Cukinia Marynowana I

Cukinia Marynowana I

Cukinia Marynowana I

Ciąg dalszy moich eksperymentów z cukinią ;) Wspominałam już, że uwielbiam lato?:) nieeee?  Nie tylko za to, że są wakacje i jest ciepło (czasami za ciepło...), ale też za ogromną dostępność warzyw i owoców.  Postanowiłam, więc zapakować lato do słoika, żeby w zimie też było czym się cieszyć :D Składniki: Zalewa: 4 szklanki wody 1 szklanka octu 10 % 0.5 szklanki cukru 1 czubata łyżka soli kamiennej niejodowanej do przetworów   Do jednego słoika 0.9l: 2 ząbki czosnku pół łyżeczki gorczycy pół łyże... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Czerwona Porzeczka

Warto przeczytać

Wszystko o przetworach – czyli jak pasteryzować słoiki a potem je przechowywa

Znany od bardzo dawna sposób pasteryzacji niektórych produktów w szczelnie zamkniętym szklanym słoiki jest najlepszym sposobem na przedłużenie ich czasu do spożycia.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.