delikatny pasztet z cielęciny i wieprzowego boczku

delikatny  pasztet z cielęciny i wieprzowego boczku

delikatny pasztet z cielęciny i wieprzowego boczku

pasztet cielęcy Na świątecznym stole, nie może zabraknąć domowego pasztetu. Dziś przedstawię przepis na pasztet cielęcy,  którego skład został wzbogacony pokrojonym w kostkę wieprzowym boczkiem. Dodatek kawałków boczku sprawił, że delikatna puszysta konsystencja  cielęcego pasztetu, uzyskana dzięki pianie z białek jaj, doskonale współgra z wyrazistym wieprzowym smakiem. składniki 1 kg cielęciny ( mięso z łaty, mostka, lub gulaszowe)  300 g wątróbki cielęcej, lub drobiowej 3-4 łyżki smalcu  600 g... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Miód i pieprz

Autor

stolpen

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

boczek, pasztet, jajko, tarta, mięso, drobiowe, bułki, wątróbka drobiowa, świąteczne, świąteczne przepisy, mielone, mięso duszone, mięso mielone, pasztet wieprzowy, pieczony boczek, mięsa pieczone, pieczeń z mięsa mielonego

Inne przepisy z Miód i pieprz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.