Kominki francuskie ;)

Kominki francuskie ;)

Kominki francuskie ;)

Owe "kominki" to vol-au-vent (tłum. lot z wiatrem). Jest to danie kuchni francuskiej, a nazwa odnosi się do foremek z ciasta francuskiego, a przede wszystkim do ich lekkości. Nadzienie to najczęściej ragout z mięsa kurczaka i pieczarek chociaż, możemy spotkać różne warianty tego dania. Super przekąska na przyjęcie ;) Przepis zapożyczony z bloga Pokochaj gotowanie :) Składniki: połówka piersi z kurczaka cebula 6 pieczarek opakowanie ciasta francuskiego 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 3/4 szklanki ml... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Autor

CzerwonaPorzeczka

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

francuskie, czerwona porzeczka, porzeczki, cebula, pieczenie, ciasto, ciasto z ciasta francuskiego, kurczak, sosy, mąka, jajko, pieczarki, ciasto francuskie, pierś, piersi, pierś kurczaka, przekąski, przekąska, mięso, kurczak z pieczarkami, pieczarki w cieście, pierś z kurczaka, pierś z kurczaka w cieście francuskim, gotowany kurczak, dania z kurczakiem, pieczarki przekąska, mięsa pieczone, kurczak pieczony w ziołach, kurczak pieczony, bez pieczenia

Inne przepisy z Czerwona Porzeczka

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.