ciasta z masa - 47855 przepisów (strona:555/3191)

Tort marchewkowy 205

proszek do pieczenia. • Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wlewać powoli olej cały czas ubijając. • Do jajek dodać zawartość pierwszej miseczki i wymieszać, następnie drugą miseczkę i ponownie wymieszać. • Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 24-26 cm, której boki wysmarować masłem, a dno wyłożyć(...)minut. Krem mascarpone • Utrzeć na gładką masę miękkie masło i cukier puder. • Dodać serek mascarpone i wymieszać na wolnych obrotach dość szybko, aby masa się nie zważyła. • Wystudzone ciasto delikatnie przekroić na dwa krążki. Ciasto jest dość wilgotne. • Położyć jeden krążek na tortownicy, posmarować kremem i przykryć drugim krążkiem. Należy to robić

To co kocham
Szarlotka w wersji mini 177

Szarlotka dosłownie na jeden gryz. Z masą jabłkową, która poza ciastem, nadaje się również do nadziania naleśnika lub muffinki. Zabawy trochę jest przy tych babeczkach, a jak nie chcecie siedzieć nad małymi foremkami, z przepisu wychodzi również jeden placek, jak u Pieczarki Mysi. A jak wiadomo, do szarlotki pasują i lody i bita śmietana. Zima musi

Pink Envelope
Tort chałwowy 197

wysmarowania foremki 100 g sezamu gorzka czekolada  orzechy włoskie Sposób przygotowania Jasny biszkopt: Jajka, cukier i cukier waniliowy ubić mikserem na puszystą kremową masę. Mieszając łyżką dodawać niewielki porcje mąki z proszkiem . Ciasto wylać do foremki o średnicy 26 cm. Piec w temp. 180 C przez 25 minut. Ciemny biszkopt: Przyrządzić tak jak biszkopt jasny , tylko bez dodatku mąki(...)mleko z żółtkami, zagotować. Masło utrzeć z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać ostudzony budyń. Pod koniec ucierania dodać chałwę i śmietanę. Tort chałwowy: Ciemne ciasto przekroić wzdłuż. Pokropić rumem i wyłożyć część masy. Na ciemny biszkopt i krem kładziemy biszkopt jasny w całości , krem i na samą górę drugą część biszkoptu ciemnego. Na wierzchu rozsmarować pozostałą cześć kremu

Różne smaki w kuchni
Pomarańczowa masa- orange curd, bez jajek i masła! 376

Przeszukałam internet i wszędzie orange curd robione jest z dodatkiem jaj, ja oczywiście zrobiłam swoją masę zupełnie inaczej i wyszła równie smaczna, co orange na jajkach i maśle.Idealna do wypełnienia tart, ciast, babeczek, naleśników, na kromkę chleba.Co tu dużo pisać, poprostu koniecznie musicie spróbować, bo jest przepyszna, a do tego mniej kaloryczna od oryginalnego przepisu :)Aaa, jeszcze dodam(...)cytryny, migdały, cukier i wanilię przełożyć do garnka z grubym dnem i gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje (ok 30min.).Z podanych składników wyszło mi sporo masy, którą wypełniłam duże ciasto (pokażę w najbliższym czasie więc jeżeli ktoś lubi czekoladę i pomarańcze, to warto zaglądnąć) oraz jeden mały słoiczek

Kraina Miodem Płynąca
Ciasteczka kawowe z orzechami pekan 183

temp. pokojowej) 1- 2 łyżek wrzącej wody 2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej ok. 30 szt. połówek orzechów pekan do dekoracji (można zamienić na włoskie) Wykonanie ciasta: Masło, cukier i ekstrakt waniliowy ubić na jasną masę (bez grudek). Dodać jajko i kawę(...)mieszać, aż wszystkie składniki się połączą (w masie nie powinno być kawowych grudek). Wsypać przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia. Dodać łyżkę mleka i wymieszać. Masa powinna być gładka. Podzielić ciasto na 2 części i uformować z nich wałeczki o przekroju (średnicy) ok 4-5cm. Obtoczyć wałki ciasta w posiekanych orzechach pekan (by całe wałki były nimi pokryte

