frytki - 2719 przepisów (strona:30/182)

Lub Burger - opinia 198

wołowina, sałata rzymska, marmolada z cebuli, bekon, ser kozi, sos aioli) Najpierw otrzymaliśmy piwa, a po ok. 10-15 minutach nasze zamówione burgery. Podane były na drewnianych deseczkach, a frytki w emaliowanych kubkach. Od razu zauważyłam że bułki są mocno wypieczone, podobnie niestety jak wołowina. Spód bułki w moim burgerze się rozpadał, więc co chwila musiałam ratować(...)będzie ostrzejszy, a wołowina mniej wysmażona, miał także zastrzeżenia do rozpadającej się bułki i braku sztućców. Ale podobnie jak ja zauważył dobrą jakość składników i ich ciekawe zestawienie. Domowe frytki były za grube i chyba bardziej przypominały ugotowane i następnie opieczone ziemniaki. BBQ Burger (wołowina, sałata rzymska, czerwona cebula, papryczka jalapeno, chrupiący boczek, sos barbecue) Lokal, który przejął

Pasja Smaku
Kuźnia - opinia 210

składniki świeże, całość dopełniał sos barbeque , którego była spora ilość. Bułka nie rozpadała się na szczęście podczas jedzenia, co czasami niestety się zdarza. Do burgera można sobie przegryzać także frytki, które są w zestawie. Stek wybrany przez Męża prezentował się smakowicie, od razu zauważyłam także stopień wysmażenia mięsa. Stek był dobrze doprawiony i świeży. Sos salsa był jednak(...)trzeba pamiętać o tym, że to mięso dobrej jakości. bułka, mięso wołowe, bekon, ser żółty, sałata, czerwona cebula, pomidor, ogórek konserwowy, sos czosnkowy, sos BBQ stek Angus z frytkami Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Żeby jeszcze lepiej zapoznać się z kulinarnym talentem kucharza postanowiliśmy zamówić jeszcze jedno danie: kark ze starej Polski

Pasja Smaku
Frytki z batatów i sos z awokado 113

czasu do czasu trzeba przekąsić coś warzywnego i zdrowego. Mogą być frytki. I nie mowię tutaj o tłustym fastfoodzie z sieciowej restauracji. Mowa o zdrowych chrupiących frytkach z batatów z sosem z awokado. O awokado dużo pisać nie będę. U mnie jest to produkt spożywczy nr1. I tak bardzo je lubię, że najchętniej wyjadam je łyżeczką

dolcevitainmykitchen
GULASZ WOŁOWY NA PIWIE 114

odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Do tego pyszna i krucha wołowina, która rozpływa się w ostach. Fantastyczne danie! Podałam je na sposób belgijski, czyli z frytkami, ale równie smaczne będzie z ziemniakami, kaszą czy makaronem...   Składniki: ok. 600-700 g wołowiny (łopatka, polędwica, ligawa) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 szklanka bulionu(...)wlewamy do sosu, cały czas mieszając. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz dodajemy musztardę. Zagotowujemy i trzymamy na ogniu jeszcze przez 2-3 min. W oryginale gulasz podajemy z frytkami

Kuchnia MagdaLeny
Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego 104

które muszę przyznać smakowały bardzo dobrze. Z 500 g mięsa udało się przygotować 6 szaszłyków o wielkości widocznej na zdjęciu. Do tego miks sałat, pomidor, ogórek zielony i frytki. Obiad nieco przypomina dania serwowane, w niektórych kebabach, a jego przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmuje dużo czasu. Składniki 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 jajko(...)patelni grillowej (można pominąć proces natłuszczania) przez około 20 minut co jakiś czas obracając szaszłyki, tak, aby były dobrze przygotowane z każdej strony. Podawaj na ciepło z miksem sałat, frytkami i ulubionymi warzywami (np. pomidor, ogórek zielony). Do szaszłyków z mięsa mielonego świetnie pasuje dip czosnkowy lub ketchup

