ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:540/3191)

Prosty sernik bez spodu 765

tych zabieganych. Dla tych, którzy poczują nieodpartą ochotę na sernik. Dla tych, którzy na przygotowanie ciasta mogą poświęcić 10 minut. Dla tych co to bez glutenu. Oj tam – dla wszystkich! Sernik jest cudnie prosty w przygotowaniu i rozpływa się w ustach. Nie jestem amatorką serników. Wręcz wystrzegam się serników bojąc się, że będzie za suchy, za słodki, za bardzo(...)grzanie góra/dół). Spód tortownicy wyłóż papierem do pieczenia Masło rozpuść i ostudź. Do miski dodaj wszystkie składniki i dokładnie wymieszaj, aby składniki się połączyły, a masa była gładka. Ciasto powinno być gęste, w konsystencji przypominające budyń. Przelej ciasto do formy, wyrównaj wierzch. Wstaw do piekarnika. Piecz w temperaturze 190 stop. C przez 20 minut. Bez otwierania piekarnika zmniejsz

gutfut
Razowe muffiny bananowe 164

masła orzechowego na wierzch kostka gorzkiej czekolady i orzeszki ziemne Sposób przygotowania: Mieszamy ze sobą wszystkie suche składniki jajka miksujemy, dodajemy jogurt, masło, banany łączymy ze sobą obie masy, mieszamy przekładamy ciasto do silikonowych foremek na muffinki na wierzch wykładamy orzeszki i startą czekoladę pieczemy w temp. 170 stopni przez około 35-40 minut (do suchego patyczka) SMACZNEGO

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Ciasteczka owsiane z prażonymi migdałami 162

Chociaż nie przepadam za tradycyjną owsianką, zawsze mam w domu spory zapas płatków owsianych. Można z nich wyczarować wiele pysznych rzeczy-od placków i omletów, przez ciasta i ciasteczka, do panierek i tym podobnych. Na blogu na pewno ukaże się przynajmniej kilka "owsianych" przepisów. Dziś zapraszam na pyszne chrupiące ciasteczka. W sam raz do pochrupania w szkole/pracy lub po prostu(...)przy pomocy miksera. Dodajemy jajko i mąkę z proszkiem do pieczenia cały czas miksując. Na koniec dodajemy płatki owsiane i prażone migdały i całość mieszamy do powstania lepkiej masy. Z naszego ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i rozpłaszczamy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 18-20 min (ciastka muszą

Zawsze głodna!
Sernik bez sera 102

duze kubki 2 budynie waniliowe   1 cukier waniliowy   1 szkl cukru pudru WYKONANIE: CIASTO KRUCHE ;  z podanych składników zagnieść ciasto, 1/3 ciasta włożyć do zamrażalnika a pozostałą wyłożyć blachę.   MASA SEROWA   białka ubić na sztywno dodać cukier i cukier waniliowy, wlać śmietany i dwa budynie dokładnie wymieszać i wylać na ciasto kruche,   wyłożyć wiśnie(...)pozostałe ciasto z zamrażalnika zetrzeć na tarce o grubych oczkach na masę śmietanową.   piec około 50 minut w 180 stopniach do zrumienienia

Kuchnia Beaty
Sernik puszysty 134

się składników.  Białka ubijamy na sztywno w osobnym naczyniu, przekładamy do masy serowej i delikatnie mieszamy łopatką. Brzoskwinie odsączamy z zalewy, kroimy w małą kostkę, dodajemy do masy, mieszamy. Wylewamy ciasto na wytłuszczoną i wysypaną grysikiem blachę. Pieczemy około 1 godziny w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
Fit ciasto kokosowe z owocami 280

