ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:533/3191)

Ciasto Kilimandżaro 606

Ostudzić.3. Większą część mleka zagotować z cukrem, wlać mieszankę pozostałego mleka z mąkami i żółtkami, ugotować budyń. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając stopniowo zimny budyń.4. Przełożyć ciasto (od dołu):biszkopt - masa jabłkowa - krem budyniowy - biszkopt5. Na wierzch wyłożyć polewę, ozdobić wedle uznania.Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Lane kluski na mleku 239

danie? Składniki: * 6-8 łyżek mąki pszennej * 3 jajka rozm. L * 1,5  l. mleka W kubeczku wymieszałam mąkę i jajka na gładką i lejącą się masę.  Wlewałam takie ciasto cienką strużką do wolno gotującego się mleka. Delikatnie mieszałam w tym czasie łyżką, robiąc tym samym miejsce dla następnej porcji ciasta. Zagotowałam na krótko całość od czasu

Pieprzyć z Fantazją
Coś dobrego dla jednego: waniliowy kubeczek z kuchenki mikrofalowej... 194

mniej) 5 łyżek maki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia dodatkowo, opcjonalnie, do posmarowania  na lukier: cukier puder + odrobina wody + cukrowe groszki do dekoracji; lub: trochę gotowej masy do przekładania ciast;  lub: miód, golden syrup, albo dżem Stop masło w małej miseczce w mikrofali - okolice 30-40 sekund. W kubeczku (jakieś 300ml pojemności) roztrzep po kolei jajko, cukier

Lejdi of the house
Mazurek wielkanocny z owocami i bezą 171

śmietany zagnieść ciasto Ciasto cienko rozwałkować, ułożyć na blaszce, wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 *C( w moim piekarniku piekłam 20 min.) Gdy ciasto się zacznie rumienić - wyjąć Ciasto przykryć przygotowana masą z owocami  Białka ubić, gdy piana będzie sztywna dodać resztę cukru Pianę rozsmarować na owocach, wstawić do niezbyt gorącego piekarnika i lekko zrumienić. Piekłam dalsze

Proste Potrawy
Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia 229

powodów powstało to Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia, koniecznie musicie sobie je przygotować Nie pożałujecie PS. Nie liczcie kalorii, nie ma sensu Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia przepis na keksówkę o długości 16 cm Masa ciemna: 50 g masła 100 g cukru 125 ml wody 60 g ciemnego kakao 180 g biszkoptów Masa jasna: 100 g masła(...)kakaową, wyrównaj wierzch. Do misy malaksera przełóż miękkie masło, dodaj cukier oraz wiórki kokosowe i likier. Całość ucieraj aż do uzyskania puszystego kremu. Masę jasną wyłóż na masę ciemną, wyrównaj wierzch. Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc. Smacznego Artykuł Ciasto czekoladowo – kokosowe bez pieczenia pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
Łaciate muffinki 182

całość zmiksować do połączenia składników. Przygotować formę na muffiny, u mnie silikonowa więc niczym nie natłuszczam. Do każdego wgłębienia nakładać na przemian trochę masy jasnej i trochę masy ciemnej, wypełnić ciastem na wysokość ok 3/4 foremki. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec do suchego patyczka, ok 30 minut, funkcja góra-dół. Po upieczeniu wyjąć z foremek

Monia miesza i gotuje
Ciasteczka owsiane z suszoną śliwką 186

kilka godzin przed pieczeniem, powinno mieć temperaturę pokojową.  W misce mieszamy mąkę, płatki, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy masło, jajko i drobno posiekane śliwki. Zagniatamy ciasto.  Z powstałej masy formujemy kulki większej od orzecha włoskiego, spłaszczamy i układamy na blaszce od piekarnika wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy 15 minut na złoty kolor

Życie zaczyna się w kuchni
Ucierane ciasto z rabarbarem 155

mąki, proszek i mleko. Miksujemy razem, na koniec mieszamy szpatułką z ubitymi białkami. Większą część ciasta wykładamy do tortownicy wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą, na nie masę rabarbarową i resztę ciasta. Wygładzamy wierzch, wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy około 40 - 50 minut. Po upieczeniu możemy posypać cukrem pudrem

Przepisy Mikołaja
MANDARYNKOWIEC KAKAOWY 147

momentu zbielenia jajek. Następnie dodać przestudzoną margarynę i jogurt - zmiksować. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia i kakao - zmiksować na gładką masę. Następnie do ciasta dodać przekrojone na pół filety z mandarynek i delikatnie za pomocą łyżki wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto kakaowe z masą budyniową i truskawkami 146

Lekkie i orzeźwiające ciasto kakaowe z masą budyniową i zatopionymi w galaretce truskawkami. Spód zrobiłam bardzo oszczędny bo z kilku gramów masła i 2 jajek.  Ciekawi? Więc zapraszam

Z Hrabiną w kuchni
Zielone szpecle (spätzle) jarmużowe 206

liści jarmużu (2 duże liście) Przygotowanie: liście jarmużu pozbawić grubych nerwów środkowych, następnie zmiksować z wodą i olejem zmiksowany jarmuż wymieszać z pozostałymi składnikami na gładką masę bez grudek. Ciasto będzie dość gęste ciasto przeciskać wprost do gotującej się wody przez specjalną foremkę, sitko lub odkrawać nożem po kawałku z deseczki. Używam sitka i dobrze jest przed użyciem zmoczyć sitko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Meksykańskie ciastka czekoladowe z pieprzem cayenne/chili 159

sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 1/4 łyżeczki soli   Masło z cukrami utrzeć do puszystości, połączyć z jajkiem i następnie stopniowo z resztą składników. (Powinna powstać jednolita masa.) Z powstałego ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego i od razu ułożyć je (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Kuleczek nie należy spłaszczać, ponieważ podczas pieczenia same

Di gotuje
DOMOWA MĄCZKA MIGDAŁOWA 196

pudrem przesiać. Dodać cukier migdałowy i szczyptę soli. Wymieszać. Do sypkich produktów dodać zimną margarynę i za pomocą siekaczki lub noża wysiekać do momentu powstania kruszonki, następnie zagnieść ciasto na jednolitą masę.Za pomocą foremek do ciasteczek powycinać dowolne kształty, można udekorować cukrem pudrem. Z przepisu wychodzi około 50 sztuk ciasteczek. Piec w temperaturze 200 stopni C około

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka choinki - na ostatnie 5 minut 228

mąkę pszenną razem z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Do miski wbijamy jajko oraz dodajemy kawałki masła. Całość wyrabiamy na stolnicy do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Z gotowej masy rozwałkowujemy duży placek o grubości 0,5 mm. Foremkami w kształcie choinek wycinamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym

VioletoweKucharzenie
Bezglutenowy chlebek bananowy z orzechami włoskimi 163

widelcem lub trzepaczką. Do masy bananowo – jajecznej dodaj mąkę, sodę oczyszczoną oraz posiekane orzechy włoskie. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej na nią masę, wyrównaj wierzch. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 35 – 40 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Smacznego Artykuł Bezglutenowy chlebek bananowy z orzechami włoskimi pochodzi

365 dni dookoła kuchni