ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:546/3191)

Dyniowe rogaliki drożdżowe 169

bułeczek przejeść… Gorzej jest z bzikiem dyniowym… bo tego to dopiero trudno poskromić…. Przecież z dyni wszystko można przyrządzić, i na słodko i na wytrawnie…! Ciasta, ciasteczka, zapiekanki, tarty, bułki, chleby, pierogi, placki, gofry, makarony, pierogi… lista jest długa i dlatego raczej małe są szanse na wyleczenie mojego bzika..;) Co zajrzę na zaprzyjaźnione blogi(...)Dodać masło i dalej mieszać chwilkę aż się rozpuści.2. Do miski przesiać mąkę i dodać drożdże. Wlać letnie mleko, dodać 1 jajko i puree z dyni. Wyrobić masę na gładkie ciasto. Przykryć czystą ściereczką i zostawić w ciepłym miejscu do wyrośnięcia aż podwoi swoją objętość – około 1 godziny. 3. Na stolnicę lekko oprószoną mąką wykładamy połowę wyrośniętego ciasta

UgotujmyTo.pl
Wilgotne czekoladowe ciasto 197

około 30 minut do "suchego patyczka". Studzimy W rondelku podgrzewamy śmietankę z miodem prawie do zagotowania. Wyłączamy gaz, wrzucamy kawałki czekolady, mieszamy do rozpuszczenia. Na koniec dodajemy masło. Masę rozsmarowujemy na cieście

Gotowanie moimi oczami
Ciasto biszkoptowo -brzoskwiniowe 111

pieczenia, 1 łyżka mąka ziemniaczana, 1/2 szkl cukier, 6 szt jajka, 1 szkl mąka, 1 łyżka ocet 10%, MASA BRZOSKWINIOWA brzoskwinie -1 puszka duża budyń śmietankowy -2 opak cukier -2 łyżki sok pomarańczowy -2 szkl WIERZCH CIASTA śmietana 36%-0,5 l śnieżki -2 opak czekolada gorzka starta -3 łyżki PRZYGOTOWANIE: BISZKOPT  Białka oddzielić od żółtek Ubić białka(...)wylać na biszkopt, ostudzić.  WIERZCH CIASTA  Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno,dodać śnieżki ubijając jeszcze ok.4 minut.  Ubitą śmietanę wyłożyć na ostudzoną masę budyniową,posypać startą na tarce czekoladą.  Ciasto schłodzić w lodówce (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml

Kuchnia Danusi
Tarta ze szpinakiem i mozzarellą 145

najwygodniej nożem w robocie. Przełożyć do dużej miski. Dodać porwaną na kawałki mozzarellę, wymieszać, dodać jajko, sól, pieprz, parmezan, masę wyłożyć na podpieczone ciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 st C przez ok 30 min lub do czasu aż masa się zetnie - sprawdzać wykałaczką . Smacznego

Stare Gary
Ciasto walentynkowe 180

Trzy galaretki o smaku agrestowym rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody ( 750ml). Ostudzić. Po ostygnięciu zmiksować, tak aby powstała piana. Nadal miksując powoli dodawać mleko zagęszczone. Gotową masę wylać na ostygnięte ciasto i włożyć do lodówki do zgęstnienia. 4. Dwie galaretki o smaku brzoskwiniowym rozpuścić w 700ml gorącej wody. Pozostawić do całkowitego ostygnięcia. Brzoskwinie pokroić na mniejsze kawałki i poukładać(...)schłodzonych śmetanek ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodać cukier wanilinowy oraz śmietan fixy. Masę wyłożyć na zgęstniałe wcześniejsze warstwy. 6. Na ubitą śmietankę poukładać serca z galaretek. Z papieru do pieczenia wyciąć tyle serc ile jest w tym kształcie galaretek i położyć na nie. Zetrzeć na ciasto czekoladę na tarce o małych oczkach. Ściągnąć papiery z serc. Włożyć ciato

W kuchni u Moniki
SZARLOTKA Z KASZĄ MANNĄ 109

plasterki. Tortownicę o średnicy 24 cm posmarowałam margaryną, posypałam bułka tartą. Na dno tortownicy dałam 1/3 sypkiej masy,  poukładałam jabłka, posypałam cynamonem,  czynność powtórzyłam. Wierz ciasta posypałam ostatnią częścią sypkiej masy, porozkładałam cząstki margaryny.  Piekłam w temperaturze 180 stopni przez 40 minut, potem zmniejszyłam temperaturę do 150 stopni i na termoobiegu piekłam jeszcze przez 15 minut

Darcia w kuchni
Mini serniczki z orzechowo-cynamonową kruszonką 151

naturalnego tofu łyżka cukru Przygotowanie: tofu zblendować z mlekiem na taką oto masę: Mąkę z solą przesiać Dodać olej i wymieszać, powstaną grudki i do tego dodać masę „serową” Zagnieść ciasto formując kulę którą zawinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na około 30 minut. i zabrac się za przygotowanie kruszonki, a potrzebne będzie: około

greenscarf
BROWNIE KAWOWE Z INKĄ I MUSEM CZEKOLADOWYM 126

wyłożonej papierem. Pieczemy ok. 20 minut / 180C, studzimy. GANACHE: Czekoladę, masło i kawę INKA roztapiamy w kąpieli. Stopniowo dodajemy mleko skondensowane oraz likier, mieszamy, studzimy. CAŁOŚĆ : Po wystudzeniu masy zalewamy schłodzone ciasto, wstawiamy na noc do lodówki. Podajemy udekorowane np. kruszonką z zielonych pistacji i kandyzowanymi pomarańczami. Smacznego! Wpis powstał we współpracy z marką INKA