Jeżeli uwielbiacie kokosowe ciasta, to te na pewno Wam zasmakuje. Kokosowy smak jest bardzo wyraźny i smacznie komponuje się z owocami. U mnie są to maliny i borówki amerykańskie, bo właśnie takie owoce miałam w domu, ale możecie eksperymentować ze smakami. SKŁADNIKI 6 dużych jajek szczypta soli 3 łyżki płynnego miodu 80 ml oleju rzepakowego 120 g mąki kokosowej(...)misce wymieszać mąkę kokosową z proszkiem do pieczenia i sodą. Do ubitej masy jajecznej wlać olej i miksując na wolnych obrotach, stopniowo dodawać składniki sypkie. Całość powinna przypominać masę budyniową. Gotowe ciasto przelać do formy. Na wierzchu wyłożyć równomiernie owoce i włożyć do piekarnika na 30 minut. Upieczone ciasto zostawić do ostudzenia

Passions hobbies life
WYTRAWNY TORT Z WOŁOWINĄ, BROKUŁEM I JAJKIEM 177

wpadłam na pomysł :) że skoro mogą być torty słodkie, to dlaczego by nie wytrawne dla odmiany? W moim przypadku tort wytrawny sprawdził się w 100 %.  Jest to ciasto kruche, przekładane masą z wołowiny i drobiu oraz brokułem z jajkiem i majonezem. Jeśli chodzi o smak to połączenie idealne. Tort ma przejścia w barwach, dzięki czemu po ukrojeniu prezentuje się(...)uśmiechem na twarzach, aby nie brakło nigdy pomysłów, a gotowanie było inspiracją dla innych, by chętnych nigdy nie brakowało i by gospodarze żyli sto lat !  SKŁADNIKI: Ciasto:  mąka 300 g. zimne masło 125 g.  sól 1 łyżeczka jajko 1 szt. żółtko 2 szt. woda 2 łyżki śmietana kwaśna 1 łyżka Farsz I: mięso mielone wołowe

Kuchnia Paulettes
Karpatka 149

łyżki mąki pszennej 2 kostki masła 2 op. cukru waniliowego (2x16 g) 1 żółtko Dodatkowo: cukier puder do oprószenia (opcjonalnie) Przygotowanie: 1 .   Ciasto: Wodę zagotować z margaryną, wsypać przesianą mąkę i energicznie mieszać, aż masa będzie odchodzić od ścianek naczynia (powinna być zbita). Zdjąć(...)ognia i pozostawić do całkowitego wystudzenia. Następnie wbić jajka, miksować około 10 minut do uzyskania jednolitej, gęstej masy (na początku może się wydawać, że masa jest zważona, ale tak powinno być) 2.   Gotowe ciasto podzielić na 2 równe części i rozprowadzić cienką warstwą na wyłożonych papierem do pieczenia blaszkach o wymiarach 23x39 cm. Piec około 30 minut

Nastoletnie Wypiekanie
Piernik staropolski z bakaliami 210

ręcznie lub za pomocą miksera. Dodajemy przyprawy korzenne. W mleku rozpuszczamy sodę i sól. Dolewamy do ciasta i dalej wyrabiamy. Na koniec dodajemy jajka i dokładnie wyrabiamy ciasto na gładką, gęstą masę. Śliwki i orzechy kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do ciasta. Miskę (ważne, aby była ceramiczna lub szklana) przykrywamy ściereczką lub folią spożywczą i odstawiamy do lodówki

Kulinarne Inspiracje
truskawkowe ucierane ciasto z lukrem kokosowym... 134

minuty na najwyższych obrotach mikserem utrzeć do białości, masa ma być o "grudkowatej" konsystencji, do masy wsypać mąkę, proszek do pieczenia i krótko połączyć mikserem składniki na gładką masę 3/4 jasnego ciasta przełożyć do okrągłej formy silikonowej 26 cm, do reszty ciasta wsypać kakao i wbić 1 jajko, mikserem połączyć składniki i rozsmarować na wierzchu jasnego ciasta opłukane truskawki wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Migdałowe ciasto z rabarbarem i malinami 138

