Kopytka ziemniaczane z masełkiem.

Kopytka ziemniaczane z masełkiem.

Kopytka ziemniaczane z masełkiem.

Składniki : 50 dkg ziemniaków 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 jajko sól 2-3 łyżki świeżego masła Sposób wykonania :   Z iemniaki obierz, opłucz, wrzuć na wrzącą osoloną wodę , ugotuj. Gdy ziemniaki są już miękkie, odcedź i utłuc. Do przestudzonych ziemniaków dodaj mąkę pszenną , mąkę ziemniaczaną , jajko, dopraw do smaku solą. Wymieszaj wszystkie składniki na jednolitą masę. Z zagniecionego ciasta formuj wałeczki o średnicy około 1 - 1,5 cm. Wałeczki ucinaj ostrym nożem na skos o długości... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Przepisy i porady kulinarne

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.