Pasztet z jagnięciną to dla mnie maksimum smaku. Przepis od wielu lat w mojej rodzinie, a tata jest jego wielkim fanem. Zawsze robi się dużą blachę i mrozi małe kawałki. Zapas na dobre 2-3 miesiące. Miękki, mokry i przepyszny! Polecam. Co nam trzeba? Na dużą blachę! 1kg udźca jagnięcego 0,4 kg wątroby w indyka 0,5kg podgardla wieprzowego 0,5 kg boczku wieprzowego 0,5 kg łopatki wieprzowej do gotowania: pieprz czarny w ziarenkach- 5sztuk, ziele angielskie – 5 sztuk, liście laurowe – 5 sztuk, jałowiec...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...Mama, żona, gospodyni.
Pracuję, a wolny czas dzielę między rodzinę i kuchnię.
Moja mała pasja, mój świat