mięso mielone - 22854 przepisów (strona:744/1524)

Domowe hamburgery 101

Bułeczki smarujemy rozbełtanym żółtkiem z mlekiem, posypujemy sezamem i wkładamy blachę z bułeczkami do piekarnika na ok. 15-20 minut. Po upieczeniu odstawiamy do wystudzenia Smacznego! Mięso: 500 g pręgi wołowej (mielonej)  3 łyżeczki musztardy  sól, pieprz 2-3 łyżki oleju  Przygotowanie: Mięso mieszamy z musztardą, doprawiamy solą i pieprzem.  Formujemy burgery i smażymy

bistro mama
Karkówka w marynacie 127

sojowego 3 łyżki wody 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Składniki marynaty mieszamy i moczymy w niej każdy plaster mięsa odstawiamy do lodówki na noc/na kilka godzin czy ile mamy czasu. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy

Na moim talerzu
Domowy pasztet wieprzowy 307

mięsa), solimy i zagotowujemy. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 1 godzinę. Po tym czasie dokładamy włoszczyznę i gotujemy jeszcze około 30 minut- do miękkości mięsa *** *** Mięso oraz warzywa studzimy i mielimy w maszynce lub blendujemy na gładką masę. Wywar od gotowania mięsa, może stanowić świetną bazę do zupy np. krupniku, żurku, grochówki *** *** Dodajemy żółtka oraz przyprawy do smaku

Blog z Apetytem
NAJPROSTSZY GULASZ Z KASZĄ GRYCZANĄ 242

Jednak to, że przepis jest prosty nie zmienia faktu, że pyszny !  ~~SKŁADNIKI~~ (3 porcje) mięso wieprzowe np. szynka lub łopatka ok. 600 g. papryka słodka mielona 1 łyżka przyprawa do mięsa duszonego 1 łyżka sól 1 łyżeczka pieprz 1/4 łyżeczki czosnek granulowany 1/2 łyżeczki kasza gryczana 3 woreczki woda 1 szkl. ewentualnie przyprawa uniwersalna do smaku mąka

Kuchnia Paulettes
Pasztet z królika 149

zaraz po tej czynności dodajemy liście laurowe, jałowiec i ziele angielskie. Po ugotowaniu z rosołu wyjmujemy mięso, liście laurowe, jałowiec i ziele angielskie. Liście i ziele wyrzucamy. Mięso oddzielamy od kości i mielimy w porcjach po 250 g 15 s/obr. 7. Do zmielonego mięsa dodajemy przyprawę do pasztetu, imbir, pieprz i sól do smaku. Dolewamy tyle rosołu ile mięso zdoła

MamaOskarka
Karkówka w marynacie 153

sojowego 3 łyżki wody 1 łyżka miodu 2 łyżki oleju 1 łyżeczka musztardy 1 łyżka ostrej papryki 1 łyżka słodkiej papryki 0,5 łyżeczki przyprawy do mięsa 0,5 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Składniki marynaty mieszamy i moczymy w niej każdy plaster mięsa odstawiamy do lodówki na noc/na kilka godzin czy ile mamy czasu. Na dno naczynia żaroodpornego kładziemy

NA MOIM TALERZU
Kofte z jagnięciny-pyszny obiad na patyku 151

patyku. przygotowanie tego obiadu nie kończy się na mięsie. Ważne są również dodatki. Przygotowałam dip z ciecierzycy i pieczonej papryki, bulgur, plasterki zielonego ogórka i zieloną sałatkę z pietruszki i czerwonej cebuli. Właśnie dlatego lubię orientalną kuchnię, prosta i kolorowa. Kofte z jagnięciny Składniki: na 4-6 porcji 1kg mielonego z jagnięciny 2 duże cebule 1 łyżeczka czerwonej papryki(...)cebula 50 g liści pietruszki Obierz cebulę i zetrzyj na tarce lub pokrój w kostkę i zmiksuj w malakserze. Do cebuli dodaj przyprawy, sól i wymieszaj z mieloną jagnięciną. Dokładnie wymieszane mięso wstaw do lodówki na dwie godziny. Namocz 16 drewnianych patyczków. Obklej patyczki mięsem i grilluj na patelni grillowej. Ja grillowałam na elektrycznym grillu około 4 minut, obracając

