Bułeczki dyniowe

Bułeczki dyniowe

Bułeczki dyniowe

Puszyste, mięciutkie i długo świeże- to najlepsze bułki jakie udało mi się upiec. Doskonale zarówno na słono jak i na słodko. I ten żółty kolor! ;) Przepis pochodzi ze strony Filozofia smaku . Składniki: 2,5 szklanki mąki pszennej pół szklanki ciepłego, ale nie gorącego mleka pół szklanki puree dyniowego 15g  świeżych drożdży łyżeczka cukru łyżka płynnego miodu łyżeczka soli łyżka oliwy lub roztopionego masła mleko do posmarowania bułeczek pestki dyni do posypania Drożdże kruszymy do miseczki,dodajemy cukier ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Idealne ciasto drożdżowe

Co zrobić aby ciasto drożdżowe było idealne?

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.