ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:534/3191)

,,Tarta z różyczkami’’ 150

Delikate 3 łyżki śmietany 18% Sól, pieprz Bazylia, oregano Wykonanie: Formę wykładamy papierem do pieczenia, rozkładamy ciasto francuskie i nakłuwamy widelcem. Serek mieszamy delikatnie ze śmietaną. Powstałą masę śmietanową przelewamy na ciasto. Cukinię i marchewki kroimy cienko w plasterki i zwijamy w różyczki. To samo robimy z wędlinką. Wszystkie składniki układamy na przemiennie. Całość posypujemy bazylią oregano, solą i pieprzem

Podróż w kulinaria
Focaccia z cukinią i suszonymi pomidorami 205

ciepłego mleka wsypujemy drożdże. Dokładnie mieszamy. Odstawiamy na 5 min. Do mąki wlewamy drożdże z mlekiem, oliwę, sól i ciepłą wodę.  Bardzo dokładnie wyrabiamy ciasto na gładką jednolitą masę.  Nakrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce, na około godzinę. Ciasto powinno podwoić swoją objętość.  Przekładamy je do blaszki wysmarowanej oliwą. Wyrównujemy,  robimy kilka wgłębień i odstawiamy

Pan i Pani Smith w kuchni
ciasto bez mąki 189

dodając białka, po dokładnym wymieszaniu wlewamy ciasto do tortowej formy. Pieczemy 30min w 180 stopniach. Gdy ciasto już wystygnie ubijamy śmietanę i wkrawamy do niej banana taką masę wlewamy na nasze ciasto i posypujemy ciemnym kakao. Smacznego

Tanio szybko zdrowo
CIASTO MAXI KING 651

możecie się powstrzymac przed tego jedzeniem,bo tak kochacie słodycze to ciasto jest dla Was idealne.Ja zafascynowana batonikami Maxi King po spróbowaniu tego ciasta juz wiem,że zagości w moim domu na stałe   Składniki: masa: 1 kostka masła 1 szklanka mleka 1/2 szkl cukru pól kg mleka w proszku polewa: 2 tabliczki mlecznej czekolady 2/3 szkl śmietany(...)wykładamy masę kajmakową, rozsmarowujemy. Wykładamy kolejną warstwę herbatników i wykładamy resztę masy. Polewa: Czekolady rozpuszczamy w garnuszku ze śmietaną. Do masy dodajemy uprażone orzechy, mieszamy. Gotowa masę wykładamy na wierzch ciasta, rozsmarowujemy. Odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni
Kilimandżaro z dynią i jabłkiem 278

Moja wersja popularnego ciasta Kilimandżaro. Ciemny biszkopt, masa dyniowo - jabłkowa, masa budyniowa i kremowa polewa. Po prostu bajka. Koniecznie upieczcie to ciasto. Co prawda trochę wymaga czasu ale potem jak już zasiądziecie do tego ciacha i kawki to nie oprzecie się i po zjedzeniu jednego kawałka sięgniecie po następny.rozwiń i czytaj przepis :Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Ciastka z białek 291

cukier , mąkę i olejek , ciągle miksując. Potem odstawić mikser i wsypać bułkę tartą i wymieszać łyżką. Masa powinna być dosyć gęsta ( tak aby po wyłożeniu na blachę ciasto "nie pływało" ) , jeżeli masa jest wciąż rzadka , dodaj jeszcze trochę bułki tartej. 2.Nastawić piekarnik na 160C. wysmarować blachę tłuszczem i posypać bułką tartą. Łyżką nakładać masę na blachę

Gotuj Z Muzyką
Piernik 162

bułka tarta Sposób przygotowania: Margarynę ucieramy z cukrem, ucierając dodajemy żółtka, miód ,śmietanę, mąkę przesianą z sodą, kakao oraz przyprawą do piernika . Białka ubijamy na sztywno, dodajemy do masy, delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy do dużej keksówki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy przez godzinę w temperaturze 170 stopni. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej razem ze śmietaną, przygotowaną polewą polewamy

