mięso mielone - 23354 przepisów (strona:727/1557)

kulki drobiowe w zupie majerankowej ze śmietaną... 187

Składniki: 1/2 kg mielone z drobiu, 1 sztuka jajka, 3 łyżki kasza manna, 4 łyżki tarta bułka, 2 łyżeczki kucharek, 1 mała cebula, 1

W Mojej Kuchni Lubię
ostre mielone nadziane marchewką z rosołu na obiad... 195

Składniki: 60 dag mielone z szynki, 1 sztuka bułka namoczona w wodzie, 1 sztuka jajka, 1 sztuka cebula, 1 średnia papryczka chilli, 2 łyżeczki

W Mojej Kuchni Lubię
Cukinia faszerowana mięsem 160

zachować linię, a jak wiemy, linia ma być gruba i wyraźna! Huehuehue. Potrzebujemy: po 1 sztuce cukinii na osobę (u mnie były 4 szt.) około 600 g mielonego, dobrej jakości, mięsa wołowego 1 średnią cebulę ½ czerwonej papryki 1 kopiastą łyżkę serka typu Philadephia 2 łyżki tartego parmezanu lub innego ostrego, twardego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżkę świeżej natki(...)najlepiej świeżo mielonego). Przygotowanie: Cukinie myjemy i nie obieramy. Pozostawienie skórki gwarantuje nam, że cukinia zachowa swój kształt i nie rozpadnie nam się podczas pieczenia, tworząc artystyczną breję. Przekrawamy na pół lub odcinamy czapeczki z okrągłych cukinii. Wydrążamy środek z cukinii, pozbawiamy ją pestek – najlepiej zrobić to małą łyżeczką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i chwilę

ladykitchen
Cukinia faszerowana mięsem 164

zachować linię, a jak wiemy, linia ma być gruba i wyraźna! Huehuehue. Potrzebujemy: po 1 sztuce cukinii na osobę (u mnie były 4 szt.) około 600 g mielonego, dobrej jakości, mięsa wołowego 1 średnią cebulę ½ czerwonej papryki 1 kopiastą łyżkę serka typu Philadephia 2 łyżki tartego parmezanu lub innego ostrego, twardego sera 1 ząbek czosnku 1 łyżkę świeżej natki(...)najlepiej świeżo mielonego). Przygotowanie: Cukinie myjemy i nie obieramy. Pozostawienie skórki gwarantuje nam, że cukinia zachowa swój kształt i nie rozpadnie nam się podczas pieczenia, tworząc artystyczną breję. Przekrawamy na pół lub odcinamy czapeczki z okrągłych cukinii. Wydrążamy środek z cukinii, pozbawiamy ją pestek – najlepiej zrobić to małą łyżeczką. Na patelni rozgrzewamy odrobinę oleju, wrzucamy mięso i chwilę

ladykitchen
Mielone roladki obiadowe 205

Mielone roladki obiadowe z piekarnika. Mięso przygotowane jak na klasyczne kotlety mielone, napełnione dowolnym nadzieniem. Zamiast smażenia na tłuszczu godzinka w piekarniku. Wygodny sposób zwłaszcza gdy potrzebujemy przygotować większą ilość. 1 kg łopatki wieprzowej1 średnia cebula1 jajko1 bułka kajzerka1 łyżka smalcumleko kucharek, sól, pieprz, czosnek granulowanybułka tarta Do Nadziewania:np. żółty ser, kiełbasa, ogórek konserwowyKajzerkę(...)namoczyć w mleku, a gdy rozmoknie odcisnąć. Cebulę pokroić, zeszklić na smalcu. Mięso zmielić razem z cebulą i kajzerką. Dodać jajko, przyprawić. Masę dokładnie wymieszać.  Z masy mięsnej formować płaskie placki, kłaść na nich ser i kiełbasę pokrojoną w słupki, po czym formować ruloniki. Obtoczyć w bułce tartej i ułożyć na blaszce wyłożonej matą silikonową lub papierem do pieczenia

