
Jestem nim zachwycona. Wyszedł smaczny. Pachnie miodem pitnym. Ciasto szklanka mąki 3 łyżki cukru pudru 1 łyżka greckiego jogurtu ale proponuję śmietanę żółtko 1/3 kostki masła zimnego Nadzienie: paczka suszonych moreli 200 gram 1 szklanka miodu pitnego ( u mnie dwójniak) żelatyna fix ok 2 łyżek płaskich Zagnieść ciasto z podanych składników i schować do lodówki na 30 minut. Potem rozwałkować dość cienko, wyłożyć formę, po-nakłuwać widelcem i piec w 180 stopniach ok 20 minut. Morele namoczyć w wo... czytaj dalej...

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...
Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...
Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...