Chrupiące jabłkowe paluszki - bez cukru

Chrupiące jabłkowe paluszki - bez cukru

Chrupiące jabłkowe paluszki - bez cukru

Świetna zdrowa alternatywa dla sklepowych paluszków i w dodatku w chrupiącej skorupce znajduje się pieczone jabłko...mniam Dziecko może tutaj zanurzać paluszki w cieśnie, układać na blasze, posypywać sezamem i..... czekać z niecierpliwością przy piekarniku. Składniki: - 2 jabłka  - 7 łyżek płatków owsianych  - 2 jajka  - pół łyżeczki cynamonu - pół łyżeczki potartego świeżego imbiru - sezam - do posypania Przygotowanie: Jabłka kroimy w słupki. Możemy pokroić w szatkownicy/krajalnicy do fryte... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Szkrab Je Sam

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.