Pasztet mięsny z jagnięciną

Pasztet mięsny z jagnięciną

Pasztet z jagnięciną to dla mnie maksimum smaku. Przepis od wielu lat w mojej rodzinie, a tata jest jego wielkim fanem. Zawsze robi się dużą blachę i mrozi małe kawałki. Zapas na dobre 2-3 miesiące. Miękki, mokry i przepyszny! Polecam. Co nam trzeba? Na dużą blachę! 1kg udźca jagnięcego 0,4 kg wątroby w indyka 0,5kg podgardla wieprzowego 0,5 kg boczku wieprzowego 0,5 kg łopatki wieprzowej do gotowania: pieprz czarny w ziarenkach- 5sztuk, ziele angielskie – 5 sztuk, liście laurowe – 5 sztuk, jałowiec...

Czytaj dalej na blogu Latosiowydom

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Babka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.

Czytaj dalej...

Sałatka Wielkanocna - zbiór najlepszych przepisów

Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.

Czytaj dalej...

Przepisy na Wielkanoc - top 30

Najlepsze przepisy na Wielkanoc.

Czytaj dalej...

Autor

Kinga LatosińskaKinga Latosińska

Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mięso, mielone, pasztet, żurawina, ciasto, boczek, indyk, śniadania, kolacja, wielkanoc, dania mięsne, mięso mielone, mięsa pieczone, pasztet wieprzowy, pieczony boczek

Inne przepisy z Latosiowydom

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.