Lucyna, koleżanka z pracy, przyniosła kiedyś, zdaje się, że na swoje imieniny, do pracy jakieś słodkości. Między innymi właśnie te czekoladowe kulki owsiane. Spróbowałem i przepadłem
Marder&Marder ManufactureTradycyjny smalec z boczkiem, cebulą i jabłkiem – idealny na świeży chleb z ogórkiem kiszonym! To prosty i sprawdzony przepis, który zawsze się udaje. Smalec doprawiony majerankiem to prawdziwy smak dzieciństwa i polskiej kuchni. Zrób to sam w domu i zachwyć rodzinę oraz znajomych! Czas przygotowania: 45 minut Ilość porcji: 4-6 osób Trudność przygotowania: łatwe SKŁADNIKI
karolgotujekorzenie sięgają kuchni portugalskiej. W XIX wieku wielu portugalskich imigrantów osiedlało się na Hawajach, przynosząc ze sobą swoje tradycje kulinarne. Jednym z popularnych wypieków był pão doce – słodki chleb o maślanej i puszystej strukturze, często serwowany podczas świąt i uroczystości. Bułki hawajskie w formie, jaką znamy dzisiaj, zostały spopularyzowane przez Roberta Tairę – piekarza z Hilo na Hawajach. W 1950 roku(...)Taira otworzył swoją pierwszą piekarnię i zaczął sprzedawać bułki inspirowane portugalskim chlebem. Wkrótce jego wypieki stały się tak popularne, że musiał przenieść swoją działalność na Oʻahu i założyć King’s Hawaiian Bakery, która do dziś produkuje i eksportuje bułki hawajskie na cały świat. Co Sprawia, że Bułki Hawajskie Są Wyjątkowe? Bułki hawajskie charakteryzują się: Delikatną słodyczą – dzięki dodatkowi soku ananasowego
RafalCooksosu jajka, podduś aż się zetną, a następnie podaj całość z kromką pieczywa. Najlepsza byłaby świeża bagietka, ale jeśli i ją zapomnisz wpisać na listę zakupów, to nawet chleb tostowy da radę Jeżeli chcesz wzbogacić danie o porcję warzyw, dodaj pokrojoną w kostkę paprykę lub startą na dużych oczkach tarki marchewkę. 400 g mielonego mięsa drobiowego 2 puszki pomidorów(...)mnie 1 puszka pelati i 1 pomidorów krojonych) 1 duża cebula 4 jajka suszona bazylia i oregano granulowany czosnek sól, pieprz, cukier oliwa do smażenia Dodatkowo: pieczywo (bagietka, zarumieniony chleb tostowy lub inne) tarty parmezan do posypania posiekana natka pietruszki Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oliwy. Dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy na niewielkim ogniu, do zeszklenia. Następnie dodajemy mięso
Smaki Na Talerzuchrupiącą grzanką - przepis Do przygotowania będą Ci potrzebne: 1 burrata, 5 pomidorków koktajlowych, 1/2 szalotki, garść roszponki, kiełki rzodkiewki, 2 łyżeczki octu balsamicznego, 1/2 łyżeczki oliwy z oliwek, kromka chleba razowego, sól i pieprz do smaku. 1. Osącz burratę z zalewy. 2. Roszponkę opłucz na sicie i osusz delikatnie ręcznikiem papierowym. 3. Pomidorki przekrój na pół, a szalotkę w plasterki(...)Patelnię posmaruj oliwą i obsmaż kromkę chleba. 5. Na talerzu rozłóż roszponkę, na środku ułóż burratę, obok niej pomidorki i szalotkę. 6. Całość oprósz solą, pieprzem i skrop octem balsamicznym. 7. Na wierzchu ułóż kiełki rzodkiewki
Z notatnika dietetykaTaki sos czosnkowy robi się błyskawicznie, naprawdę wystarczą 3 minuty. A jak nie macie wprawy w kuchni, no to może 5 minut. Nie więcej. My robimy
Marder&Marder ManufactureŚwiąteczne ciastka czekoladowe z miękkim środkiem w chrupiącej skórce to prawdziwa rozkosz dla podniebienia, która przenosi nas w magię Bożego Narodzenia. Zewnętrzna warstwa ciastek jest lekko
SprawdzonaKuchnia.plJakoś tak wyszło, że przez niedopatrzenie, przez pomyłkę, kupiliśmy zbyt dużo kapusty pekińskiej. Potrzebna nam była do czegoś, ale tak jakoś się zagapiliśmy, że kupiliśmy dwie
Marder&Marder Manufacturezalewie octowo - pomidorowej. Idealne na święta i nie tylko. SKŁADNIKI : 2 paczki kostki z mintaja ( 1 paczka 570 g ) 1 cebula 3 kromki chleba tostowego namoczone w mleku 2 jajka 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3 łyżki bułki tartej 1 łyżeczka soli pieprz do smaku szczypta tymianku czosnek granulowany do smaku(...)PRZYGOTOWANIE : Rybę rozmrażamy, wyciskamy z płynów i mielimy w maszynce do mięsa łącznie z cebulą i namoczonym, wyciśniętym chlebem w mleku. Dodajemy przyprawy, bułkę tartą i formujemy pulpety. Następnie obtaczamy je w mące i smażymy na rozgrzanym oleju na złoto z jednej i drugiej strony. Z podanych składników przygotowujemy zalewę. Pulpety przekładamy do słoików
Kulinarne Fantazje Marioliwielkości gotowane buraczki 1 ząbek czosnku 2 łyżki majonezu 1 cebulka szalotka łyżka soku z cytryny sól i świeżo mielony pieprz do smaku kilka gałązek świeżego koperku 3 kanapki chleba razowego lub pumperniklu masło do posmarowania pieczywa Filety śledziowe wyciągamy z solanki i opłukujemy pod zimną wodą. Próbujemy i jeśli są za słone, moczymy je chwile w wodzie(...)szalotkę obieramy i kroimy w cienkie krążki. Do miski ścieramy buraczki, na drobnych oczkach tarki. Ścieramy obrany czosnek. Dodajemy majonez oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy. Chleb dzielimy na 3 małe kanapeczki, smarujemy je masłem. Na każdą wykładamy porcje buraków, na to kawałek śledzia, kilka krążków cebuli. Na wierzch jeszcze odrobina mielonego pieprzu i gałązka koperku. Możemy
Smaczna StronaJakiś czas temu robiłem podobną rzecz, ale ze zwykłego żółtego sera. Po prostu panierowany grubo ukrojony plaster żółtego sera. Tamto danie wyszło doskonale, a to jest
Marder&Marder ManufactureNie ma chyba prostszej surówki do obiadu. Roboty z mizerią jest w zasadzie tyle co obrać i pokroić na plasterki ogórka. I tyle. W zasadzie nawet
Marder&Marder Manufactureprzy okazji dodać sobie porządną dawkę witamin. Idealne do pracy, na wycieczkę czy wieczór z filmem. Krążki chlebowe i pieczone paluchy – prosto i pysznie Masz w domu czerstwy chleb? Zamiast go wyrzucać, zrób z niego chrupiące krążki chlebowe! Pokrój chleb na małe kawałki, posmaruj oliwą, dodaj ulubione zioła (np. oregano, rozmaryn, paprykę) i upiecz w piekarniku. Efekt? Aromatyczne, chrupiące przekąski
smakowitehistorie.com