mięso mielone - 22854 przepisów (strona:715/1524)

Sałatka z tortellini 733

się co to jest, próbowałam gdzieś u znajomych, ale jakoś nie przypadło mi do gustu. Okazało się, że są różne rodzaje: z serem, z szynką, z grzybami, z mięsem mielonym... i nie każde mi smakuje.   Próbowałam różnych, ale to tortellini z szynką podbiło moje serce i takie właśnie znalazło się w tej sałatce ;) Składniki: pół opakowania tortellini

Czerwona Porzeczka
Pasztet z jelenia 160

angielskiego 5 ziarenek owoców jałowca 2 łyżki smalcu Pozostałe składniki 1 jajko XL 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1 łyżeczka pieprzu ziołowego pieprz czarny mielony sól Instructions Grzyby zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin. Mięso jelenia kroimy w większe kawałki. W garnku rozgrzewamy smalec, wrzucamy mięso i chwilę podsmażamy. Całość zalewamy winem i gotujemy około 5 minut, aby alkohol(...)wszystkie przyprawy. Przykrywamy pokrywką i gotujemy na małym ogniu przez 80 minut. 10 minut przed zakończeniem gotowania dodajemy wątróbkę. Mięso z warzywami wyjmujemy z wywaru i mielimy w maszynce do mięsa. Dodajemy 1/2 szklanki wywaru, jajko i doprawiamy do smaku gałką muszkatołową, pieprzem ziołowym, czarnym i solą. Masę dokładnie wyrabiamy i przekładamy do keksówki o wymiarach 30x13. Wstawiamy do piekarnika

Wędrówki po kuchni
Kotlety z mięsa po rosole 357

cebulkę, a po chwili też pokrojone pieczarki – podsmaż je dodając pod koniec 2 łyżki sosu sojowego. Pozostaw na chwilę do przestudzenia. Zmiel je maszynką do mielenia lub rozdrobnij w malakserze wraz z mięsem z rosołu (oddzielonym od kości) . Dodaj jajko, 2 łyżki bułki tartej i przypraw solą oraz pieprzem. Masa powinna być dobrze doprawiona, by kotlety miały wyrazisty smak

Kulinarne S.O.S.
Kotlety z mięsa po rosole 357

cebulkę, a po chwili też pokrojone pieczarki – podsmaż je dodając pod koniec 2 łyżki sosu sojowego. Pozostaw na chwilę do przestudzenia. Zmiel je maszynką do mielenia lub rozdrobnij w malakserze wraz z mięsem z rosołu (oddzielonym od kości) . Dodaj jajko, 2 łyżki bułki tartej i przypraw solą oraz pieprzem. Masa powinna być dobrze doprawiona, by kotlety miały wyrazisty smak

Kulinarny S.O.S.
Domowy Pasztet Wieprzowy 151

ziela angielskiego kilka ziarenek pieprzu (ok. 12) 2,5-3 łyżeczki soli 3 łyżeczki mielonego pieprzu 3/4 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej    Domowy Pasztet Wieprzowy - Sposób przygotowania: Mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą do pokrycia mięsa. Dodajemy obrane warzywa, cebule w całości, liście laurowe, ziele angielskie i pieprz. Gotujemy(...)namoczenie w nim bułek). Wątróbkę wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez ok. 10 minut. Odcedzamy i studzimy. Mięso, słoninę, wątróbkę, warzywa oraz odsączone z nadmiaru wywaru bułki mielimy w maszynce do mięsa (najlepiej minimum 3-krotnie). Następnie dodajemy żółtka, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz imbirem i wszystko bardzo dokładnie mieszamy do dokładnego połączenia składników. Białka spieniamy za pomocą widelca

