ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:552/3191)

MANDARYNKOWIEC KAKAOWY 100

momentu zbielenia jajek. Następnie dodać przestudzoną margarynę i jogurt - zmiksować. Na koniec dodać przesianą mąkę pszenną z ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia i kakao - zmiksować na gładką masę. Następnie do ciasta dodać przekrojone na pół filety z mandarynek i delikatnie za pomocą łyżki wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o wymiarach 24 x 24 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia

Ciastka - domowe słodkości
Ciasto kakaowe z masą budyniową i truskawkami 91

Lekkie i orzeźwiające ciasto kakaowe z masą budyniową i zatopionymi w galaretce truskawkami. Spód zrobiłam bardzo oszczędny bo z kilku gramów masła i 2 jajek.  Ciekawi? Więc zapraszam

Z Hrabiną w kuchni
Zielone szpecle (spätzle) jarmużowe 161

liści jarmużu (2 duże liście) Przygotowanie: liście jarmużu pozbawić grubych nerwów środkowych, następnie zmiksować z wodą i olejem zmiksowany jarmuż wymieszać z pozostałymi składnikami na gładką masę bez grudek. Ciasto będzie dość gęste ciasto przeciskać wprost do gotującej się wody przez specjalną foremkę, sitko lub odkrawać nożem po kawałku z deseczki. Używam sitka i dobrze jest przed użyciem zmoczyć sitko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Meksykańskie ciastka czekoladowe z pieprzem cayenne/chili 107

sody oczyszczonej 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 1/4 łyżeczki soli   Masło z cukrami utrzeć do puszystości, połączyć z jajkiem i następnie stopniowo z resztą składników. (Powinna powstać jednolita masa.) Z powstałego ciasta uformować kulki o wielkości orzecha włoskiego i od razu ułożyć je (zachowując spore odstępy) na blasze wysłanej papierem do pieczenia. (Kuleczek nie należy spłaszczać, ponieważ podczas pieczenia same

Di gotuje
Ciasto jagodowy sad 115

czytelniczek. Oryginału nigdy nie próbowałam (kombinowałam na podstawie zdjęcia i opisu), więc nie wiem na ile udało mi się go odtworzyć, ale wyszło pysznie :-) Dwie warstwy wilgotnego ciasta murzynkowego, przełożonego masą czekoladowo-krówkową z dodatkiem prażonego sezamu, na to wyrazista w smaku pianka jagodowo-jogurtowa, a na wierzch galaretka z musem truskawkowym. Czytaj dalej

Arabeska waniliowa
DOMOWA MĄCZKA MIGDAŁOWA 153

pudrem przesiać. Dodać cukier migdałowy i szczyptę soli. Wymieszać. Do sypkich produktów dodać zimną margarynę i za pomocą siekaczki lub noża wysiekać do momentu powstania kruszonki, następnie zagnieść ciasto na jednolitą masę.Za pomocą foremek do ciasteczek powycinać dowolne kształty, można udekorować cukrem pudrem. Z przepisu wychodzi około 50 sztuk ciasteczek. Piec w temperaturze 200 stopni C około

Ciastka - domowe słodkości
Ciasteczka choinki - na ostatnie 5 minut 176

mąkę pszenną razem z proszkiem do pieczenia. Wsypujemy cukier oraz cukier waniliowy. Do miski wbijamy jajko oraz dodajemy kawałki masła. Całość wyrabiamy na stolnicy do momentu uzyskania gładkiego ciasta. Z gotowej masy rozwałkowujemy duży placek o grubości 0,5 mm. Foremkami w kształcie choinek wycinamy ciasteczka. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasteczka pieczemy w nagrzanym

VioletoweKucharzenie
Bezglutenowy chlebek bananowy z orzechami włoskimi 99

widelcem lub trzepaczką. Do masy bananowo – jajecznej dodaj mąkę, sodę oczyszczoną oraz posiekane orzechy włoskie. Całość bardzo dokładnie wymieszaj. Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Wylej na nią masę, wyrównaj wierzch. Ciasto wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 35 – 40 minut. Po upieczeniu odstaw do przestygnięcia. Smacznego Artykuł Bezglutenowy chlebek bananowy z orzechami włoskimi pochodzi