Mania Wypiekania
Pijany przekładaniec (Pijak) 285

śmiało można użyć większej tortownicy) . Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec w temp. 175°C przez ok. 30-35 minut (do momentu suchego patyczka). Ostudzone ciasto posmarować dżemem. Na dżemie można rozsmarować kilka łyżek masy z 3. warstwy. II warstwa: Białka ubić na sztywną pianę i (cały czas ubijając) wsypywać kolejno cukier puder, suchy mak, wiórki kokosowe i proszek(...)wrzucić do metalowej miseczki, zalać śmietaną. W kąpieli wodnej podgrzać czekoladę i śmietanę, mieszając od czasu do czasu, aż wszystko się rozpuści i powstanie gładka masa. Pozostawić polewę by przestygła, następnie polać ciasto i wstawić na kilka godzin do lodówki. Źródło/ Inspiracja: Najlepsze wypieki czytelników "Poradnika Domowego

Domowa Cookierenka Agi
TORT BOŻO NARODZENIOWY 150

dokładnie wymieszać. Ciasto przelać do tortownicy o średnicy 26 cm, której spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem i obsypujemy bułką tartą.  Piec około 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopni C. Esencja kawowa - w gorącej wodzie rozpuszczamy kawę i do smaku dodajemy barmańskiego syropu o smaku waniliowym. Odstawiamy do ostygnięcia.  Masa waniliowa - 2 opakowania(...)wymieszać.  Przełożenie: Biszkopt piernikowy najlepiej upiec dzień wcześniej. Wystudzony biszkopt przekroić na 2 części. Dolny spód ciasta nasączyć według uznania esencją kawową i rozsmarować 1/2 masy waniliowej. Następnie położyć drugi blat ciasta, który również nasączyć i rozsmarować pozostałym krem wierzch ciasta i boki tortu cienką warstwą kremu. Wierzch wyrównać. Na koniec udekorować tort według uznania.  Przykładowa dekoracja

Ciastka - domowe słodkości
Sernik bananowy z mascarpone bez pieczenia 16361

Bananowy sernik z mascarpone to ciasto bez pieczenia z kremową i słodką masą mascarpone, gorzką czekoladową(...)masą śmietankową i dwiema warstwami bananów, a wszystko to ułożone jest na herbatnikowym spodzie. Jest to kolejny na moim blogu sernik na zimno, gdyż jestem wielbicielką takich ciast, lubię łączyć różne masy i smaki. Serniki bez pieczenia nie są ciastami szybkimi w przygotowaniu, zwłaszcza jeśli składają się z co najmniej dwóch różnych warstw, efekt jednak jest bardzo zadowalający i warto

Smakołyki Bereniki
Kakaowy torcik pianka 140

cały czas ubijać aż masa zgęstnieje - u mnie całość ubijania trwa 5 minut. Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia i kakao do masy jajecznej i wymieszać mikserem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto i piec do 50 minut w 180 stopniach, ja po 35 minutach sprawdzam patyczkiem(...)biszkopt się upiekł. Wystudzić na kratce. Przekroić biszkopt na 3 blaty. Galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wymieszać i wystudzić. Kremówkę ubić, dodawać wystudzoną galaretkę i wymieszać masę. Przekładać biszkopty pianką. Odstawić ciasto do lodówki na 2-3 godziny a najlepiej na całą noc. Udekorować owocami

Magiczne Życie Marty
Czekoladowo-różany sernik na Walentynki 224

więc miękki, rozpływający się w ustach spód brownie na mące gryczanej (dzięki temu cały wypiek jest bezglutenowy i ma delikatny posmak orzechów), a na nim gęsta, ciężka masa serowa. To takie konkretne ciasto, którego nie da się zjeść na raz za dużo, ale po chwili człowiek i tak ma ochotę na więcej. O tym, że czekolada to najlepszy z afrodyzjaków(...)jasną masę. Dodać czekoladę, wymieszać. Partiami dodawać mąkę, delikatnie połączyć łyżką. Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Wylać ciasto do tortownicy, wyrównać wierzch. Podpiec w 160 st. C. przez 15 minut. W tym czasie przygotować masę serową. Czekoladę i kremówkę umieścić w garnuszku, podgrzewać na małej mocy palnika, cały czas mieszając, aż czekoladą się rozpuści. Przestudzić. Serek

