Pasztet z jagnięciną to dla mnie maksimum smaku. Przepis od wielu lat w mojej rodzinie, a tata jest jego wielkim fanem. Zawsze robi się dużą blachę i mrozi małe kawałki. Zapas na dobre 2-3 miesiące. Miękki, mokry i przepyszny! Polecam. Co nam trzeba? Na dużą blachę! 1kg udźca jagnięcego 0,4 kg wątroby w indyka 0,5kg podgardla wieprzowego 0,5 kg boczku wieprzowego 0,5 kg łopatki wieprzowej do gotowania: pieprz czarny w ziarenkach- 5sztuk, ziele angielskie – 5 sztuk, liście laurowe – 5 sztuk, jałowiec...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...
Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat