedle uznania, ja używałam pieprzu i wegety

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Klops nadziewany w sosie grzybowym 122

wody i czekamy aż zmiękną. Następnie gotujemy je i kroimy w paseczki. Trochę wody wyparuje więc uzupełniamy ją tak żeby było 1,25 szklanki. Doprawiamy solą i pieprzem. Mięso i cebulę mielimy, dodajemy jajka, bułkę tartą, mąkę (2 łyżki), sól, pieprz i majeranek i dobrze wyrabiamy mięsną masę. Mięso dzielimy na pół i formujemy dwa prostokąty. Na każdy układamy

Marder&Marder Manufacture

Proponowane wyszukiwania