Słodka Strona
Indyk w sosie własnym z pieczarkami 123

doskonała propozycja obiadowa. Mięso doprawiałam do smaku pieprzem ziołowym staropolskim, który otrzymałam do testowania od hurtowni przypraw RAFEX. SKŁADNIKI: 60 dag mięsa gulaszowego z indyka, 25 dag pieczarek, 1 cebula, 2 szklanki wody, 1/2 łyżki papryki słodkiej mielonej, 1,5 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, 3 łyżki masła(...)łyżka mąki, 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego staropolskiego z hurtowni przypraw RAFEX , sól, pieprz czarny. PRZYGOTOWANIE: 1. Mięso kroję na mniejsze kawałki. Cebulę kroję w kostkę. Mięso razem z cebulą podsmażam na maśle. Mąkę mieszam z wodą, wlewam do mięsa. Wsypuję paprykę mieloną oraz przyprawę uniwersalną. Duszę na małym ogniu 30 minut.  2. Pieczarki kroję w plasterki. Dodaję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Mielonka dojrzewająca. Kiełbasa mielona suszona. 293

Nasza mielonka dojrzewająca powstała dzięki inspiracji, a właściwie dzięki zdjęciu, które zobaczyliśmy na FB Wędzarnicza brać. Zdjęcie przedstawiało dojrzewającą kiełbasę mieloną przygotowaną ze zmielonego mieszanego mięsa i słoniny, które wcześniej przeszło etap cukru, soli i przypraw podobnie jak w schabie z pończochy . Nasz przepis jest jednak zupełnie inny, nasza mielonka dojrzewająca jest tylko z jednego gatunku mięsa: przerośniętej karkówki(...)lodówki. Mięso po tym czasie straci wilgotność, kroimy je w grubą kostkę i wraz z pieprzem mielimy (ja na sitku 6 mm). Wyrabiamy mięso ręcznie ok 15 minut. Z wyrobionego mięsa robimy dwa równe wałki grubości ok 5 cm. Tak przygotowane mięso obtaczamy w przygotowanej mieszance przypraw. Zawijamy w gazę lub w pończochę. Związujemy końce i wieszamy w przewiewnym miejscu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Musztardowa karkówka na patyku 222

Grillowej SPOŁEM, 1 łyżka śmietany 18%, 1 łyżka mąki, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Karkówkę kroję w cienkie pasy. Na patyczki do szaszłyków nabijam kawałki mięsa. Mięso nacieram papryką mieloną. 2. Cebulę kroję w kostkę. Na oliwie podsmażam mięso razem z cebulą. Wodę mieszam z mąką. Wlewam do mięsa. Wsypuję przyprawę uniwersalną i duszę na małym ogniu

Tradycyjna kuchnia Kasi
Domową kiełbasę wcale nie jest trudno zrobić. 151

mięso zadziała jako spoiwo, także dzięki mięśniom . Później zmieniamy sitko na większe, u mnie jest to 9 mm i mielimy wieprzowinę.  Wszystko wkładamy do dużej miski, majeranek rozcieramy w dłoniach, posypujemy nim mięso. Czarny pieprz najlepiej świeżo mielony, specjalnie nie piszę ile tego pieprzu ponieważ tak jak czosnek tak i pieprz to kwestia smaku. Ja dałam całe opakowanie(...)dość mocno. Ja nazywam to mszczeniem się nad miską. Chwilę to trwa nim dobrze wyrobimy, a mięso wchłonie całą wodę i nabierze tzw kleistości. I teraz test, formujemy kotlet i smażymy na patelni. Jeśli jest zbity i zwarty, nie rozpada się tzn że mięso dobrze wyrobione, jeśli pęka trzeba się mścić dalej. Taki kotlet pozwoli nam również ocenić pod względem

Dieta moja pasja
Pełnoziarniste naleśniki z kurczakiem i szpinakiem zapiekane pod mozzarellą 107

piersi z kurczaka oliwa 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku 2 duże ząbki czosnku 2 kopiaste łyżki kwaśnej śmietany 18% 2 kulki mozzarelli przyprawa w płynie Vegeta Natur świeżo mielony pieprz, sól, oregano 1/2 pęczka natki pietruszki WYKONANIE Naleśniki: Do miski wbić jajka, dodać szczyptę soli i zmiksować. Następnie wlać mleko, wodę i olej, wsypać obie mąki i całość zmiksować(...)smażyć z obu stron. Farsz: Piersi z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Następnie przełożyć na patelnię, polać oliwą i włączyć palnik. Mięso smażyć od czasu do czasu mieszając. Podsmażone mięso doprawić świeżo mielonym pieprzem i przyprawą w płynie Vegeta Natur. Do mięsa dodać odmrożony szpinak i obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, po czym nadal smażyć

