Kotlety mielone z kapustą włoską

Kotlety mielone z kapustą włoską

Kotlety mielone z kapustą włoską

Dzięki dodatkowi kapusty, kotlety wyszły bardzo delikatne i soczyste. Składniki 500 g kapusty włoskiej 1 cebula 1 łyżka masła 100 ml bulionu warzywnego 500 g mielonej szynki wieprzowej olej do smażenia bułka tarta kminek mielony sól, pieprz Przygotowanie Kapustę szatkujemy. Na rozgrzanym maśle szklimy posiekaną cebulę, dodajemy kapustę, dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Nadmiar płynu odparowujemy, kapustę studzimy, później mielimy, mieszamy z mięsem. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i mielonym kminkiem. Z... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen

Autor

Arkadiusz Gie

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, tarta, kapustą, bułki, kotlet, kotlety, szynka, mięso, kotlety mielone, mięso mielone, dania bez mięsa

Inne przepisy z R'n'G Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.