Praktyczna pl
Pieczone gołąbki z mięsem 208

będzie pasował. A  jaki farsz jest dzisiaj? Nie mogłam oprzeć się i zrobiłam standardowo ryż, mięso i cebula, a całość przyprawiona dość pikantnie świeżo mielonym czarnym pieprzem.   Pieczone gołąbki z mięsem   Składniki : 1 główka kapusty  600-700 g łopatki 1 cebula biała 200 g ryżu sól, pieprz przyprawa w płynie maggi  masło(...)szklanki bulionu lub wody  sos pomidorowy Przygotowanie : Łopatkę myjemy, cebulę obieramy - wszystko mielimy w maszynce.  Biały ryż gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, dodajemy do mięsa, doprawiamy pieprzem i solą - mieszamy, farsz powinien być pikantny. Kapustę oparzamy, z liści odcinamy łyko. Farsz zawijamy w kapustę.  Brytfannę smarujemy masłem, układamy kilka liści kapusty na dno, układamy gołąbki, solimy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
pyszne klopsiki w sosie pomidorowym:Airfryer hd9240/30 546

namaczana w mleku 1 sztuka tarta bułka 2 łyżki, SOS POMIDOROWY: cebula 1 sztuka, ząbki czosnku 4 sztuki, olej 4 łyżki, cukier 1 łyżeczka, kostka rosołowa 1 sztuka,pieprz mielony 3/4 łyżeczki, sok pomidorowy domowy lub kupny 1/2 litra, woda 2 szklanki, śmietana 1/2 szklanki, mąka pszenna 2 łyżki, czosnek niedźwiedzi suszony - ile potrzeba te pyszne klopsiki bez tłuszczu(...)czasu czy temperatury obróbki, ja trochę przepisy zmieniam na "po mojemu" łopatkę zmielić w maszynce na średnich oczkach, bułkę kajzerkę namoczyć w mleku i odcisnąć i dodać do mięsa, wymieszać z wszystkimi skłanikami na klopsiki i formować kulki o średnicy 6-7 cm Airfryer hd9240/30 ustawić na 180 C i po nagrzaniu /jest sygnał/ klopsiki włożyć do kosza i ustawić

W Mojej Kuchni Lubię
Pieczeń z jajkiem 137

bułki kajzerki (najlepiej czerstwiejące) 2 cebule 2 łyżki oleju sól, pieprz (świeżo mielony) dodatkowo: tłuszcz i bułka tarta do formy 4 jajka gotujemy na twardo, pozostałe zostawiamy surowe. Bułki moczymy w wodzie. Cebule kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Następnie mielimy w maszynce mięso, odciśnięte z wody bułki i cebule, doprawiamy solą, pieprzem, dodajemy surowe jajka

Czary - gary w kuchni
Pulpety opiekane z suszoną śliwką w sosie curry 186

kokosowe Sposób wykonania : Pulpety obsmażane. Cebulę pokroić w kostkę, przesmażyć na oleju, ostudzić. Bułkę namoczyć w mleku. Jak będzie miękka odcisnąć , przełożyć na sito i jeszcze wydusić. Mięsa zmielić. W trakcie mielenia mięs, zmielić również bułkę i cebulę. Przełożyć mięso do miski, dodać jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Formować kulki, w każdą włożyć suszoną śliwkę. Dobrze zlepić

Kulinarny karnet Christophera
Kotlety rybne mielone. Idealne na obiad, ale bardzo dobrze smakują też na zimno. PRZEPIS 120

Robi się je podobnie do tradycyjnych kotletów mielonych, ale zamiast mięsa wieprzowego, jest biała ryba morska. Świetne na piątkowy obiad i nie tylko. Bardzo dobrze smakują też na zimno. Przepis na kotlety mielone rybne Składniki: 400 gramów filetów z białej ryby morskiej, 1 duża cebula, 2 jajka, 4-5 łyżek bułki tartej plus bułka do obtoczenia, sól

