PRZYGOTOWANIE : Mięso kroimy na kawałki, przekładamy do kielicha robota, łącznie z czosnkiem i mielimy ( 30 s/o 5 ) Do mięsa dodajemy resztę namoczony chleb w jogurcie, jajko, serek i sól. Chwilkę miksujemy. Masę przekładamy do miski i formujemy z niej małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego i układamy na desce. Następnie panierujemy w rozmąconym jajku i bułce tartej. Smażymy na głębokim oleju
Kulinarne Fantazje MarioliSKŁADNIKI NA 4 PORCJE: 3 litry wody 500 g mięsa wołowego gulaszowego 200 g warzyw mrożonych dowolnych Przyprawy: sól,pieprz,papryka mielona,liść laurowy mielony ,oregano Mąka do panierowania mięsa Olej rzepakowy do smażenia Dodatkowo:pieczywo PRZYGOTOWANIE: Mięso myję i kroję na małe kawałki. Otaczam w mące. Na patelni rozgrzewamy olej, przekładam mięso, smażę ze wszystkich stron
Gotowanie PatkiViolaPassion Kotlety z serem???? czemu NIE !!!!!!!!!! Składniki: 500 dag. Mięsa wieprzowego albo drobiowego mielonego ja robię na przemian i oba są smaczne 4 ząbki czosnku 1 cebula 2 surowe jajka 1 łyżka majeranku Pieprz,sól 3 łyżki bułki tartej(wedle uznania) Przyprawa do mięsa wieprzowego 2 łyżki 1 sucha bułka namoczona w wodzie Smalec albo olej. Żółty
Viola cooks with passionspodem umieść blachę na wytapiający się tłuszcz. Piecz 1,5 godziny, kilka razy polej mięso wytopionym tłuszczem. Przygotuj panierkę - pieczywo zmiksuj z ziołami, skórką z pigwy, mieloną papryką i oliwą. Wyjmij mięso, posmaruj wymieszaną musztardą, posyp kruszonką. Piecz dalej w temperaturze 60 stopni przez 30-40 minut. Sos śliwkowy: Na tłuszczu zeszklij cebulę, dodaj pokrojone śliwki i pozostałe
SzczyptaSmaQskórki kandyzowanej z pomarańczy Nadzienie : Mak wypłukujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wrzątkiem i gotujemy na małym ogniu ok. 30 minut. Po ugotowaniu dokładnie odsączamy na sitku. Mielimy trzykrotnie w maszynce do mięsa. Migdały zalewamy wrzątkiem, odstawiamy na 20 minut, obieramy ze skorupki i mielimy. Rodzynki zalewamy gorącą wodą na 15 minut, odsączamy i drobno siekamy. W garnku roztapiamy
Bon Appetit Małgorzatydoprowadzamy do wrzenia wodę i wkładamy liście. Zdejmujemy z ognia i po 5-6 min wyjmujemy je i odcedzamy. Kaszę przygotowujemy według przepisu znajdującego się na opakowaniu. Mięso oddzielamy od kości i mielimy na największych oczkach. Cebulę siekamy i podsmażamy na niewielkiej ilości masła. Mięso ,kaszę i cebulę łączymy ,dodajemy posiekaną natkę i dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą
R'n'G KitchenWątróbkę oczyszczamy z brzydkich rzeczy (żyłki, błony) i dorzucamy do mięsa. Dusimy jeszcze 5 minut. Zdejmujemy z ognia i wrzucamy do garnka suchą bułkę żeby namiękła. Odcedzone mięso razem z bułką mielimy dwukrotnie w maszynce z sitkiem o małych oczkach (ok. 3 mm). Dodajemy żółtko, mieszankę przypraw i mieszamy na jednolitą masę. Białko ubijamy na sztywną pianę i delikatnie łączymy
Marder&Marder ManufactureSkładniki : 1300 g łopatki wieprzowej, jeszcze lepszy będzie schab 3-4 ząbki przeciśniętego czosnku sól, pieprz, papryka mielona ostra, oliwa, Przygotowanie : Mięso umyć, przygotować marynatę z olejem i wymienionymi składnikami Nasmarować marynatą przygotowane mięso, nakłuć mięso ostrym widelcem, zawinąć w folie i pozostawić na co najmniej 12 godz Przygotować ciasto z około 15 dag mąki pszennej
Proste PotrawyNajbardziej popularny fast food czyli hamburgery z mięsa wołowego przygotowane domowym sposobem i usmażone na grillu. Składniki na 4 sztuki: 4 bułki hamburgerowe 500 g mięsa wołowego mielonego 2 łyżeczki musztardy łyżka majeranku sól morska, pieprz sałata pomidor cebula czerwona ketchup Do mięsa dodać musztardę, łyżkę wody i przyprawy. Pougniatać dokładnie i ewentualnie doprawić. Uformować 4 płaskie, okrągłe placki
wyzwania kuchennepieczarek kilka małych ziemniaczków łyżka koncentratu pomidorowego 3 łyżki oleju liść laurowy ziele angielskie majeranek tymianek kminek mielony słodka i ostra mielona papryka sól, pieprz łyżka ostrej musztardy Wykonanie : Mięso umyć, oczyścić z ew.błon, pokroić w dużą kostkę, posypać papryką, majerankiem, mielonym kminkiem, tymiankiem, dodać łyżkę musztardy, wymieszać i włożyć do lodówki(...)patelni rozgrzać olej, dodać mięso, mieszając smażyć, aż mięso zarumieni się ze wszystkich stron. Gdy będzie już zrumienione, dodać posiekaną cebulę, posiekany drobno czosnek i pokrojoną białą część pora. Posypać solą i pieprzem i smażyć aż cebula się lekko zrumieni. Następnie podlać mięso szklanką wrzątku, dorzucić liść laurowy, ziele angielskie i dusić
Walijskie Pichceniebardzo smaczne kotleciki. Kotleciki, które w środku są soczyste, a na zewnątrz chrupiące. Jednak to nie są kotlety mielone. Takimi będą zajadać się dzieci, bo przypominają nuggetsy. Nikt się im nie oprze. Prosty przepis, a smaczny. ~~SKŁADNIKI~~ mięso gulaszowe drobiowe ok. 400 g. żółtko z 1 jaja ząbek czosnku drobno posiekany majeranek(...)łyżeczka sól peklowa 1/2 łyżeczki przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka pieprz 1/4 łyżeczki bułka tarta 2 łyżki bułka tarta kukurydziana do obtoczenia olej rzepakowy do smażenia ~~METODA~~ Mięso zmielić w maszynce do mielenia. Doprawić czosnkiem, majerankiem, pieprzem, solą, przyprawą uniwersalną. Dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na noc lub conajmniej kilka godzin. Na następny dzień dodać żółtko i bułkę tartą
Kuchnia Paulettesziołowy, papryka mielona. liść laurowy cebula, 2-3 ząbki czosnku 2-3 łyżki pokrojonego świeżego koperku kilka łyżek koncentratu pomidorowego, majeranek Przygotowanie: Ugotowane mięso zmielić, dodać jajka, sól, przeciśnięty czosnek, pieprz mielony, kaszę mannę, szczyptę majeranku, koperek i wyrobić dokładnie Z masy uformować małe okrągłe pulpeciki, wrzucać je na wrzątek z liściem laurowym, pieprzem i cebulą, gotować(...)Warto zrobić taką próbę :) Pulpety nie są może szczytem kulinarnych osiągnięć, ale jeśli mamy już takie mięso, (najczęściej z rosołu) i nie ma na nie amatorów to pulpeciki będą odmianą:) Gotujemy je w wodzie z pokrojoną cebulą, liściem laurowym i kilkoma ziarnami pieprzu mielonego. A sos proponuję zrobić wg tego przepisu ( od punktu
Proste Potrawycukinia, ok. 200 g młodej marchewki, 3 szt. dużych młodych ziemniaków, 1 kolba świeżej kukurydzy, olej rzepakowy, 1 płaska łyżeczka cukru, sól do smaku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Mięso z indyka rozbijamy jak najcieniej, doprawiamy solą i pieprzem. Po długości układamy na nich plastry cukinii. Następnie po szerokości układamy po jednej kiełbasce śląskiej i zawijamy
Moniki Smakołykiresztą surowca oprócz skórek i płuc. Do łopatki 19 g/kg peklosoli a do reszty surowca 18 g/kg soli nie jodowanej. Po tym czasie zaczynamy parzenie łopatki woda 70 stopni mięso parzymy do 65 stopni. Wyjmujemy do ostygnięcia .Następnie do wody wrzucamy skórki, głowę, słoninę ,podgardle i serca. Gotujemy na małym ogniu do miękkości. Wyjmujemy do ostygnięcia. Odlewamy około 2 litry(...)kawałki jakie nam pasują -serca tniemy w paski -płuca mielimy na sitku 3 mm -skórki i podgardle połowę mielimy na 3 mm resztę tniemy w paski -mięso z głowy ładniejsze kawałki tniemy gorsze mielimy na 3 mm -słonina tniemy w paski Następnie wszystko dokładnie mieszamy dodajemy wszystkie przyprawy i sól do smaku oraz wywar. Masa ma być dość luźna
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.