mięso mielone - 23354 przepisów (strona:741/1557)

Pasztet mięsny mieszany. 147

płuczemy, kroimy na kawałki i gotujemy, kiedy już nam się mięso zagotuje dodajemy pokrojoną wątrobę, cebulę i grzyby - gotujemy do momentu aż wszystko zmięknie. Po ugotowaniu wyciągamy mięso, grzyby i cebulę i mielimy razem z odciśniętymi bułkami w maszynce do mięsa. Dodajemy jajka i doprawiamy wszystkimi przyprawami, mieszamy dokładnie (najlepiej ręką). Przekładamy do keksówki i pieczemy w nagrzanym

Moje-pitraszenie
Cielęce pulpety z brokułem i sosem bazyliowym 124

mięsa mąka pszenna sos: 1 łyżka masła 1 łyżeczka mąki pszennej 1 szklanka mleka 1 żółtko 1 garść liści bazylii sól, pieprz czerwony Cielęcinę, obraną cebulę, czosnek mielę maszynką. Do mięsa dodaję starty na tarce jarzynowej surowy brokuł,  bułkę namoczoną w mleku i odciśniętą, kaszę jaglaną, sól, pieprz, przyprawę do mięsa, jajko. Mięso mieszam i formuję kulki nieduże. Obtaczam

wesoła kuchnia
Kminkówka Kaszubska, kiełbasa szynkowa 123

mielonego kminku 2 łyżki cukru sól peklowa 1 łyżka na 1 litr wody sól do smaku 4 łyżki pieprzu mielonego , czarnego 1 łyżka białej , mielonej gorczycy 1 szklanka zimnej wody Mięso przełożyć do garnka , zalać wodą z solą peklową , ma być całkowicie zanurzone i nie może unosić się nad powierzchnię , najlepiej dociążyć talerzem , na którym położycie kamień(...)jeśli jest świeży i mięsny wszystko jest ok. W przypadku , zmian , mięso należy szybko odłowić , przepłukać zimną wodą i zanurzyć w nowej zalewie . Po tym czasie , mięso odławiamy , płukamy w zimnej wodzie . Golonkę mielimy bez skóry na bardzo drobnych oczkach , dwukrotnie . Boczek , również ,bez skóry mielimy na grubych oczkach ,także dwukrotnie . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Szynkę , kroimy w średniej wielkości kawałki

Ogrodnik w podróży
Tortilla z gyrosem i warzywami 155

mnie pełnoziarnista) Delikatny sos czosnkowy: 180 g jogurtu naturalnego 2 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 2 płaskie łyżeczki przyprawy Vegeta Natur do sałatek i dipów świeżo mielony pieprz WYKONANIE Mięso umyć i pokroić w paski. Następnie przełożyć do miski, polać olejem rzepakowym i posypać przyprawą Vegeta Natur do gyrosa . Wymieszać, przykryć miskę folią spożywczą i włożyć do lodówki(...)kilka godzin lub na całą noc. Mięso przełożyć na patelnię (w miarę możliwości porozciągać je, tak aby paski były na prosto) i usmażyć z obu stron. Do miski wlać jogurt naturalny, dodać obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, majonez, przyprawę Vegeta Natur do sałatek i dipów i świeżo mielony pieprz. Całość wymieszać i w razie potrzeby doprawić. Sałatę

Passions hobbies life
Zupa gulaszowa z czerwoną fasolą 270

papryki . Mięso opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem i pokroić w średnią kostkę. Przyprawić pieprzem i solą, oprószyć mąką. Rozgrzać olej w garnku, włożyć mięso i obsmażyć równomiernie. Kiedy będzie dobrze zarumienione dodać pokrojoną w grubszą kostkę lub w piórka cebulę wraz z pokrojonym na ćwiartki czosnkiem, pokrojoną w plasterki marchewką i posiekaną papryczką chili. Chwilę przesmażyć, dodać słodką mieloną paprykę

