Przepis na ciasto zaczerpnęłam z bloga Dzikowiec od kuchni i muszę przyznać że wyszło faktycznie fantastyczne. Tuńczyk miał byc w sosie własnym, jak się okazało
Kuchenne aromatyDziś postawiłam na kuchnię włoską, moją ulubioną zresztą. Makaron! zresztą nie byle jaki - rurki cannelloni faszerowane mięsem mielonym, pieczarkami i groszkiem... Nie wiem czy wiecie
Kuchenne aromatyGeneralnie z gotowych ciast używam tylko francuskiego, ciasto na pizzę otrzymałam od sąsiadki, wykorzystałam i powiem stanowczo, że wolę swoje. Nie żeby gotowe było beznadziejne bo
Kuchenne aromatyWitajcie! Wiem, wiem długa była moja nieobecność, ale mam coś na swoje usprawiedliwienie. Owe "coś" znajdziecie na jednym ze zdjęć... tak tak stos kartek w
Kuchenne aromatyIdea objazdowego karmienia, której ojcem był Charles Goodnight - teksański farmer i poganiacz bydła, doczekała się swojej ekspansji na wschód i sukcesywnie podbija podniebienia Polaków. I choć
upichconaMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Tą prostą potrawą zachwyciłam się od pierwszego wejrzenia . Nigdy nie przepadałam za bakłażanem, bo łatwo go popsuć (gorycz), ale … Przeczytaj
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Miałam w domu kupionego jakiś czas temu kalafiora i zastanawiałam się co z nim zrobić. Kupiłam szpinak i brązowe pieczarki …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Kuchnię włoską najbardziej lubię za jej świeżość, prostotę i smak. Sorpresę polubiłam od pierwszego zrobienia. Dość proste (jednogarnkowe) włoskie danie, …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Chińska kapusta pak choi urosła w naszej małej działkowej szklarni w imponującej ilości. Jedliśmy ją już na kilka sposobów. Na …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Quiche (czyt. kisz) to placek z warzywami i/lub mięsem, zalany jajeczno-śmietanową (u mnie jajeczno-jogurtową) masą, która po upieczeniu zmienia
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne i sycące danie kuchni amerykańskiej, znane jako „Mac and Cheese”. Dzięki dodatkowi kurczaka, warzyw i meksykańskich przypraw staje …
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Bardzo smaczne danie jednogarnkowe łączące smaki włoskie i meksykańskie. Składniki: 3 pojedyncze piersi kurczaka ¼ łyżeczki soli ½ łyżeczki papryki … Przeczytaj cały
My Blueberry CornerMy Blueberry Corner by "jagodzianka" Od dawna wiem, że topinambur to samo dobro. Ale jak przekonać do niego młodych – tego nie wiem. Tym razem … Przeczytaj
My Blueberry CornerWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Nalesniki z pysznym farszem z kurczaka, warzyw i sera z niebieską pleśnią. Zapiekane w piekarniku aby nadać
Marta GotujeCEBULARZE LUBELSKIE Czyli drozdzowe buleczki z duszona cebula I makiem . Jedliscie kiedys takie ?? Ja jestem z Lubelszczyzny wiec dla mnie taki cebularz to nic specjalnego
PychaDania