Frytki z cukinii

Frytki z cukinii

Frytki z cukinii

Proste, a jakie smaczne:) Frytki z cukinii w parmezanowo-migdałowej panierce. Pieczone w piekarniku. Podane razem z czosnkowym sosem. 2 cukinie 1 jajko około 50 g mielonych migdałów 30 g tartego parmezanu zioła prowansalskie sól Cukinię (wraz ze skórką) kroimy w słupki. Jajko wybijamy na głęboki talerz i mieszamy widelcem lub rózgą kuchenną. Oprószamy solą, ponownie mieszamy. Na płaskim talerzu mieszamy mielone migdały z parmezanem oraz ziołami. Cukinię panierujemy w rozmąconym jajku, a następnie w parmeza... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Smaki Na Talerzu

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Szybkie przekąski na Sylwestra. Szybkie przekąski na imprezę.

Nie ma nic lepszego na każdej domowej imprezie, jak szybkie przekąski. Minimum wysiłku, a maximum smaku, to główna ich zaleta.

Czytaj dalej...

12 pysznych przekąsek na sylwestra

Najpyszniejsze przekąski na sylwestra, wybrane pod względem liczby przekierowań na przepis docelowy.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.