Zbliżają się święta, w których jajka to podstawa :) Jest to dosyć wdzięczny temat, ponieważ można łączyć je z mnóstwem składników, pięknie udekorować, dzięki czemu będą świetną dekoracją stołu. Dziś mam dla Was pomysł na jajka, które będą prezentowały się wspaniale, gwarantuję, że przyciągną uwagę gości. Mimo całonocnej kąpieli w marynacie nie zmieniają smaku, więc można je dodatkowo czymś nafaszerować ;) Składniki: 4-5 jajek rozmiar M 3 szklanki wody 3 łyżki ciemnego sosu sojowego łyżeczka ziaren ciemnego... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...