Jedno z moich ulubionych ciast z rabarbarem – mięciutkie, o nieco ziarnistej konsystencji i rewelacyjnym smaku. Przepis zaczerpnięty z Moich Wypieków , więc wiadomo – musi być pysznie. Miało być na weekend, w pierwszym dniu po upieczeniu praktycznie nic po nim nie zostało…. no, może poza pysznym wspomnieniem i chęcią na powtórkę, jak najszybszą powtórkę:) 1 i 1/4 szkl. mąki(...)już jasna i puszysta stopniowo wlewamy zimne masło, miksujemy jeszcze chwilę. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i mielonymi migdałami. Za pomocą szpatułki delikatnie łączymy suche składniki z masą jajeczną. Przygotowane ciasto wykładamy na blaszkę (21x32cm) wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozkładamy owoce (rabarbar i maliny – bez wcześniejszego rozmrażania) i przykrywamy kruszonką. Przygotowanie kruszonki rozpoczynamy od roztopienia

Smaki Na Talerzu
2X dynia : dyniowe bezglutenowe kluski śląskie i przepyszne rotollo szpinakowe 163

prostokąt o wymiarach ok. 30 x 45 cm. Wyłożyć szpinak, następnie dynię, posypać pokruszoną fetą i zrolować wzdłuż dłuższego boku. Wykładając nadzienie należy pamiętać o pozostawieniu wolnego paska ciasta o szer. ok. 4 cm, żeby farsz podczas zawijania nie wydostał się na zewnątrz. Roladę przełożyć na czystą kuchenną ścierkę i ciasno zawinąć i włożyć do wrzątku na 3-4 minuty(...)pozostawić do całkowitego wystygnięcia. Podzielić masę na cztery części. Jedną odłożyć i w puste miejsce wsypać tyle mąki ziemniaczanej, aż wypełni puste miejsce. Dodać odłożoną wcześniej cześć masy i zagnieść ciasto. Oprószyć stolnicę mąką ziemniaczaną, wyłożyć ciasto, podzielić na 4 porcje. Z każdej uformować wałek o grubości 2 cm i pokroić na kawałki. Formować kluski z dziurką w środku

zdrowa vege kuchnia
Ciasteczka czekoladowo - miętowe 157

mąkę, kakao, cukier puder,   sól, proszek do pieczenia oraz posiekaną miętę. Do tego dodać roztrzepane jajka oraz roztopione i przestudzone masło. Wszystko razem wymieszać i zagnieść ciasto na jednolitą gładką masę. Odstawić do lodówki na ok. 30 minut dla lekkiego schłodzenia ciasta. W między czasie rozgrzać piekarnik na 190 stopni. Z gotowego ciasta odrywać kawałeczki i robić kulki wielkości

W garach u Gosi
Kajmakowe muffinki z jabłkami i masłem orzechowym 190

Bardzo miękkie i wilgotne muffinki z kawałkami słodkich jabłek. Ciasto jest z dodatkiem masy kajmakowej i masła orzechowego. Dzięki temu muffinek już nie ma potrzeby dosładzać, a mają delikatny posmak krówek przełamany ciekawą nutą masła orzechowego. Szybkie do przygotowania i bez użycia miksera. 1 1/2 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 3 jajka 1/2 szklanki(...)foremek na muffinki, wyrównując wierzch. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 25 min. Po upieczeniu muffinki można dodatkowo polać podgrzaną masą kajmakową. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Babeczki i muffinki , Ciasta z owocami , Dla dzieci , Na wynos Tagged: jabłka , kajmak , masło orzechowe

https:KKuchniaMniam
Cielaczek 173

wiśni,  łyżeczka proszku do pieczenia,  łyżeczka sody oczyszczonej. Wszystkie składniki przełożyć do misy miksera i zmiksować na ciasto o jednolitej konsystencji. Ciasto wylać do formy o wym. 24x24cm wyłożonej papierem do pieczenia. Masa serowa:   250g białego sera,   jajko,  1/2 szklanki cukru,  łyżka cukru waniliowego,  65g masła lub margaryny(...)łyżeczki mąki ziemniaczanej. Ser zmielić. Utrzeć z surowymi żółtkami, cukrami, mąką oraz stopioną, przestudzoną margaryną. Białka ubić na sztywno, dodać do masy, delikatnie wymieszać szpatułką. Łyżką nakładać masę serową na ciemnym cieście, tworząc tak zwane "ciapki". Wierzch wyrównać. Piec około 40 minut w temp. 175st. Można oprószyć cukrem pudrem przed podaniem. W aktualnej gazetce Tesco znajdziecie biały ser w promocyjnej

