Chrupiące ziemniaczane paluchy z czosnkiem i cebulką

Chrupiące ziemniaczane paluchy z czosnkiem i cebulką

Chrupiące ziemniaczane paluchy z czosnkiem i cebulką

Gdy zostanie nam za dużo ugotowanych ziemniaków warto wykorzystać je w taki sposób. Paluchy są chrupiące na zewnątrz, mięciutkie w środku. Przygotowanie zajmuje dosłownie kilka minut. Od dziś będą często gościły na moim stole. 3 duże ziemniaki 1 biała cebulka 2 ząbki czosnku 2 łyżki mleka 1 jajko Sól Pieprz Słodka czerwona papryka Bułka tarta do panierowania Olej do smażenia Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Po odcedzeniu i ostudzeniu przeciskamy ziemniaki przez praskę. Wbijamy jajk... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu VioletoweKucharzenie

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.