Knedle z mięsem (z rosołu)
Knedle z mięsem (z rosołu)
Dzień dobry. Naszło mnie na kluchy ;-) Do przygotowania tego dania użyłam mięsa rosołowego. Trochę czasu wymaga przygotowanie takich knedli, ale warto. Są pyszne i syte. Składniki: Ciasto: 1 kg ziemniaków mąka pszenna mąka ziemniaczana 1 jajko sól Farsz: ok 400g mięsa z rosołu (już bez kości) - najlepiej mieszane drobiowo-wołowe 1 cebula 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczka majeranku sól, pieprz kilka łyżek rosołu Sposób wykonania: 1. Ziemniaki obrać, ugotować do miękkości... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Kuchnia domowa Ani
Autor
Ania Z
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mięso, ciasto, mielone, ziemniaki, rosół, kluski, żeberka, boczek, sosy, udka , jajka z farszem, mięso mielone
Inne przepisy z Kuchnia domowa Ani
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję