Domowe chipsy ziemniaczane solone Ten przepis jest naprawdę genialny . Kilka razy robiłam już przymiarkę do domowych chipsów i ciągle coś było nie tak . A to za mało chrupiące , a to za ciemne . Nigdy takie jak bym chciała . Te są genialne . Bardzo chrupiące o właściwej barwie i smaku . Najlepiej zrobić je godzinkę wcześniej , gdyż cały swój czar roztaczają , jak już porządnie wystygną . Na ciepło trochę przypominają frytki Sekret tego przepisu to kilkakrotne płukanie w zimnej wodzie i dokładne osuszenie pojedyn... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Coraz częściej mówi się o szerokim zastosowaniu czarnego bzu.
Czytaj dalej...