Bajeczna Kuchnia
Bałwanki 207

sztywnej piany. W tym czasie blenderem ucieram żółtka z cukrem, dodaję sok z cytrusów a następnie przez sitko dodaję po trochu mąki i kakao wciąż mieszając. Łączę obydwie masy dość szybko. Ciasto przekładam do silikonowej formy delikatnie nasmarowanej tłuszczem. Mniej więcej jedna duża łyżka na ciastko.  Foremki wkładam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 - 20 minut. Wkładam

prawdziwe jedzenie
Pyszne, proste do upieczenia ciasto dyniowe 177

www.gandalf.com.pl/b/trylogia-stulecia-1-upadek-gigantow/ źródło: http://www.empik.com/zima-swiata-follett-ken,p1061285133,ksiazka-p  A na blogu ciąg dalszy przepisów z wykorzystaniem dyni. Tym razem będzie to przepis na pyszne ciasto. Pyszne, proste do upieczenia ciasto dyniowe Składniki: 1 i 1/2 szklanki mąki orkiszowej lub pszennej lub mieszanki bezglutenowej: mąki ryżowej, kukurydzianej i ziemniaczanej) 3/4 szklanki cukru brązowego (może być zwykły) 3 jajka 1 kostka masła(...)Tortownicę posmaruj masłem, wyłóż papierem do pieczenia, wlej ciasto i wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piecz 45 – 50 minut Wymieszaj cukier puder z odłożoną masą i taką polewą posmaruj wystudzone ciasto. Smacznego! Autor: Mama

Moja Mama Gotuje
Czekoladowe Brownie z kremem orzechowym 118

margaryną tortownicy o średnicy ok. 26 cm (lub wyłożonej papierem do pieczenia). Orzechy uprażyć i zmienić po czym dodać cukier i masło, całość zmiksować do powstania gęstej, kremowej masy. Posmarować kremem ciasto. Piec w temperaturze 190 st.C około 35-40 minut. Smacznego

Z notatnika
CIASTO Z CHAŁWĄ I HERBATNIKAMI 225

Ciasto chałwowiec na herbatnikach przełożone masą chałwową i dżemem porzeczkowym.Niebo w gębie :).Nie wymaga pieczenia,szybko się obi i bardzo szybko znika z talerza :).   SKŁADNIKI ok 50 sztuk kakaowych herbatników 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 litr mleka 3 żółtka 1 kostka miękkiego masła (200g) 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 300g chałwy waniliowej 5 łyżek(...)krem,herbatniki i krem. Każdą wartwę kremu ładnie wyrównujemy aby równo układały się herbatniki  Na wierzchu ciasto posypujemy startą gorzką czekoladą lub dowolnie dekorujemy. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilkanaście godzin aby masa stężała a herbatniki zmiękły. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
Magiczne ciasto 170

ciasto nazywa się magiczne. Sama byłam zaskoczona metamorfozą tegoż wypieku, gdy podczas przygotowania "pływało" sobie w miseczce, a podczas pieczenia zaczęło pięknie się rozwarstwiać tworząc piękną masę pomiędzy dwoma blatami  ciasta. Przepis wypatrzyłam na blogu  Bożenki- Smakowe Kubki , ale że mam mniejszą formę do zapiekania to dodatkowo korzystałam  http://decoraciondemabel.blogspot.com/2013/03/tarta-magica-de-chocolate-e-ideas-de.html  z oryginału. Warto wypróbować(...)żółtek. Następnie wlewam bardzo cienkim strumieniem ciepłe mleko, miksując na najniższych obrotach, gdyż niemiłosiernie rozpryskuje całą płynną masę:) Naprawdę trzeba UWAŻAĆ!!! Białka ubijam na sztywną pianę i dodaje porcjami do mleka czekoladowego. Mieszam za pomocą drewnianej łyżki do połączenia składników. Przekładam ciasto do formy do zapiekania o bokach 20cmx20cm i piekę przez 60 min w temp. 160'C Upieczone zostawiam

Ciasteczkowy Potwór
Chlebek na ostro 188

intrygująco, nieprawdaż...?Przepis znalazłam na blogu Kuchenne fascynacje, gdzie znajdziecie zdjęcia, jak przygotować chlebek krok po kroku.Piwny chlebek do odrywania z cheddarem i musztardąSkładniki:(na keksówkę 12x20 cm)ciasto:140 ml ciemnego piwa55 g masła315 g mąki pszennej40 g mąki żytniej7 g suchych drożdży1 łyżka cukru1 łyżeczka soli2 jajkanadzienie:40 g masła15 g ostrej musztardy170 g ostergo cheddara1 łyżeczka(...)Wlać masło z piwem, zmiksować na gładką masę mikserem z hakami. Po jednym wbijać jajka, cały czas miksując. Dodać resztę mąki pszenne i mąkę żytnią, zagnieść gładkie ciasto - będzie gotowa, kiedy masa zacznie odchodzić od ścianek miski.Odstawić na 45-60 minut do wyrośnięcia.Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, wymieszać z solą, pieprzem, papryką i chilli.Masło rozpuścić

Pożeraczka, czyli raz adobrze