ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:553/3191)

Tarta z cukinią 141

Cukinie kroimy na małe cieniutkie kawałeczki (u mnie półplasterki) Serek bieluch, jajko oraz odrobinę soli i pieprzu mieszamy dokładnie w miseczce Ser pleśniowy kroimy na mniejsze kawałeczki Na ciasto francuskie wylewamy masę jajeczno-serową, na to układamy obok siebie kawałki cukinii, a na to kawałeczki serka pleśniowego Piekarnik nagrzewamy do temperatury 220 ° C i wrzucamy blachę do pieca

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Weselne ciasteczka 107

przy tym kostki masła (twarde od razu wyjęte z lodówki); - wszystko należy wymieszać, tak aby masło było pokrojone na drobne kawałki,; - całość wygniataj rękoma aż do uzyskania gładkiej masy; - włóż gotowe ciasto do lodówki na pół godziny; - po tym czasie podziel ciasto na równe części, rozwałkuj i wykrawaj ciasteczka o wybranym kształcie; - piec w temperaturze 180 stopni, aż się zarumienią

MintTaste
wielkanocny kołacz z pomarańczą 98

wcześniej przygotowanej. Zanim wyrósł przygotowałam następne składniki. Rozpuściłam masło, rozkłóciłam 2 jajka i dodałam to do przesianej mąki, cukru, cukru waniliowego, szczypty soli i skórki pomarańczy. Wyrobiłam ciasto na gładką masę i odstawiłam na godzinę pod przykryciem, by wyrosło. Jak już podwoiło swoją objętość, podzieliłam na trzy części i zrobiłam trzy długie wałeczki. Podczas rolowania podsypywałam dodatkowo mąką. Zaplotłam

Pieprzyć z Fantazją
Czekoladowe pancakesy wg Aleex 154

misce umieścić mąkę, cukier, proszek do pieczenia I jajko. 2. Wlać mleko. 3. Dodać pozostałe składniki, w tym masło rozpuszczone na patelni. 4. Trzepaczką rózgową wymieszać ciasto na jednolitą masę. 5. Rozgrzać suchą patelnię, smażyć na niej pancakesy z obu stron. 6. Usmażone placuszki odkładać na stosik. 7. Podawać z dowolnymi dodatkami: nutellą, czekoladą. U mnie z cukrem pudrem

W mojej kuchni
Kruchy placek z rabarbarem 146

ciasto na dwie równe części. Z każdej części upiec placek (przed pieczeniem ponakłuwać widelcem) na blaszce (23x38cm) wyłożonej papierem. Piec w temp 180 stopni C do momentu aż ciasto będzie rumiane. Masa 1 kg rabarbaru 8 truskawek 200 g cukru 1 galaretka cytrynowa Cukier puder do oprószenia Rabarbar obrać i pokroić w kostkę. Zasypać cukrem i odstawić na 15 minut

O kuchni z uczuciem
Mocno czekoladowe ciasteczka z chilli 119

pieczenia dododatkowo cukier puder Wykonanie: Margarynę rozropić, wystudzić.  Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i chilli przesiać przez sitko.  Dodać margarynę, wymieszać. Na koniec dodać jajka, wyrobić ciasto na jednolitą masę. Odstawic do lodówki na 30 minut. Po tym czasie formować kulki o średnicy 2-2,5 cm. Dużą blachę wyłożyć papierem do pieczenia i układać kulki. Wstawiamy

magiczna kuchnia Kasi
SZYBKA BABKA Z KISIELEM 132

cukier,   potem żółtka , do masy   jajecznej dodajemy   pozostałe składniki czyli mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kisielem oraz majonez całość miksujemy do połączenia składników ( masa będzie gęsta) ciasto przekładamy do foremki np. silikonowej z kominem i pieczemy około 45-50 minut do suchego patyczka w piekarniku nagrzanym do 180ºC gotową babkę można polukrować, polać czekoladą