Programista w kuchni
GULASZ WOŁOWY NA PIWIE 121

odrobinę słodyczy, która świetnie kontrastuje z goryczką piwa. Do tego pyszna i krucha wołowina, która rozpływa się w ostach. Fantastyczne danie! Podałam je na sposób belgijski, czyli z frytkami, ale równie smaczne będzie z ziemniakami, kaszą czy makaronem...   Składniki: ok. 600-700 g wołowiny (łopatka, polędwica, ligawa) 2 cebule 2 ząbki czosnku 2 marchewki 1 szklanka bulionu(...)wlewamy do sosu, cały czas mieszając. Przyprawiamy do smaku pieprzem, solą oraz dodajemy musztardę. Zagotowujemy i trzymamy na ogniu jeszcze przez 2-3 min. W oryginale gulasz podajemy z frytkami

Kuchnia MagdaLeny
Marokańskie burgery z jagnięciny i fasoli 157

marokańskie burgery! Dzisiaj na obiad przyrządziłam marokańskie burgery z jagnięciny i fasoli. Przepyszne i jakie aromatyczne! Oczywiście jak burgery to zaraz upiekłam hamburgerowe brioszki , zrobiłam sos z sriracha, frytki z batatów …Po prostu obiad wypas! Moje dzieci były niesamowicie zadowolone. Fast food w domowym wydaniu bardzo im odpowiada. Marokańskie burgery z jagnięciny są puszyste i bardzo aromatyczne(...)pęczek natki pietruszki 20 listków mięty pieprzowej Montowanie burgerów 9 bułek hamburgerowych, tutaj przepis sałata rzymska plastry pomidora i czerwonej cebuli grillowana cukinia sos z creme fraiche i sriracha frytki z batatów, tutaj przepis Zioła pokrój grubo i umieść w malakserze. Dodaj odcedzoną fasolę, obrany i pokrojony czosnek i zmiksuj na gruboziarnistą masę. Dodaj jagnięcinę, jogurt, sól, przyprawy

codojedzenia
Wywar warzywny – baza do zup i sosów (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku 239

sosów, ale również do dań duszonych, a jego przygotowanie nie zajmie Wam więcej, niż 30 minut. W dodatku, z pozostałych po jego przecedzeniu warzyw, możemy przygotować warzywne frytki. Mój sposób ich przygotowania znajdziecie w przepisie Wywar warzywny, czyli prosta baza do zup (dieta dr Dąbrowskiej) Do przygotowania wywaru będziecie potrzebować: 2 litry wody 2 marchewki 2 korzenie pietruszki(...)gotowania dodajemy majeranek, lubczyk oraz kminek i doprawiamy solą do smaku. 7. Po ugotowaniu, przecedzamy wywar przez sitko. Pozostałe po przecedzeniu wywaru warzywa możemy wykorzystać do przygotowania warzywnych frytek. W tym celu, wystarczy ułożyć je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piec w temperaturze 200 stopni, na górnym poziomie piekarnika, przez około 20-30 minut

Okiem Blondynki by McBlondi
5 pomysłów na zdrowe przekąski 136

takie przekąski jako usprawiedliwienie, wykorzystać je jako dodatek do drugiego śniadania lub podwieczorku. A oto 5 pomysłów na zdrowe przekąski polecane przez dietetyka. Frytki z warzyw korzeniowych Frytki z warzyw korzeniowych to świetna alternatywa dla klasycznych ziemniaczanych, które smaży się na oleju. Ze względu na wyższą temperaturę, do pieczenia lepiej użyć oleju rzepakowego niż oliwy

Okiem Blondynki by McBlondi
Frytki z dyni 97

Ciekawy, nietypowy smak. Składniki: dynia piżmowa 2 łyżki oliwy z oliwek rozmaryn suszony czosnek staropolski sól przyprawa kuchni włoskiej (opcjonalnie) Dynię obieramy ze skórki i kroimy na frytki. Umieszczamy w misce, dodajemy przyprawy i oliwę. Ja umieściłam ją w misce, którą mogłam później zamknąć i nią potrząsnąć. Odstawiamy(...)godzinę, by przyprawy połączyły się z dynią. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 stopni przez 20-25 minut.   Artykuł Frytki z dyni pochodzi z serwisu Moja Qchnia Pełna Smaku

