mięso mielone - 22854 przepisów (strona:719/1524)

Sajgonki z warzywami i mięsem z indyka 155

świeżego imbiru - sos sojowy - sos ostrygowy - olej sezamowy - pieprz czarny świeżo mielony - olej do smażenia (rzepakowy, z pestek winogron arachidowy) Dodatkowo: - sos słodko kwaśny do sajgonek Mięso z indyka mielimy lub miksujemy w blenderze. Na patelni rozgrzewamy olej sezamowy, przesmażamy drobno pokrojoną w kostkę cebulę, czosnek oraz imbir (jedno i drugie starłam na tarce jarzynowej o dużych oczkach). Dodajemy

mojewypiekiinietylko
Schab po bałkańsku 383

słodka oraz ostra, majeranek olej do smażenia mąka do obtoczenia mięsa     *** Schab kroimy w plastry a następnie w paseczki i doprawiamy solą, pieprzem, papryką mieloną oraz majerankiem *** *** Następnie mięso obtaczamy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju. Smażymy krótko z dwóch stron na wysokim ogniu – do momentu zrumienienia mięsa *** *** Mięso zdejmujemy z patelni. Cebulę kroimy

Blog z Apetytem
Pasztet z królika 2 137

ziarenka)  3-4 ząbki czosnku  1 pełna łyżeczka soli  do pasztetu:   przyprawa do pasztetu szlacheckiego  1-2 łyżki mielonej gałki muszkatołowej  3- 4 bułki  5-6 jajek Mięso z królika dzielę na kawałki i razem z podgardlem, gotuję z warzywami do miękkości.   Po ugotowaniu wyciągam z wywaru i studzę. Wątróbkę(...)wątróbkę odstawiam do wystudzenia. W przecedzonym rosole, moczę bułki. Mięso z królika obieram z kości i kroje na mniejsze kawałki , boczek i wątróbki tak samo, następnie mielę w maszynce do mięsa ( najdrobniejsze sitko) . Do masy mięsnej dodaję przyprawy i 5 żółtek, całość dokładnie mieszam. Białka ubijam na sztywno i mieszam z masą. Foremki smaruję tłuszczem i oprószam bułką tartą. Piekę

Takie tam pichcenie
Tradycyjne mięsne krokiety 158

patelni, możemy pod pierwszy naleśnik dać niewielką ilość oleju (około ½ łyżeczki). Z kolejnymi naleśnikami nie powinno już być problemu. Po upieczeniu wszystkich naleśników przyrządzamy nadzienie :) Ugotowane mięso i cebulę mielimy razem maszynką. Następnie dodajemy sól, pieprz i jajka. Jeśli mięso jest zbyt suche możemy dodać do niego trochę rozpuszczonego masła. Naleśniki faszerujemy i składamy w koperty lub roladki. Następnie panierujemy

Smakowy Raj
Kiełbasa pieprzowa, surowa, podsuszana. 224

łyżki soli kamiennej, 1 łyżka pieprzu mielonego,  3 łyżki majeranku, łyżkę cukru, 10 z. czosnku, 2 łyżki papryki, 2 łyżki pieprzu ziarnistego, 1/2 l wody, jelita. Mięso i czosnek mielimy na grubym sitku, tłuste kroimy w kostkę, dodajemy przyprawy i wyrabiamy  na jednolitą masę  //pieprz ziarnisty rozgniatamy tłuczkiem// Tak przygotowane mięso chowamy pod przykryciem do lodówki

chleba naszego
Domowy Pasztet Wielkanocny z Jajkiem (Wieprzowo-Wołowy) 292

ziarenek pieprzu (ok. 12) 2-3 łyżeczki soli 3 łyżeczki mielonego pieprzu 3/4 łyżeczki mielonego imbiru 2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej  6-8 małych jajek  Domowy Pasztet Wielkanocny z Jajkiem (Wieprzowo-Wołowy) - Sposób przygotowania: Mięso kroimy na mniejsze kawałki i zalewamy wodą do pokrycia mięsa. Dodajemy obrane warzywa, cebule w całości, liście laurowe, ziele angielskie(...)namoczenie w nim bułek). Wątróbkę wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez ok. 10 minut. Odcedzamy i studzimy. Mięso, słoninę, wątróbkę, warzywa oraz odsączone z nadmiaru wywaru bułki mielimy w maszynce do mięsa (najlepiej minimum 3-krotnie). Następnie dodajemy żółtka, doprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową oraz imbirem i wszystko bardzo dokładnie mieszamy do dokładnego połączenia składników. Białka spieniamy za pomocą widelca

Słodka Strona
Pasztet 162

cebule średnie, 5 jajek, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, 3 czerstwe bułki. Przygotowanie: mięso wieprzowe i wołowe gotujemy razem z warzywami do miękkości. Gdy przestygnie kroimy i mielimy razem z pozostałym surowym mięsem. W sumie mięso musi być zmielone 3 razy. Do ostatniego mielenia dokładamy bułkę, którą wcześniej moczyliśmy w wywarze. Do masy mięsnej dodajemy jajka, sól, pieprz, gałkę muszkatołową