Ostra na Słodko
Sernik krakowski 312

miksera za pomocą miksera. Im krócej ciasto będzie miało styczność z naszymi dłońmi tym lepiej. Dodać cukier puder,  łyżkę śmietany, żółtko. Zagnieść ciasto i owinąć je folią spożywczą. Włożyć do lodówki na minimum godzinę. Wykonanie masy serowej: Ser dwa razy zmielić w maszynce. Jeśli mamy ser wiaderkowy lub zmielony to oczywiście pomijamy ten krok. Żółtka oddzielić od białek. Masło(...)wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą. Ciasto ponakłuwać gęsto widelcem. Piec ok. 15 minut w temperaturze 200 stopni (aż się zarumieni). Na zapieczony spód wylać masę serową a na nią wyłożyć paski rozwałkowanego ciasta (z odłożonej wcześniej 1/3 części). Można ułożyć z nich kratkę.  Piec jeszcze 70 minut w temperaturze 170 stopni. Studzić w uchylonym piekarniku, aż będzie całkiem

Mania Wypiekania
Muffiny z truskawkami i kruszonką orzechową 182

misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i cukier a w drugiej rozpuszczone masło, jogurt, esencję waniliową, jajka. Łączymy ze sobą składniki z obu misek i mieszamy aż masa będzie gładka - ciasto jest bardzo gęste. Dodajemy pokrojone na pół truskawki - delikatnie mieszamy. Przekładamy ciasto do foremek na muffiny. Kruszonka: W misce mieszamy mąkę, cukier, cynamon i orzechy po czym dodajemy

sierotka maRysia w kuchni
PYSZNE, SZYBKIE CIASTO DROŻDŻOWE, BEZ WYRASTANIA, NA KRUPCZATCE 612

Ostatnio miałam okazję skosztować to ciacho w wersji oryginalnej, z cudownie chrupiącą, maślaną kruszonką. Krupczatka zachowuje się zupełnie inaczej niż mąka tortowa, a już tym bardziej orkiszowa. Ciasto jest bardzo delikatne, masa dużo rzadsza niż na innych mąkach, a kruszonka...mmm... cudownie chrupiąca. Choćby i dla smaku tej cudnie chrupiącej, maślanej kruszonki warto sięgnąć po ten przepis w wersji(...)misie miksera i przy pomocy haka zagnieść kruche ciasto. Można również zagnieść kruszonkę ręcznie. Gotową kruszonkę odstawić na czas przygotowania ciasta. W misie miksera utrzeć żółtka razem z cukrem trzcinowym, szczyptą soli i rozkruszonymi drożdżami na puszystą, gładką masę. W rondelku umieścić masło, dodać 1/2 szklanki mleka i doprowadzić prawie do wrzenia. Zdjąć z palnika, wlać resztę mleka i olej

Smaczne Zdrowe
Gwiazda: świeża mięta 151

Miałam w zanadrzu, a właściwie to na parapecie w kuchni, cały pęczek mięty. Ogólnie rzecz biorąc, to miętę lubię bardzo, ale pasuje mi bardziej jako dekoracja

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Galuszka czyli kluski z jaja i mąki 142

łyżeczka soli pęczek szczypiorku 250 ml kwaśnej śmietany Jak przygotować kluski z jajka i mąki . Kluski: jajka wbić do miski, dodać mąkę, 1/2 łyżeczkę soli oraz wodę. Wyrobić ciasto na jednolitą masę używając widelca lub ubijaczki. Do dużego garnka wlać wodę, do której dodać 1 łyżkę soli oraz olej. Zagotować. Kiedy woda zaczyna się gotować zmniejszyć ogień na średni(...)macie też innej opcji jak użyć łyżki lub widelca aby nałożyć kluski na wodę. Kluski, które wylewacie na wrzątek nie powinny być zbyt małe. Musicie zatem wylewać większe strużki ciasta. Lubisz dania mączne? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Łazanki z kapustą . The post Galuszka czyli kluski z jaja i mąki appeared first on MeCooks

mecooks
Tort Tiramisu 179

masy mascarpone, posypujemy wiórkami gorzkiej czekolady. Z trzecim, wierzchnim blatem postępujemy tak samo jak z poprzednimi. Tort kończymy masą z mascarpone posypaną ostatnią częścią wiórków. Boki również smarujemy masą. Należy schłodzić ciasto przez ok. 3-4 godziny w lodówce

psgotujemy
Urodzinowe ciasto z serem i jabłkami 145

nią serowy krem, skrywający aromatyczne jabłka, z dnia na dzień smakował coraz bardziej. Składniki: na ciasto: 300 g mąki pszennej 2 średnie banany 100 g cukru 200 ml oleju roślinnego/lub 200 g roztopionego i przestudzonego masła roślinnego 3 płaskie łyżeczki cukru Masa serowa: 500 g serka wegańskiego (przepis na domowej roboty znajdziecie znajdziecie tu ) 50 -100 g cukru(...)pieczenia. Masa serowa: zblendowac banana i wymieszać razem z pozostałymi składnikami. Formę do pieczenia wyłożyć papierem lun nasmarowac olejem, na dno wyłożyć połowę ciasta, na to wyłożyć równomiernie jabłka (bez soku), na jabłka wylać masę serową a na samą górę wyłożyć (niezbyt starannie) łyżką resztę ciasta. Całość piec w temp. 180 C około 1 godziny . Ciasto po upieczeniu i dokładnym

greenscarf

Proponowane wyszukiwania