Passions hobbies life
Przepis na domową kiełbasę z dodatkiem jałowca. 217

majeranek ( suszony ) 1/2 łyżeczki mielonych ziaren jałowca około 3 - 4 metrów jelit wieprzowych (można kupić w masarni lub zamówić przez internet np. na Allegro ) Sposób wykonania : Mięso i słoninę mielimy przez maszynkę na dużych oczkach. Czosnek,obieramy i drobno siekamy na deseczce. Do zmielonego mięsa dodajemy peklosól,czosnek,cukier oraz przyprawy i dokładnie mieszamy. Zostawiamy na około

Przepisy i porady kulinarne
Selery zapiekane, nadziewane farszem z udek drobiowych z szybkowaru 181

TUTAJ Farsz z udek drobiowych Składniki 3 podudzia drobiowe  1 jajko, rozmąć 2 - 3 szczypty gałki muszkatołowej sól morska drobno mielona, czarny pieprz 1 - 2 łyżki świeżo posiekanego koperku + szczypta lub troszkę więcej suszonego Przygotowanie oddziel mięso od kości w następujący sposób: natnij nożem mięso przy kości następnie delikatnie odcinaj mięso z lewej i prawej strony kości(...)chrząstek i innych zanieczyszczeń, odrzuć skórę opłucz i osusz mięso pokrój je na mniejsze kawałki, po czym  posiekaj w robocie kuchennym lub zmiel w maszynce do mielenia dokładnie posiekane mięso połącz z pozostałymi składnikami z powstałego farszu możesz usmażyć 1 malutki kotlecik na spróbowanie i w razie potrzeby doprawić resztę farszu Winny sos cytrynowo - imbirowy

Szybko Szybkowar
Kabanosy Muskiego 134

Kolejny przepis na kabanosy wieprzowe, tym razem z przepisu Muskiego i jego autorskiego składu mięsa oraz przypraw. W tym przepisie jak może zauważycie inaczej następuje przygotowanie mięsa aniżeli w kiełbasach - mięsa się nie wyrabia, a miesza z przyprawami jeszcze przed zmieleniem - dzięki temu kabanosy będą kruche. Odpowiednia nadziewarka i lejek ułatwiają sprawę z kabanosami - odkąd jestem w posiadaniu lejka(...)szynki wieprzowej, klasa I 10 % podgardla wieprzowego 60 % wieprzowiny klasy II (u mnie boczek i ścinki po klasyfikacji szynki wp) 18 g peklosoli/kg mięsa Przyprawy na kg mięsa: 3,5 g pieprzu czarnego mielonego 2 g kminku (dałam mielony) 1 g gałki muszkatołowej 2 g cukru trzcinowego Dodatkowo: jelita baranie kaliber

Kocham..lubię..gotuję..
Kotlety mielone z kapustą włoską 101

pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu odparowujemy, kapustę studzimy, później mielimy, mieszamy z mięsem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Z przygotowanej masy formujemy kotlety (tak, tak…bez jajka, bułki i takich tam ;) ), obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju

R'n'G Kitchen
Mielony z piekarnika 151

Bardzo dobry i łatwy sposób przygotowania kotletów mielonych, bez smażenia i panierowania. -- Przygotowane tradycyjnie mięso na kotlety mielone, dzielimy na części i formujemy  kotlety, które wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Tak przygotowane pieczemy ~30 minut / 200 st.C  Zależy od piekarnika, ja mam stary elektryczny i te duże kotlety piekłem

chleba naszego