Słodkie zapomnienie
Wytrawny mazurek z jajkami przepiórczymi i warzywami 164

blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Serek miksujemy z bryndzą, chrzanem i jajkiem. Dodajemy szczypiorek i przyprawy i mieszamy. Na podpieczone ciasto wylewamy serową masę. Pieczemy jeszcze około 25 […] Artykuł Wytrawny mazurek z jajkami przepiórczymi i warzywami pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Chrupiące ziemniaczane paluchy z czosnkiem i cebulką 590

ziemniaki przez praskę. Wbijamy jajko, wlewamy mleko. Cebulkę kroimy w bardzo drobną kosteczkę, czosnek przeciskamy przez praskę. Doprawiamy solą, pieprzem i słodką czerwoną papryką. Całość wyrabiamy na jednolitą masę. Z ziemniaczanego ciasta formujemy podłużne paluchy. Każdy obtaczamy w bułce tartej, smażymy na rumiano z każdej strony na rozgrzanej patelni

VioletoweKucharzenie
Babka Jogurtowo Cytrynowa W Polewie Mlecznej 399

suchy ! 4. Polewę szykujemy rozpuszczając masło razem z mlekiem i cukrem, zestawiamy z ognia i dodajemy mleko w proszku, mieszamy do uzyskania gęstej konsystencji polewy, Polewamy nią wystudzone ciasto. Smacznego! Ps. masę trzeba bardzo dokładnie rozetrzeć ponieważ ma tendencję do tworzenia grudek

Gotowanie...to proste !
Migdałowe z nutą pomarańczy 126

utrzeć z cukrem na gładką masę.  Następnie cały czas ucierając dodawać po jednym jajku, porcjami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz migdały. Miksować aż powstanie gładka masa. Tak przygotowane ciasto przekładamy do keksówki (11×30) wyłożonej papierem do pieczenia.  Ciasto pieczemy w temperaturze 170 stopni przez 60 minut, do tzw. suchego patyczka. Normal 0 21 false false

kulinarnyswiatdomi
Pizza z chorizo, serem kozim i rukolą 156

najniższych obrotach, wlać oliwę i mieszać, aż do połączenia składników.  Następnie, stale miksując na najniższych obrotach, wlać wodę z drożdżami i miksować całość, aż ciasto połączy się w lepką, błyszczącą masę (przez około 5 minut). Zagniecione ciasto na pizzą uformować w kulę,  przełożyć do wysmarowanej oliwą miski, przykryć folią spożywczą i odstawić w ciepłe miejsce

Gospodyni Miejska
Kopytka z fioletowych ziemniaków 139

Odstaw do przestygnięcia. Do dużej miski dodaj ziemniaki, mąkę pszenną, jajko, dopraw solą. Całość zagnieć i uformuj gładką kulę. Przygotuj stolnicę i podsyp ją mąką. Odcinaj po kawałku ciasta, formuj z masy wałki o średnicy 1,5 – 2 cm i pokrój je na 1-2 cm kawałki. Pozostaw je na stolnicy wysypanej mąką. W dużym garnku zagotuj osoloną wodę, dodaj

Moja pasja smaku
Oreowa tarta 164

Moja propozycja kruchego, lekkiego ciasta wypełnionego delikatną masą serową o smaku charakterystycznych ciasteczek. W sam raz do niedzielnej kawusi. Składniki: Spód: 24szt ciasteczek Oreo 70g masła Masa serowa: 540g waniliowego serka homogenizowanego 2 żółtka 1/2 szklanki cukru pudru 120g masła 4 łyżeczki żelatyny 1/2 szklanki mleka 2 łyżki soku z cytryny Dekoracja: kilka ciasteczek Oreo Wykonanie: 1.  Spód

Szalona Kuchnia Eweliny
Słonecznikowiec - ciasto ze słonecznikiem 1671

Proste ciasto, biszkopt przekładany masą kajmakową z uprażonym na maśle słonecznikiem.  Na wierzchu puszysta bita śmietana. Polecamy bo dobre! 👍 Biszkopt:  7 jajek  7 łyżek cukru  6 łyżek mąki ( pół na pół ze skrobią)  1 łyżka gorzkiego kakao  Płaska łyżeczka proszku do pieczenia  masa: 20 dag masła  12,5 dag Kasi  Kajmak

Takie tam pichcenie

Proponowane wyszukiwania