codojedzenia
Steki wołowe z antrykotu z krewetkami– ribeye surf & turf 193

masło, listki rozmarynu i grube plastry czosnku. Steki odwracamy i na drugiej stronie dosmażamy je kolejne 3,5 minuty. Solimy i pieprzymy po usmażeniu. Ściągamy steki na deskę, dajemy mięsu odpocząć ok. 4-5 minut – czekamy aż soki przestaną buzować i rozłożą się równomiernie po mięsie.   Steki przekładamy na talerze, dodajemy rumiany czosnek i wysmażone listki rozmarynu z patelni(...)SURF, czyli krewetki 6 krewetek Black Tiger (po 3 na porcję) 2 łyżki masła klarowanego łyżka posiekanej natki pietruszki 1 przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku sól świeżo mielony pieprz TURF, czyli mięso 2 steki z antrykotu, tzw. ribeye 2 łyżki oliwy z oliwek 3 łyżki klarowanego masła 3 ząbki czosnku, pokrojone w grube plasterki listki oberwane z gałązki świeżego

Karo in the Kitchen
GULASZ CIELĘCY Z TYMIANKIEM, W DELIKATNYM ŚMIETANOWYM SOSIE 173

pysznej surówki z selera. Pychotka!:-)Ja przygotowywałam z podwójnej porcji, przepis podaję jednak na jedną.Składniki:- 1kg mięsa cielęcego (u mnie udziec)- 1 średnia cebula- 1-2 ząbki czosnku- 1 łyżka suszonego tymianku- 250ml białego wytrawnego wina- sól, świeżo mielony pieprz- 1/2 łyżki masła klarowanego- 1/2 łyżki olej kokosowego- 50-100ml słodkiej śmietanki (u mnie 30%), ale można(...)mieszamy.Następnie partiami dodajemy umyte, pokrojone w dość dużą kostkę mięso.Mięso ma się smażyć, nie może puścić soków dlatego dodajemy następną partię dopiero po podsmażeniu poprzedniej lub podsmażamy na patelni i dodajemy podsmażone do garnka (ja tak właśnie robiłam).Podsmażone mięso doprawiamy solą oraz świeżo mielonym pieprzem, dodajemy tymianek, podlewamy częścią wina, przykrywamy i dusimy na małym palniku.W

Smaczne Zdrowe
Kurczak w sosie pomidorowo-paprykowym 87

Mięso pokroić w grubszą kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, obsmażyć kurczaka ze wszystkich stron. Mięso przełożyć do rondelka. Na tej samej patelni obsmażyć przez 3 minutki pokrojoną w kostkę paprykę, a pod koniec dodać posiekane ząbki czosnku i jeszcze chwilkę podsmażyć, przełożyć do mięsa. 2. Do mięsa dodać zawartość puszki z pomidorami, słodką mieloną paprykę(...)oregano i całość gotować na wolnym ogniu przez ok 20 minut - aż mięso będzie miękkie. Na koniec dodać serek mascarpone, doprawić solą i pieprzem i jeszcze chwilkę gotować, aż ser całkowicie się rozpuści. 3. Podawać z ryżem, makaronem lub pieczywem. Smacznego!!! Źródło: Filozofia smaku

Kuchnia domowa Ani
KWAŚNICA - tradycyjna góralska zupa 113

kwaśnica - najlepsza zupa z kiszonej kapusty na tłustym rosole z golonki, wędzonych żeberek lub karkówki. Syta i smaczna kwaśnica góralska z ziemniakami, cebulą i dużymi kawałkami mięsa, z dodatkiem czosnku i mielonej papryki. Prawdziwa kwaśnica ugotowana na rosole z karkówki i włoszczyzny. Staropolski przepis na tradycyjną kwaśnicę. Kwaśnica -  oto prosty, wypróbowany przepis, składniki i przyprawy. Tradycyjna kwaśnica - składniki(...)przez min. 1 godzinę.  Następnie wyjąć z rosołu mięso i warzywa. Mięso przestudzić i pokroić w większą kostkę, a warzywa przeznaczyć do sałatki jarzynowej.  Przecedzić rosół. Krok 3. Przecedzony wywar zagotować, dodać pokrojone ziemniaki i ugotować. Następnie dołożyć kiszoną kapustę, karkowkę pokrojoną w większe kawałki i paprykę mieloną, podgotować, nie dogotowując całkowicie, tak by kapusta pozostała chrupka

