Piękna, wiosenna pogoda za oknem to i potrawy muszą być wiosenne ;) Brokuł to warzywo, które bardzo lubię, dlatego dzisiaj szybka zupka krem z brokułów z dodatkiem
Czerwona PorzeczkaNiedługo święta, więc postanowiłam wypróbować jeden z przepisów ;) Wykorzystałam przepis na babkę piaskową, którą spokojnie można upiec w dużej formie. U mnie wersja
Czerwona PorzeczkaWspaniały dodatek do obiadu, nie spodziewałam się takiego super efektu. Zapraszam do wypróbowania ;) Przepis pochodzi z tej strony :) Składniki: 3 duże marchewki 3
Czerwona PorzeczkaPyszna i zdrowa bomba witaminowa! ;) Przez cały dzień chodziło za mną coś słodkiego, jak tu sobie poradzić, żeby nie dać się skusić i nie wchłonąć
Czerwona PorzeczkaPrzepis pochodzi z bloga Kuba Pichci. Polecam, muffinki są na zewnątrz wspaniale chrupiące a w środku puszyste i wilgotne ;) Od siebie dodałam polewę z białej
Czerwona PorzeczkaSkładniki: 3/4 opakowania makaronu penne brokuł słoiczek suszonych pomidorów 300 g szynki w kawałku cebula łyżka mąki łyżka masła szklanka mleka serek topiony tzw. "kiełbaska" 3
Czerwona PorzeczkaOglądacie Top Chef?;> W jednym z odcinków Magda Perszke- jedna z uczestniczek przygotowała, według mnie bardzo niebanalny dodatek do obiadu. Co więcej, jurorzy byli
Czerwona PorzeczkaCzekolada, truskawki, krem ... czegóż więcej potrzeba do szczęścia ?;> W końcu weekend, tak bardzo oczekiwany. Żeby było bardziej świątecznie, pyszne ciasto do kawy ;) Poza tym to
Czerwona PorzeczkaWszędzie królują szparagi, to u mnie też, a co ;) Co prawda to dopiero moje drugie spotkanie ze szparagami, gdyż zniechęciłam się po zeszłorocznym daniu z białych
Czerwona Porzeczkaporzeczki 2 łyżki jogurtu greckiego masa z czerwonej porzeczki: 70 dkg czerwonej porzeczki 500 ml śmietany kremówki 30 % 400 ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru trzcinowego 2 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny 4 łyżki obranej porzeczki glazura 1 szklanka musu z czerwonej porzeczki 2 łyżeczki żelatyny Biszkopt: Białka temperatura pokojowa ubijam na sztywno, dodaję po łyżce(...)spód ciasteczkowy wylewam 1/3 masy z porzeczki czerwonej, wciskam w nią cztery łyżki porzeczki, układam biszkopt czekoladowy i dociskam. Na biszkopt wykładam kolejną 1/3 warstwę masy porzeczkowej, na nią układam galaretkę z porzeczki czarnej. Na nią wylewam ostatnią cześć masy z czerwonej porzeczki.Tort wstawiam na noc do lodówki. Na drugi dzień odłożony mus porzeczkowy podgrzewam. Żelatynę namaczam
wesoła kuchniaMuffiny migdałowe z czerwoną porzeczką to prosty pomysł na letni deser. Przygotowuje się je błyskawicznie i są bardzo smaczne. W sam raz dla niespodziewanych gości Składniki: 3/4 szklanki mąki 1 szklanka zmielonych migdałów 3 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju rzepakowego 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej 1 szklanka czerwonej porzeczki Przygotowanie(...)Wrzucić czerwoną porzeczkę i delikatnie wymieszać. Formę do babeczek wyłożyć papierowymi papilotkami i wypełnić przygotowaną masą do 3/4 wysokości. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 20 – 25 minut. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Muffiny z mango i cytrynowym lukrem → Muffiny z czarną porzeczką → Muffiny czekoladowe z czerwoną porzeczką → Muffiny
Oryginalny smakblogu jest już przepis na oszukane piwo , czyli deser z galaretki z pianką , które można przygotować np. na Prima Aprilis. Mamy na działce krzaki czerwonej i czarnej porzeczki. Lubię czerwone porzeczki, jem je na surowo lub wykorzystuję w kuchni na różne sposoby: Lody jogurtowe z porzeczkami Koktajl z czarnej porzeczki Ciasto z patelni Galaretka z czerwonych porzeczek Pudding chia z owocami Semifreddo porzeczkowe (deser lodowy) Chutney z czerwonych porzeczek Koktajl z czerwonych porzeczek Galaretka z pianką i porzeczkami , składniki: 1 galaretka czerwona np. truskawkowa 500 ml wrzącej wody porzeczki Jak przygotować galaretkę z pianką? Galaretkę wsypujemy do wrzącej wody. Dokładnie mieszamy aż galaretka się rozpuści. Ok. 3/4 rozpuszczonej galaretki wlewamy do szklaneczek
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięporzeczki. Przepisy na inne przetwory znajdziecie TU . Składniki: 400 g czerwonych porzeczek 2 czerwone cebule 150 g cukru trzcinowego 100 ml octu jabłkowego 2 ząbki czosnku 1 cm kawałek imbiru 2 łyżki oleju sól, pieprz Wykonanie: Czerwone porzeczki odszypułkować, opłukać na sicie i osuszyć na ręczniku papierowym. Cebule obrać, przekroić na pół i następnie(...) porzeczki i smażyć na małym ogniu, aż całość trochę zgęstnieje. W międzyczasie ostrożnie mieszać, ale uważać, by porzeczki za bardzo się nie rozpadły. W razie potrzeby doprawić do smaku solą i pieprzem. Gorącą konfiturę przełożyć do umytych i wyparzonych słoików, mocno zakręcać i odstawiać do góry dnem. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Konfitura z porzeczek i czerwonej cebuli
Pasja SmakuCiasto genialne! Spód ciasta to czekoladowe brownie, a górna warstwa to sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Długi jest natomiast czas pieczenia ciasta bo około 60 min. Ciasto brownie i masę serową pieczemy jednocześnie, bez wcześniejszego podpiekania spodu. Ciasto nie jest za słodkie bo słodka masa serowa(...)przełamana jest kwaśnymi czerwonymi porzeczkami oraz smakiem gorzkiej czekolady ze spodu brownie. Jest tak dobre, że znika w mgnieniu oka 😉 Składniki: Spód brownie: 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła 1 niepełna szklanka mąki szczypta soli Masa serowa: 1 kg zmielonego sera białego 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia MagdaLenyCiasto genialne! Spód ciasta to czekoladowe brownie, a górna warstwa to sernik z białą czekoladą i czerwonymi porzeczkami. Ciasto wbrew pozorom nie jest ani skomplikowane, ani czasochłonne w przygotowaniu. Długi jest natomiast czas pieczenia ciasta bo około 60 min. Ciasto brownie i masę serową pieczemy jednocześnie, bez wcześniejszego podpiekania spodu. Ciasto nie jest za słodkie bo słodka masa serowa(...)przełamana jest kwaśnymi czerwonymi porzeczkami oraz smakiem gorzkiej czekolady ze spodu brownie. Jest tak dobre, że znika w mgnieniu oka 😉 Składniki: Spód brownie: 200 g gorzkiej czekolady 3 jajka 1/2 szklanki cukru pudru 200 g masła 1 niepełna szklanka mąki szczypta soli Masa serowa: 1 kg zmielonego sera białego 4 jajka 1/2 szklanki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej
Kuchnia MagdaLeny