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Proste Ciasto „Owocowa Pychotka” na kruchym Cieście 231

wymieszać łyżką. Dodać pokrojone masło i mieszać mikserem, aż powstaną okruszki, patrz FILM . 3. Jajko wbić do kubeczka i rozmieszać widelcem, następnie dodać je do maślanej masy i mieszać mikserem, aż powstanie ciasto (można też zagnieść ciasto rękoma, ale najlepiej jak najmniej dotykać ciasta). 4. Z gotowego ciasta odłożyć około 300g ciasta i tą małą ilość zawinąć w folię spożywczą(...)wstawić do lodówki. Pozostałe ciasto przełożyć do przygotowanej blaszki i ciastem wyłożyć dno blaszki. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 20 minut, aż ładnie się przyrumieni. Piekłam na drugiej od dołu półce piekarnika. Masa owocowa: 5. Do miski przełożyć mąkę ziemniaczaną, cukier i wymieszać. Dodać owoce i delikatnie wymieszać, aż owoce pokryją się mąką. Dodać sok z cytryny

Mała Cukierenka
Sernik brzoskwiniowy 404

staram się dawać niezbyt dużą ilość cukru, sernik nie jest mocno słodki, dzięki czemu jedząc go można delektować się delikatnym smakiem brzoskwiń. Sernik składa się z warstwy kruchego ciasta, brzoskwiniowej masy serowej oraz musu z tychże owoców, który zwieńcza górę wypieku. Przepis jest do wykorzystania w tortownicy o średnicy 18cm. Sernik brzoskwiniowy Składniki: ciasto kruche 80g mąki pszennej 40g masła(...)lodówce - ciasto wyłożyć na spód tortownicy przykryty papierem do pieczenia (wypuszczonym na zewnątrz), nakłuć widelcem i podpiec 15 minut w 180 stopniach, ostudzić - masło utrzeć z cukrem, dodawać po jednym jajku, za każdym razem chwilę miksując, dodać twaróg, ponownie krótko zmiksować do połączenia się składników - brzoskwinie odsączyć z syropu, rozdrobnić blenderem, aż powstanie mus - do masy serowej dodać mus brzoskwiniowy

Smakołyki Bereniki
Ciasto malinowo-różane z waniliowym kremem 176

wyłożonej papierem pergaminowym formy o wymiarach 18cm x 18cm. Piec w 180 o C około 20 minut. Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić. Biszkopt jest dosyć cieniutki dlatego przekrawałam ciasto nitką. Składniki na malinowe nadzienie: 4 szklanki mrożonych malin (dałam świeże); 0,5 szklanki cukru kryształu; 2 łyżki żelatyny; 0,25 szklanki zimnej wody; Wykonanie: Maliny zmiksować, podgrzać, dodać cukier(...)łyżki cukru; 1 łyżeczka żelatyny (rozrobiona w 2 łyżeczkach wody); Wykonanie: Sok cytrynowy, wodę i cukier zagotować. Do gorącego soku dodać żelatynę, dobrze wymieszać. Przestudzić. Przełożenie ciasta: jeden blat biszkoptu; 1/2 masy malinowej; 1/2 kremu jajecznego; drugi blat biszkopta; 1/2 masy malinowej; 1/2 kremu jajecznego; glazura cytrynowa. Wierzch udekorować malinami. Ciasto dobrze schłodzić w lodówce. Uwagi: Ciasto trzeba składać dosyć

In my kitchen
Sernik czekośliwka 197

Ciasto: Śliwki pokroić na małe kawałki. Masło rozpuścić z czekoladą i cukrem, a później dodać pokrojone śliwki. Gdy masa wystygnie, zblendować ją, a następnie dodać mąkę, proszek i jajko. Dokładnie wymieszać i wyłożyć na brytfankę posmarowaną tłuszczem i posypanej mąką. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 stopni C i piec(...)Masa serowa: Ser biały, serki waniliowe i cukier puder zmiksować w misce. Gdy masa się wyrówna, dodawać po jednym jajku i dalej ubijać kilka minut. Gotową masę serową wylać na podpieczone ciasto i dalej piec ok 70 min w 160 stopniach. Ostudzić sernik w piekarniku

Cakes By Kejt

Proponowane wyszukiwania