Z miłości do słodkości
Bułeczki cynamonowe 95

łyżeczką cukru, rozpuść je w ciepłym (nie gorącym) mleku i pozostaw do wyrośnięcia. Przesiej mąkę do miski, dodaj cukier. Wlej wyrośnięte drożdże, dodaj jajko i wyrabiaj ciasto do uzyskania jednolitej masy. Dodaj roztopione masło pozostawiając w rondlu ¼ masła na potem. Ugnieć ciasto i odstaw pod przykryciem do wyrośnięcia na ok. 1-1,5 h. Po wyrośnięciu ciasta, podziel

Calzonella.com
Bułki do kebebu 146

wodzie mieszamy cukier, 2 łyżki mąki i drożdże (do momentu rozpuszczenia). Odstawiamy na 15 minut, aż zaczyn podrośnie. Do miski wsypujemy mąkę, jogurt, sól, olej oraz zaczyn. Ciasto zagniatamy na jednolitą masę. Odstawiamy przykryte ściereczką do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Gdy ciasto wyrośnie przekładamy je od razu na blaszkę piekarnikową (wcześniej wyłożoną papierem do pieczenia). Rozklepujemy placek o średnicy

VioletoweKucharzenie
,,Tarta z różyczkami’’ 132

Delikate 3 łyżki śmietany 18% Sól, pieprz Bazylia, oregano Wykonanie: Formę wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy ciasto francuskie i nakłuwamy widelcem. Serek mieszamy delikatnie ze śmietaną. Powstałą masę śmietanową przelewamy na ciasto. Cukinię i marchewki kroimy cienko w plasterki i zwijamy w różyczki. To samo robimy z wędlinką. Wszystkie składniki układamy na przemiennie. Całość posypujemy bazylią oregano, solą i pieprzem

Podróż w kulinaria
Focaccia z cukinią i suszonymi pomidorami 184

ciepłego mleka wsypujemy drożdże. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 5 min. Do mąki wlewamy drożdże z mlekiem, oliwę, sól i ciepłą wodę.  Bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto na gładką jednolitą masę.  Nakrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, na około godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.  Przekładamy je do blaszki wysmarowanej oliwą. Wyrównujemy,  robimy kilka wgłębień i odstawiamy

Pan i Pani Smith w kuchni
ciasto bez mąki 171

dodając białka, po dokładnym wymieszaniu wlewamy ciasto do tortowej formy. Pieczemy 30min w 180 stopniach. Gdy ciasto już wystygnie ubijamy śmietanę i wkrawamy do niej banana taką masę wlewamy na nasze ciasto i posypujemy ciemnym kakao. Smacznego

Tanio szybko zdrowo
CIASTO MAXI KING 634

możecie się powstrzymac przed tego jedzeniem,bo tak kochacie słodycze to ciasto jest dla Was idealne.Ja zafascynowana batonikami Maxi King po spróbowaniu tego ciasta juz wiem,że zagości w moim domu na stałe   Składniki: masa: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1/2 szkl cukru pól kg mleka w proszku polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 2/3 szkl śmietany(...)wykładamy masę kajmakową, rozsmarowujemy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników i wykładamy resztę masy. Polewa: Czekolady rozpuszczamy w garnuszku ze śmietaną. Do masy dodajemy uprażone orzechy, mieszamy. Gotowa masę wykładamy na wierzch ciasta, rozsmarowujemy. Odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni