mięso mielone - 22854 przepisów (strona:718/1524)

ZUPA CEBULOWA Z PULPETAMI z THERMOMASTERA II FIRMY KALORIK+ FILMIK 87

PRZYGOTOWANIE :  Mięso z kurczaka myjemy, przecinamy piersi wzdłuż. Do kielicha zakładamy ostrza, przekładamy kurczaka i mielimy- 15 sekund / obroty 8- 10 Do mięsa dodajemy przyprawy, jajko i pokrojony szczypiorek, dokładnie wyrabiamy i formujemy małe pulpeciki.  Do kielicha robota przekładamy obraną cebulę, mielimy 15 s/ o 6. Następnie dodajemy masło, doprawiamy solą i pieprzem. Zamykamy robota i podpiekamy cebulę(...)przyprawy, wino i wodę.  Do parowara układamy pulpeciki, zamykamy i układamy na kielichu robota. Całość gotujemy 30 minut, temperatura 120 % /o 1.  Parowar zdejmujemy, mięso przekładamy na talerz, następnie zupę mielimy na najwyższych obrotach.  Zupę nalewamy do małych flaczarek, dodajemy po pulpeciku i posypujemy serem. Zapiekamy w piekarniku 200 % przez 15 minut.  Zupę podajemy ciepłą, smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Kiełbasa ” Kaszubska kanapkowa ” , pyszna wędlina domowa 118

może być tłusty to nawet zalecane 0,5 kg mięsa z żeberek ekstra mięsnych , pozbawionych kości 0,5 kg mięsa z żeberek wołowych bez kości 0,5 kg golonki bez skóry i kości ale z tłuszczem 1 łyżka mielonego ziela angielskiego 2 łyżki mielonego pieprzu 1 płaska łyżka granulowanego czosnku ( jest łagodniejszy niż świeży ) 1 łyżka mielonej(...)czubata łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka mocno roztartego , suszonego lubczyku 2 szklanki wody 2,5 łyżki soli peklowej dodatkowo : sznurek wędliniarski osłonka kolagenowa dowolnego przekroju Mięso z golonki i żeberek wieprzowych , mielimy maszynką o małych oczkach ( przepraszam za uproszczenia , ale jestem amatorem , nie masażem ) Mięso z żeberek wołowych , boczku wieprzowego i szynki wieprzowej , mielimy na grubych oczkach . Wszystkie gatunki

Ogrodnik w podróży
Szarpana wołowina do tortilli, hamburgerów i na kanapki 286

będzie po prostu za suche. Ja duszę więcej, mięso można później zamrozić razem z sosem . - 2 kilo antrykotu wołowego, może być też udziec - sól do natarcia mięsa ok. 1 łyżka - łyżeczka mielonej kolendry - łyżeczka mielonego kuminu rzymskiego(...)łyżka papryki czerwonej wędzonej mielonej - łyżeczka mielonej gałki muszkatołowej - łyżeczka mielonego cynamonu - łyżeczka mielonej łagodnej i ostrej papryki - łyżka majeranku lub oregano - łyżka mielonego grubo czarnego pieprzu Mięso oczyścić ze zbędnego nadmiaru tłuszczu, o ile jest takowy. Umyć, można podzielić na trzy części i natrzeć solą. Przyprawy jeżeli są w ziarnkach zmielić w moździerzu. Wymieszać

Pasje Jolki
Tatar wołowy 108

Składniki: 200 g świeżej wołowiny cebula ogórek kiszony 1 łyżka oliwy jajko sol, pieprz Mięso dokładnie myjemy i oczyszczamy, Mielimy w maszynce do mięsa co najmniej trzykrotnie (ja zmieliłam 4 razy). Do mięsa dodajemy oliwę, sol i pieprz, dokładnie wyrabiamy. Formujemy kulkę, układamy na talerzu i na środku robimy małe wgłębienie na żółtko. Cebulę i ogórka, kroimy w drobną kostkę

kulinarnyswiatdomi
Krokiety z mięsem 320

pietruszki, 1/2 szklanki rosołu, 3 jajka, sól, bułka tarta, olej. Wykonanie: Przygotowujemy naleśniki . Cebulę obieramy, kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy. Mięso, cebulę, marchewkę i pietruszkę mielimy w maszynce do mięsa. Do farszu dodajemy rosół, sól, pieprz i całość dokładnie mieszamy. Farsz studzimy, dodajemy jajko i dokładnie mieszamy. Na naleśnik nakładamy farsz i zawijamy krokieta. Krokiety maczamy w roztrzepanych jajkach

paapilotkaa
Pasztet wykwintny z morelą. 193

patelni rozgrzewamy masło, smażymy na nim oczyszczone wątróbki (w środku mają pozostać niedopieczone). Pokrojone morele zalewamy koniakiem i odkładamy, aż mięso ostygnie.      Letnie mięso wraz z wątróbkami mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa (na średnich oczkach), dodajemy śmietanę, cukier puder, morele wraz z koniakiem, jajka, gałkę muszkatołową i mąkę ziemniaczaną. Dokładnie mieszamy, wkładamy do formy wyłożonej

Rozpustne gotowanie
Pasztet z dzika 140

bazylią szklimy cebulę. Następnie dodajemy pokrojoną wątrobę i smażymy przez chwilę, żeby w środku pozostała różowa. Bułkę moczymy w rosole z ugotowanego mięsa. Lekko ją odciskamy i mielimy razem z ostudzonym mięsem, wątrobą i warzywami dwukrotnie. Do zmielonej masy dodajemy jajka, przyprawy i dokładnie mieszamy. Gotową masę przekładamy do prostokątnej foremki. Na wierzchu smarujemy olejem z ziołami. Pasztet pieczemy

Smakowity Blog Kulinarny
Pyzy z mięsem mielonym 249

Ciasto: 2 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 szklanki mąki, sól, Dodatkowo: 20 dag boczku surowego. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Ziemniaki obieram. Połowę gotuję do miękkości w osolonej wodzie i przeciskam przez praskę. Drugą połowę

Tradycyjna kuchnia Kasi
Dietetyczne pierogi 345

ciepłą wodę. Mieszamy łyżką a następnie wyrabiamy ciasto w rękach na blacie przez około 10 minut. Odstawiamy na 20 minut żeby odpoczęło. Mięso i warzywa z rosołu mielimy w maszynce do mięsa lub drobno siekamy nożem, przyprawiamy do smaku. Ciasto wałkujemy na cienki placek, w którym wycinamy kółka. Każde nadziewamy farszem. Tak wyrabiamy całe ciasto. Ciasto nie jest elastyczne. Pierogi

dom-agi.pl
Najlepszy babciny pasztet domowy 105

zajadamy, tak jak i moi znajomi, którzy mieli okazję go spróbować. W dodatku zapieczone w piekarniku grzanki polane oliwą, z plastrem pasztetu i żółtego sera to najlepsza imprezowa przekąska. Spróbujcie sami Pamiętajcie, że jeżeli używamy chudego mięsa to należy użyć tłustego boczku, aby pasztet nie wyszedł zbyt suchy. Ponadto wywar z gotowania mięsa można później użyć do zupy. Składniki(...)miseczki i zanurzamy w nim bułkę. Mięso wraz z warzywami i grzybami odcedzone z wywaru studzimy, a ziele i listki usuwamy. Mięso wraz z bułką oraz warzywami mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa z sitkiem o małych oczkach lub miksujemy w malakserze o dużej mocy. Następnie dodajemy jajka, sól, majeranek, gałkę, pieprz i imbir, dokładnie mieszamy lub miksujemy. Podłużną formę

Be Fit Be Strong
Rożki mięsne do barszczu 23943

Macie jeszcze jakąś porcję gotowanego mięsa, ukrytego w czeluściach zamrażarki? A może pozostało Wam gdzieś na dnie pułki nieotwarte opakowanie rożków do lodów? Przyda się też mielony filet z kurczaka i kilka innych drobnych rzeczy, by móc przygotować takie apetyczne rożki! Robi się je zdecydowanie szybciej niż krokiety czy uszka, więc warto sobie zapisać przepis i skorzystać gdy będzie(...)łyżce oleju podsmażamy posiekaną drobno cebulę, a następnie dorzucamy pokrojone pieczarki. Podsmażamy do momentu zredukowania nadmiaru wody z grzybów. Mięso drobiowe rosołowe oraz świeżą pierś kurczaka mielimy w maszynce do mięsa. Łączymy z przestudzonymi pieczarkami, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz pieczarkami. Farszem napełniamy waflowe rożki, a następnie panierujemy je w rozbełtanym jajku (z drobiną soli i pieprzu) i bułce tartej

Kuchnia w czekoladzie
Gulasz piwny + film 83

propozycja na  pożywny i sycący obiad. Podany następnego dnia po przygotowaniu z knedlami bułczanymi lub ziemniakami smakuje wyśmienicie. składniki na 3 porcje 50 dag mięsa wieprzowego 2 cebule 1 łyżka czerwonej mielonej papryki(...)łyżki smalcu 300 ml jasnego piwa szklanka wody 1 łyżeczka kminku 1 bułka razowa czarny pieprz sól przepis Cebulę kroimy w kostkę. Umyte i oczyszczone mięso kroimy na mniejsze kawałki i posypujemy mieloną papryką. W garnku na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy mięso około 10 minut  stale mieszając aby się nie przypaliło. Do wieprzowiny wrzucamy pokrojoną cebulę i wszystko jeszcze

Smakowite Dania
Wtorek: Zapiekanka ziemniaczano-batatowa cottage pie 160

oleju, wysyp na niego warzywa i smaż na średnim ogniu mieszając przez 8 minut minut. Dodaj posiekane 2 ząbki czosnku i smaż minutę. Podkręć temperaturę i dodaj mięso. Smaż rozdrabniając mielone szpatułką na małe grudki aż do momentu, gdy mięso będzie brązowe. Dodaj po łyżeczce rozmarynku i tymianku oraz szczyptę gałki muszkatołowej. Krok 3 Wlej do mięsa wino

Niedzielny kucharz
Gulasz indyczy z cukinią 175

marynaty:  Olej z czosnkiem  Czosnek granulki lub ząbki świeżego przeciśnięte przez praskę  Cebula liofilizowana  Chili  Papryka słodka  Przyprawa do mięs ( czerwona)  Kminek mielony  Pieprz mielony  Dodatkowo  Listki laurowe  Ziele angielskie  Włoszczyzna suszona  Skrobia Mięso gulaszowe przepłukuję, osuszam i kroję na mniejsze kawałki. Obrane i umyte

Takie tam pichcenie
Grillowe kiełbaski z majerankiem 158

kiełbas ok 1,5 szklanki zimnej wody Przygotowanie: Jelita baranie moczymy w ciepłej wodzie. Mięso wieprzowe: łopatkę i boczek kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mielenia. Do zmielonego mięsa wieprzowego dodajemy sól, majeranek, pieprz młotkowany i przeciśnięty przez praskę czosnek. Przyprawy dodajemy w takiej ilości jak lubimy, lepiej dać początkowo mniej, (szczególnie uważamy z solą), potem możemy jeszcze

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania