Mazurek cygański na waflu. Najłatwiejszy, najsmaczniejszy...

Mazurek cygański na waflu.  Najłatwiejszy, najsmaczniejszy...

Mazurek cygański na waflu. Najłatwiejszy, najsmaczniejszy...

Tak jak na Boże Narodzenie moje słodkie wypieki    nadziewam bakaliami, makiem i miodem, tak na Wielkanoc u mnie na bogato jest robiony mazurek cygański. Przepis na niego mam od wielu, wielu lat. Zmieniam tylko ilość składników w zależności od ilości i   wielkości foremek w których go robię.    Zachowuję taką proporcję: w sumie na ok. 300 g bakalii daję 70 g mąki jeśli robię go w foremce 30x20 cm. Robię go na waflu, który w połączeniu z masą bakaliową smakuje jak najlepszy nadziany ba... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia u Krysi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.