365 dni dookoła kuchni
Muffinki kokosowe z malinami 143

niewinne uzależnienia! Szybkie, proste, dla każdego, bez miksera, raz dwa i jest 12 sztuk Do kawy, na spotkanie z bliskimi, gdy mamy niespodziewanych gości, wypróbujcie! Przepis jeden, zastosowań masa! Do takiego ciasta można dodać ulubione bakalie, owoce świeże i mrożone, kakao, posypki, polać polewą, lukrem tradycyjnym lub smakowym, oprószyć cukrem pudrem – warto za każdy razem tworzyć nowe smaki! Ja piekę

Zasmakuj Kuchni
sernik ze śliwkami II 92

Rozkładamy na blaszce, posypujemy cukrem. Pieczemy przez ok. 30 min. w 180-200 st. C, od czasu do czasu mieszają. Upieczone wykładamy równomiernie na posypany bułką tartą spód ciasta. składniki na masę serową: 1000 g sera białego 250 ml śmietanki kremówki 5 jajek, białka oddzielone od żółtek 230 g cukru 1 budyń waniliowy opcjonalnie: 3/4 łyżki olejku cytrynowego wykonanie: Żółtka

Domowy Smak Jedzenia
Grzybowa tarta z fetą 153

wałkujemy na podsypanej mąką stolnicy na kształt naszej formy, następnie przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Nie ma reguły na kształt lub wielkość formy. Pełna dowolność. Na ciasto wylewamy naszą masę grzybową. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na minimum 60 minut, ustawiając piekarnik góra-dół. Góra musi być dobrze przypieczona, wtedy mamy pewność że nasza tarta ładnie

Życie zaczyna się w kuchni
Tarta z kremem czekoladowym 69

pierwsza tarta, nie wspominając o kremie. I trafiłam na świetną stronę – From movie to the kitchen, gdzie Paulina zdobyła moje serce przepisem na tą tartę. Idealne kruche ciasto, plus przygotowanie masy czekoladowej na mleku […] Artykuł Tarta z kremem czekoladowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Bezglutenowe i bez laktozowe naleśniki budyniowe 125

łyżki oleju rzepakowego Przygotowanie: Do miski wlewamy mleko, olej oraz wbijamy jajko, lekko roztrzepujemy. Następnie dosypujemy proszek do pieczenia, proszki budyniowe i mąkę. Miksujemy na gładką masę i odstawiamy ciasto na 30 minut. Po tym czasie rozgrzewamy patelnię i smażymy na niej naleśniki na złoty kolor. Każdy kolejny usmażony naleśnik przekrywamy i dzięki temu będą one elastyczne. Smacznego

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Truskawkowe marzenie 96

znam osoby, która nie lubiłaby truskawek. Jak wiadomo, truskawki najlepiej smakują w sezonie, jednak korzystając z domowych zapasów, nawet zimą możemy przygotować wyśmienite ciasto truskawkowe. Połączenie masy truskawkowej ze smakiem delikatnego kremu raffaello, jest po prostu nieziemskie. Tego placka z truskawkami trzeba spróbować! Artykuł Truskawkowe marzenie pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Placuszki z mąki kokosowej 146

rodzaju mąki jaką mamy, w zależności od producenta mąki kokosowe mogą się znacznie różnić niektóre np. są bardzo suche.  Placki najlepiej smażyć od razu i nie odkładać masy na długo. Ciasto ma wyjść dość geste, ale w razie potrzeby można dodać więcej mleka. Polecam także smażyć na dobrej patelni i nie zapomnieć o posmarowaniu jej olejem kokosowym. Bardzo polecam

Healthy food explorer

Proponowane wyszukiwania