Codzienna kuchnia niecodzienna
Mielone z ryzem – kotlety mielone z ryzem 131

Można je robić z mięsa wieprzowego, wieprzowego z dodatkiem wołowego. Można do nich dodawać kaszę gryczaną , kaszę owsianą … oraz ryż. Proponuję kotlety mielone z ryżem, bez bułki tartej. Kotlety mielone bezglutenowe. 1 kg mięso wieprzowego (łopatka, szynka), 100 ml ryżu, 100 ml bulionu, 100 g cebuli, sól, pieprz, 2 jajka, mąka gryczana, tłuszcz do smażenia (smalec

królestwo garów
Przekładaniec drobiowo-wieprzowy z szynkowara 144

łyżka suszonej posiekanej pietruszki 1 łyżeczka granulowanego czosnku 1 łyżeczka słodkiej papryki w proszku 1 łyżka masła 1.  Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na maśle. Mięso z szynki mielimy lub kroimy w drobną kosteczkę. Dodajemy majeranek, 1 łyżeczkę żelatyny, podsmażoną cebulkę, doprawiamy solą i pieprzem i dobrze wyrabiamy. 2. Z podudzi wyjmujemy kostki i zdejmujemy skórę. W mięso

Marder&Marder Manufacture
Galareta wieprzowa 265

ziela angielskiego i z 2 liście laurowe. Zalewamy całość 1 litrem wody. Gotujemy mięso z warzywami w wolnowarze przez całą noc. Nie musimy się martwić, że coś wykipi, czy się przypali, spokojnie możemy wykorzystywać wolnowar również gdy idziemy do pracy. Po wielogodzinnym gotowaniu w wolnoarze mięso samo odchodzi od kości. Gdy zimne nóżki robimy w normalnym garnku to gotujemy(...)różne dodatki (groszek, czy kukurydzę z puszki, jajka ugotowane na twardo, natkę pietruszki), ale ja tym razem przygotowałam nóżki w wersji minimalistycznej, drobno posiekany czosnek, marchewka i mielony pieprz. Mieszamy mięso z nóżek z pokrojonymi marchewkami, doprawiamy pieprzem i czosnkiem i przekładamy do szklanych kokilek i zalewamy bulionem. Wstawiamy kokilki do lodówki na kilka godzin, aby galareta stężała

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Hamburgery domowe czy z knajpy? Jakie wybrać? 96

nawet jeszcze pyszniejszym hamburgerem? Wszystko zależy od tego, na czym Ci zależy. Jeżeli chcesz mieć pewność zdrowych produktów, jaką bułkę użyjesz (bez wzmacniaczy smaku i  spulchniaczy), jakie mięso dodasz (czy mielone nie wiadomo z czego czy ze sprawdzonego źródła), lepiej przyrządź pyszne hamburgery w domu. Do domowych hamburgerów nie potrzebujesz nic innego jak: - bułka pełnoziarnista lub pszenna(...)sałata - plasterek sera - mięso czysto wołowe - pomidor - cebula czerwona - sos pomidorowy - majonez lub delikatny sos jogurtowy Przygotowanie bajecznie proste: - bułkę delikatnie podgrzej w piekarniku - mięso ugrilluj na patelni - świeże warzywa dodaj do bułki i pokrop ulubionymi sosami Oczywiście, jeżeli chcemy 'nie narobić' się w domu:) chodźmy do sprawdzonych burgerowni, gdzie mamy pewność składników jakie dodają. Czasem jak idziemy ulicą, mogą

MintTaste
Pasztet z dziczyzny, pasztet z sarniny 264

pokrojone w plastry podgardle, a następnie wątróbkę oraz ząbki czosnku. Odstawiamy wszystko do wystudzenia. Pozostały tłuszcz dodajemy do pasztetu. 3. Przestudzone mięso, wątróbkę oraz plastry plastry podgardla mielimy dwukrotnie w maszynce do mięsa. Do powstałej masy dodajemy jaja, majeranek, pieprz, gałkę muszkatołową, resztę tłuszczu ze smażenia i sól jeśli jest taka potrzeba. Mieszamy wszystkie składniki.  4. Pozostałą słoninę kroimy

