Kotlety mielone z cielęciny
Kotlety mielone z cielęciny
Delikatne mięso cielęce zostało połączone z lekkim puchem. Składniki 300 g mielonej łopatki cielęcej 1 szalotka 1 ząbek czosnku 1 mała kajzerka mleko do moczenia 1 jajko bułka tarta masło klarowane sól, pieprz Przygotowanie Bułkę moczymy w mleku, odciskamy i dodajemy do mięsa. Następnie dodajemy drobno posiekaną szalotkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawy i żółtko jajka. Dokładnie wyrabiamy, dodając odrobinę mleka z moczenia bułki. Białko jajka ubijamy na sztywną pianę z dodatkiem szczypty sol... czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu R'n'G Kitchen
Autor
Arkadiusz Gie
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
tarta, bułki, mięso, mielone, kotlet, kotlety, kotlety mielone, mięso mielone
Inne przepisy z R'n'G Kitchen
Dodaj komentarz
Zapoznaj się z informacją o plikach cookie
KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.
Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?
Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.
AkceptujęNie, dziękuję