Jajka faszerowane żurawiną i serem

Jajka faszerowane żurawiną i serem

Jajka faszerowane żurawiną i serem

Przedstawiam Wam połączenie słodkiej żurawiny z białym serem i chrzanem. Smaczna przekąska, którą przygotujecie w mgnieniu oka i zaskoczycie swoich gości!  :) Składniki: 3 jajka 50g twarogu 1,5 łyżki suszonej żurawiny 2 łyżeczki chrzanu z żurawiną sól, pieprz szczypiorek do dekoracji  Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Każde dzielimy na pół i wyjmujemy żółtka. Blendujemy razem twaróg, żółtka, żurawinę i chrzan. Doprawiamy solą i pieprzem. Białka napełniamy farszem i gotowe ;-) SMACZNEGO! ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.