Apetyczna babeczka
Pieczone filety z kurczaka z warzywami i z żółtym ryżem 155

pietruszka, chili suszone mielone. Przygotowanie: Marchew obieramy i jeśli jest duża to przekrawamy po długości, a następnie na 2-3 części, obraną cebulę kroimy na ósemki. Filety z kurczaka przekładamy do rękawa do pieczenia (zawiązany jeden koniec), dodajemy marchewkę i cebulę. Mieszamy przyprawy Natur z chili, z koperkiem i z czosnkiem, wsypujemy do mięsa. Dolewamy olej rzepakowy(...)dodatkiem cukru. Filety z kurczaka, warzywa wyjmujemy z rękawa, sos zlewamy i dodajemy do ryżu. Danie dla całej rodziny jest gotowe,  wystarczy  ryż podać z mięsem, warzywami  oprószyć mielonymi płatkami chili i dodać zielonej pietruszki

Moniki Smakołyki
Kotlet mielony 165

Najlepsze mielone robilam w czasach PRL-u,gdy mieso bylo reglamentowane na kartki.W sprzedazy byla wowczas biodrowka.Duza kosc z przepysznymi kawalkami miesa.To bylo takie dyzurne mieso,dla tych co nie mieli czasu stac w kolejce od 5 rano i czekac na otwarcie sklepu by stanac do kupna na pierwszych pozycjach.Rarytas zaden,bo kosc wazyla swoje.Ale tego smaku(...)nich kaszy manny,beda wtedy mieciutkie. Skladniki na 4 porcje(8 kotlecikow) 500 g ulubionego miesa mielonego 1 cebula 1 sucha buleczka namoczona w mleku lub 2 lyzki tartej bulki 1 jajko 125 ml wody 2 lyzeczki  domowej przyprawy,sol Wykonanie: Mieso zmielic razem z odcisnieta z mleka bulka. Cebulke zezlocic na masle ghee. Do zmielonej masy dodac

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Drobiowe kotlety mielone z boczkiem i żółtym serem 150

Składniki: 1 kg mięsa z udźca kurczaka (bez skóry) 15 dag żółtego sera 15 dag surowego boczku wędzonego 1 mała czerwona cebula 2 jajka 2 łyżki ziołowej przyprawy do kurczaka 1 łyżka pikantnej przyprawy do kurczaka 2 łyżki kaszy manny  bułka tarta do panierowania olej do smażenia Sposób wykonania: Mięso kurczaka oraz boczek mielimy. Ser ścieramy na dużych oczkach

Qchnia po prostu
RYŻ Z POLĘDWICZKĄ I WARZYWAMI W SOSIE SŁODKO-KWAŚNYM 142

ILOŚĆ PORCJI: 2-3 Składniki: 250-300 g polędwiczki wieprzowej, mała papryka zielona, mała marchewka, 1/2 mniejszej cebuli, 5 małych pieczarek, mąka ziemniaczana (do obtoczenia mięsa), sól, świeżo mielony pieprz, garść posiekanego szczypiorku, 2 torebki ryżu; sos: 1/4 szklanki soku z cytryny, 4 łyżki cukru trzcinowego, 4 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki wody. Przygotowanie: Ryż gotuję w osolonej wodzie(...)Składniki sosu łączę. Mięso oczyszczam z włókien, przekrawam na pół, następnie kroję w plasterki. Oprószam solą i pieprzem, obtaczam w mące ziemniaczanej. Pieczarki kroję w ćwiartki, cebulę siekam. Paprykę dzielę na ósemki, marchewkę na trzy kawałki, następnie kroję w cienkie paseczki. Na łyżce oleju podsmażam warzywa około 2-3 minuty (średni ogień). Wrzucam mięso, smażę kolejne 4 minuty, często mieszam

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania