Wigilijne pierogi z kaszą perłową, podgrzybkami suszonymi, i dorszem. Polane przesmażona cebulka na maśle. Rozpływają się w ustach bo ciasto jest delikatne. Co roku pierogi są u mnie na Wigilii i nie wyobrażam sobie świąt bez nich. Pierogi podaję na przepięknym talerzu Grace Ambition AMBITION GRACE ciasto na pierogi: 30 dkg mąki pszennej 2 łyżki oleju rzepakowego 1/4 łyżeczki soli 3/4 szklanki gorącej wody farsz: 1 woreczek kaszy jęczmiennej perłowej 1 garść grzybów suszonych 30 dkg filetu ... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...