MojaQchnia.pl
Grillowane szaszłyki z mięsa mielonego 383

które muszę przyznać smakowały bardzo dobrze. Z 500 g mięsa udało się przygotować 6 szaszłyków o wielkości widocznej na zdjęciu. Do tego miks sałat, pomidor, ogórek zielony i frytki. Obiad nieco przypomina dania serwowane, w niektórych kebabach, a jego przygotowanie jest banalnie proste i nie zajmuje dużo czasu. Składniki 500 g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego 1 jajko(...)patelni grillowej (można pominąć proces natłuszczania) przez około 20 minut co jakiś czas obracając szaszłyki, tak, aby były dobrze przygotowane z każdej strony. Podawaj na ciepło z miksem sałat, frytkami i ulubionymi warzywami (np. pomidor, ogórek zielony). Do szaszłyków z mięsa mielonego świetnie pasuje dip czosnkowy lub ketchup

Programista w kuchni
Aioli inspired by MINI – pyszne burgery 273

naprawdę czekałem ok. 30 minut. Tak więc miałem okazję posmakować Burgera Aioli (mięso z wołowiny, bekon, ser Bursztyn, ogórek piklowany, pomidor, sałata, sos aioli) został podany razem z frytkami, PYSZNĄ sałatką i dodatkowym sosem aioli. Tak jak napisałem na wstępie burger był znacznych rozmiarów i zjedzenie go w tradycyjny sposób byłoby bardzo trudne. Dlatego zdecydowałem się kroić(...)też zamówiłem – byłem miło zaskoczony, że kelner podczas przyjmowania zamówienie zapytał się o stopień wysmażenia). Wołowina była zrobiona delikatnie na pikantnie, ale całość świetnie się komponowała z dodatkami. Frytki rumiane, miękkie w środku. Smakowały rewelacyjnie z sosem aioli. Jak już wspomniałem na początku, burger został podany z pyszną sałatką . Jedynie być może nie wszystkim będzie odpowiadał dodatek

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pieczony sandacz w piwnej panierce z batatami i warzywami 124

Batata obierz i pokrój na frytki. Blachę do pieczenia wysmaruj oliwą z oliwek, wyłóż sandacza skórą do dołu, dodaj kawałki cytryny i świeży rozmaryn. Obok ryby wysyp frytki z batata, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą, pieprzem. Rozgrzej piekarnik do 240 stopni i piecz wszystko około 30 minut, aż panierka piwna zrobi się chrupiąca

ale Pysznie
Stek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami 228

Stek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami Składniki: 4 filety z tuńczyka (świeże lub mrożone)   2 łyżki oliwy   sól morska biały pieprz   Sos do tuńczyka:  1 szalotka 2 ząbki czosnku   2 łyżki masła 1 pęczek świeżej natki pietruszki  2 łyżeczki musztardy Dijon  1 łyżka octu balsamicznego(...)Podlać winem, zostawić do odparowania, dodać ocet balsamiczny, musztardę, po jednej szczypcie soli, pieprzu i cukru. Połączyć składniki, dodać śmietankę, zredukować. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki. Sposób na frytki pozostawiam jako wolny wybór. (U mnie są to tradycyjnie usmażone, pokrojone ziemniaki w paski na głębokim tłuszczu) Pyszne ! Na inny przepis ze świeżego tuńczyka zapraszam tutaj . Smacznego

Wino Francja Kuchnia
Frytki z batatów 112

Kupiłam i zrobiłam i ja :)) W końcu spróbowałam. Powiem Wam, że ciekawy słodki smak. Mój młody był zadowolony, bo takich frytek jeszcze nie jadł i na dodatek słodkich. No rewelacja dla niego. Smaczne to fakt, inne też. Raz na jakiś czas a i owszem ;) Ja upiekłam w naczyniu żaroodpornym, ale następnym razem spróbuję na blaszce wyłożonej papierem(...)pieczenia. Powinny być wtedy bardziej chrupkie, bo te miękkie były. Miłego dnia :) Składniki: 2 bataty oliwa z oliwek sól oregano tymianek Bataty obieramy ze skórki, kroimy frytki. Na spód naczynia dałam troszkę oliwy z oliwek, wrzuciłam pokrojone bataty, posypałam solą, tymiankiem i oregano. Wymieszałam. Zapiekałam w piekarniku w 200 stopniach około 30 minut

kruche babeczki