Państwo Wojtczuk gotują
Kotlety mielone – smaczne, sprawdzone 221

przygotowania kotletów jest bardzo wiele, jednak według mnie ten poniższy jest najlepszy – kotlety są miękkie i bardzo smaczne. Przepis na kotlety mielone Drukuj przepis Porcji: ok. 8 Czas gotowania: 30 min Składniki 500 g mięsa wieprzowo-wołowego sucha kajzerka mleko do moczenia kajzerki (około 3/4 szklanki) mała cebulka jajko bułka tarta do obtaczania kotletów pieprz i sól(...)rozgrzanym oleju z obu stron. Porady Zróbcie do kotletów sałatkę z marchwi, jabłka i majonezu Marchew i jabłko ścieramy na grubych oczkach i mieszamy z majonezem. Proste! Artykuł Kotlety mielone – smaczne, sprawdzone pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl

Kuchnia Bazylii
Kiełbasa biała parzona 318

g/kg -pieprz czarny mielony 3 g/kg -majeranek 1 g/kg -czosnek świeży zgnieciony przez praskę 6 g/kg -woda 250 g i 100 g po 12 godz. Wykonanie Mięso myjemy i mielimy na sitku -boczek  fi 4 mm -łopatkę  fi 8 mm -karkówkę na szarpaku Następnie dodajemy sól i przyprawy oraz czosnek i mieszamy do kleistości w trakcie mieszania

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Lazania z filetem z kurczaka i pieczarkami. 133

olej do smażenia 40-50 dag makaronu lazanii 40 dag sera mozzarella ( w kostce ) masło do posmarowania formy Wykonanie: 1. Mięso oczyszczamy, myjemy i dokładnie osuszamy, następnie mielimy w maszynce do mięsa, dodajemy przyprawę do kurczaka i dokładnie mieszamy. Odstawiamy na pół godziny. Pieczarki obieramy, płuczemy i dokładnie osuszamy, a następnie kroimy w półplasterki. Cebulę i czosnek obieramy i drobno

Izabelawkuchni
MIELONKA Z SZYNKOWARA 99

miałam tego sprzętu w swojej kuchni :) Składniki: * około 1,2 kg mielonego (u mnie z szynki wieprzowej) * 2 łyżeczki  żelatyny spożywczej * 3 łyżeczki  peklosmaczku * 2 łyżeczki przyprawy  Dobry Smak Szeherezada (można tu użyć dowolnych ulubionych przypraw) * 1/2 szklanki wody Wykonanie: Mięso zmielić na mielone. Dodać do niego żelatynę, peklosmaczek, przyprawy i wlać wodę(...)Wszystko mieszać ręką około 3 minut. Tak przygotowane mięso przełożyć do szynkowara, ciągle je dociskając, by nie pozostała żadna wolna szczelinka. Szynkowar przycisnąć praską i wstawić do lodówki na około 24 godziny.  Po tym czasie szynkowar wyjąć z lodówki i wstawić do wysokiego garnka. Zalać wodą ciut ponad wysokość mięsa.  Mielonkę wstawić do gotowania

Zrób to smacznie
Pieczone mielone 162

pory kotlety mielone smażyłem. Tym razem zdecydowałem się je upiec. Wyszły o wiele delikatniejsze i bardziej soczyste niż te smażone. Nie były też tak tłuste. Zdecydowanie będę częściej przyrządzał je w ten sposób. Składniki (na ok.7 kotletów):   0,5 kg mielonej łopatki wieprzowej 1/4 szklanki mielonej bułki 1 jajo 1 spora cebula 1 łyżka granulowanego(...)przestudzić. Mięso przełożyć do miski, dodać 1/4 szklanki mielonej bułki, jajo, przestudzoną cebulę z czosnkiem oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko dokładnie wymieszać. Z doprawionego mięsa uformować kule, obtoczyć w mielonej bułce i przełożyć do naczynia do zapiekania. W każdym kotlecie zrobić palcem niewielkie wgłębienie i włożyć w nie nieco klarowanego masła. Naczynie przykryć folią aluminiową

W SMAK
Hasło tygodnia - "mielone". 125

przed śniadaniem! ;) Potem jednak zacząłem się lekko wahać, bo przypomniałem sobie, że w moim rodzinnym domu maszynki do mielenia używało się niemal co drugi dzień i wpadało do niej zdecydowanie nie tylko mięso. A wychodziły z niej nawet ciasteczka :) Więc mielone nie jedno może mieć imię i wolno nam to uwzględnić. Być może ja pozostanę przy mięsie

zadanie-gotowanie
Kotlety pożarskie według starego przepisu. Niesamowicie pyszne 111

kajzerki pokrój w bardzo małą kostkę, następnie razem z okruchami zrumień na suchej patelni. Piersi z kurczaka najpierw pokrój w małą kostkę, następnie dokładnie posiekaj – mięso ma przypominać mielone. Cebulę pokrój w drobną kostkę, lekko zrumień na odrobinie oleju. Posiekane mięso i cebulę dodaj do namoczonej bułki, dopraw solą i pieprzem, wbij jajko, dokładnie wyrób. Odstaw

Kulinarna Polska