Kulinarna Polska
Kotlety mielone z sezamem 200

mięsa wieprzowego 1 całe jajko 1 cebula 2 małe ząbki czosnku 1 czerstwa kajzerka mleko do namoczenia kajzerki 1 łyzeczka majeranku 3 łyżki sezamu sól, pieprz bułka tarta +1 łyzka sezamu  olej do smażenia Wykonanie: Mięso skręcić przez maszynkę dodać cebulkę drobniutko posiekaną.  Bułkę namoczyć w mleku, a gdy zmięknie odcisnąć i dodać do mięsa.  Czosnek wycisnąć(...)formować) i obtoczyć w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Na patelni rozgrzać olej i smażyć z obu stron na rumiany kolor. Najlepsze są podawane od razu po usmażeniu. kotlety mielone z sezamem

O kuchni z uczuciem
Pulpety w aromatycznym sosie pomidorowym 237

jest pyszne i porcję   można  zamrozić. Po pracy mam gotowy obiad.  Danie to nie traci walorów smakowych podczas mrożenia. Składniki na pulpety: 1/2 kg mielonej karkówki 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 1/4 szklanki bułki tartej 1 jajko czubata łyżeczka majeranku sól pieprz olej do smażenia pulpetów Składniki sosu pomidorowego: 1 duża cebula pokrojona(...)czubata łyżeczka suszonej bazylii 1/2 łyżeczki cukru pieprz szklanka bulionu warzywnego sól do smaku Wykonanie: Najpierw robimy pulpety. Do miski wkładamy wszystkie składniki pulpetów, które przygotowujemy następująco: Mięso i cebulę mielimy w maszynce. Ja w sklepie zazwyczaj proszę o zmielenie karkówki, wówczas cebulę kroję  w bardzo drobną kostkę. Czosnek przeciskamy przez praskę. Dodajemy bułkę tartą mocno namoczoną wodą oraz

Smak mojego domu
Kluski z mięsem 199

maki ziemniaczanej mięso z rosołu ( wystarczyła mi jedna duża ćwiartka z kurczaka ) sól, pieprz 1. Sparzona cebulkę kroimy w kostkę i dusimy na patelce. Następnie mielimy razem z mięsem. doprawiamy solą i pieprzem. 2. Ziemniaki formujemy w taki kopczyk i dzielimy na 4. Jedna część (1/4) wyjmujemy, to miejsce puste uzupełniamy mąką ziemniaczaną, wbijamy całe jajko i rękami wyrabiamy gładkie

Gotowanie...to proste !
Krokiety z kurczakiem i cukinią 187

jajka bułka tarta olej do smażenia Sposób wykonania: Wszystkie składniki ciasta miksujemy w wysokim naczyniu. Jeśli masa jest zbyt gęsta dodajemy wodę. Na suchej, płaskiej patelni smażymy naleśniki. Mięso z kurczaka mielimy. Cebulę szatkujemy w drobną kostkę. Cukinię ścieramy na dużych oczkach tarki posypujemy solą i odstawiamy na kilka minut aby puściła sok. Na rozgrzaną patelnię z olejem wrzucamy cebulą

Qchnia po prostu
Steki wołowe 310

świeże mięso, to podstawa – najlepiej wybierać rostbef, polędwicę lub antrykot. - Wołowina na steki powinna przez kilka dni poleżeć w lodówce, aby „dojrzała”. - Mięso musi być wyjęte wcześniej z lodówki. Nie kładziemy zimnych steków na patelnię. - Mięso kładziemy na suchą, mocno rozgrzaną patelnię. Wysoka temperatura patelni jest ważna, bo w smażeniu steów chodzi o to, aby szybko zamknąć pory mięsa(...)utworzyła się brązowa skorupka. - W czasie smażenia mięsa nie wolno nakłuwać. Nie używamy więc do przewracania mięsa widelca, ani innego ostrego narzędzia. Najlepiej nadają się do tego szczypce. - Po usmażeniu stek powinien „odpocząć” ok. 5 minut, aby soki się wchłonęły. - Moim zdaniem dobry stek powinien „smakować mięsem”, więc sól, pieprz grubo mielony i odrobina masła (jak dla mnie

mojewypiekiinietylko