Faszerowane jajka pająki z brokułami

Faszerowane jajka pająki z brokułami

Faszerowane jajka pająki z brokułami

 Prosta i sympatyczna przekąska, nie tylko na Halloween, może być też na zwykłą kolację, dla urozmaicenia menu ;) Brakuje tylko pajęczyny no nie? ;) Jestem bardzo zadowolona z farszu, bo wyszedł idealnie dosmakowany, no i o dobrej konsystencji. Polecam na poprawę humoru :D  Pomysł na pająki został podpatrzony u Renaty z Apetytu na więcej . Składniki: 4 jajka kilka różyczek brokułów (6-7 sztuk) ząbek czosnku 2 łyżki  majonezu sól, pieprz czarne oliwki szczypiorek Jajka gotujemy na twardo, studzimy, o... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Halloween najlepsze przepisy!

Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.

Czytaj dalej...

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.