Moja Książka Kucharska
Kiełbasa Swojski Mix podsuszana 177

kl.3 mięso ścięgniste, ścięgna i błony -1 kg podgardle PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -17 g peklosoli do mięsa kl.1 i 2 -17 g soli do kl.3 i podgardla -5 g/kg mieszanka przypraw ,,swojska premium’’ -1 g/kg pieprz czarny mielony -2 g/kg gorczyca biała ziarno -2 g/kg gorczyca czarna ziarno -6 g/kg świeży czosnek wyciśnięty przez praskę -jelita i sznurek(...)Następnie peklujemy i solimy. Czas peklowania 24-48 godz. Po tym czasie mięso rozdrabniamy. Łączymy kl.1 i 2 i dodajemy wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy. Teraz mielimy podgardle i kl.3 i dodajemy do reszty mięsa. Wszystko dokładnie wyrabiamy do kleistości w trakcie mieszania dajemy 200 mil. wody. Odstawiamy do lodówki na 12 godz. Po tym czasie jeszcze raz mieszamy i dajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kiełbasa Swojski Mix 197

kl.3 mięso ścięgniste, ścięgna i błony -1 kg podgardle PRZYPRAWY I MATERIAŁY POMOCNICZE -17 g peklosoli do mięsa kl.1 i 2 -17 g soli do kl.3 i podgardla -5 g/kg mieszanka przypraw ,,swojska premium’’ -1 g/kg pieprz czarny mielony -2 g/kg gorczyca biała ziarno -2 g/kg gorczyca czarna ziarno -6 g/kg świeży czosnek wyciśnięty przez praskę -jelita i sznurek(...)Następnie peklujemy i solimy. Czas peklowania 24-48 godz. Po tym czasie mięso rozdrabniamy. Łączymy kl.1 i 2 i dodajemy wszystkie przyprawy. Dokładnie mieszamy. Teraz mielimy podgardle i kl.3 i dodajemy do reszty mięsa. Wszystko dokładnie wyrabiamy do kleistości w trakcie mieszania dajemy 200 mil. wody. Odstawiamy do lodówki na 12 godz. Po tym czasie jeszcze raz mieszamy i dajemy

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
CHRUPIĄCE GRZANKI Z CHUTNEM GRUSZKOWYM NA OSTRO, WOŁOWINĄ I GRZYBAMI SHIITAKE 161

sojowy jasny House of Asia – 2 łyżki * woda – ok. 1 szkl do moczenia grzybów WOŁOWINA: * dobrej jakości ulubione mięso wołowe – może to być polędwica, ligawa, befsztyk lub antrykot – 2 szt * świeżo mielony pieprz – do smaku * sos chili House of Asia * masło in. 82% * oliwa z oliwek DODATKOWO: * świeży szczypiorek * biały sezam House of Asia(...)przez ok 30-40 minut. Dodajemy cukier kokosowy, ocet i sos sojowy – mieszamy, dusimy na wolnym ogniu do miękkości ( aż prawie cała woda wyparuje ). MIĘSO: Oczyszczone mięso smarujemy oliwą, posypujemy świeżo mielonym pieprzem i odstawiamy na ok. 30 minut, by nabrało temperatury pokojowej. Po tym czasie smażymy na grillowej patelni aż uzyskamy pożądany efekt ( ja lubię bardziej wysmażone

Ostra na Słodko
Wstążka karbowana z gulaszem 189

mnie Jamar -oliwa z oliwek z dodatkiem peperoncino i czosnku , u mnie Goccia D'Oro -czerwona i żółta papryka pokrojona w paseczki -natka pietruszki bądz seler naciowy -mielony len jako zagęstnik -ziarenka jałowca nie więcej niż 3 -parmezan Pokrojone mięsko w kawałeczki, posół . Dodaj pieprz ziołowy i przyprawę do wołowiny ,wedle uznania. Pokrop octem . Dodaj kilka kropel oliwy(...)lodówki na godzinę, może nawet dwie. Następnie podsmaż na oleju i dodaj papryki tak czerwonej jak żółtej. Dodaj troszke wody. Wsyp ziarenka jałowca, duś pod przykryciem aż mięso kompletnie zmięknie.  Następnie mielone siemie lniane wymieszaj z odrobiną wody , najlepiej chłodnej i dodaj do gulaszu. Ładnie zgęstnieje i będzie zdrowsze. Ugotuj reginette według zaleceń producenta na opakowaniu. Wyłóż

Z Kuchni Do Kuchni

Proponowane wyszukiwania