statystykach wyglądał tak : 9 73 polubień na FB 151 obserwujących 14 postów 41, 822 wyświetleń najpopularniejsze posty : Grillowane zielone szparagi z boczkiem Zupa gulaszowa ze śmietanką Malinowa pianka na herbatnikach Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy
Magiczne Życie Martydzień dziecka. Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * szklanka otrębów pszennych * 2g suchych drożdży * szczypta soli * łyżeczka cukru * szklanka cieplej wody * 2 filety z kurczaka * pół pęczka zielonych szparagów * garść szpinaku * 2-3 plastry boczku wędzonego * pół szklanki śmietany 12% * pół szklanki jogurtu greckiego * 2-3 ząbki czosnku * łyżka przyprawy do pizzy bądź oregano * ser żółty
Magiczne Życie MartySkładniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 l bulionu 1 mała cebula 1 łyżka oliwy sól, pieprz, gałka muszkatołowa 2-3 łyżki serka mascarpone lub ser pleśniowy ( opcjonalnie) Przygotowanie: Szparagi umyj, odetnij główki i odstaw na bok. Resztę szparagów obierz cieniutko i odetnij zdrewniałe końcówki. Cebulkę pokrój w piórka, podsmaż na oliwie. Dodaj szparagi ( główki
Kukuleczkikiedy rok temu wrzuciłam przepis na pomidorową "carbonarę" z zielonymi szparagami , nie sądziłam, że włożę tym kij w mrowisko. na przekór wszystkim samozwańczym obrońcom carbonary, w tym roku ponownie dodaję szparagi, tym razem białe! przy okazji stwierdziłam, że nawet klasyczną carbonarę jem nieklasycznie, bo dodając odrobinę śmietany. pozostaje jeszcze kwestia przygotowania szparagów, bo choć szparagi na naszym rynku
Eksperyment sobotniSkładniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 litry bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 cebula biała 3 ząbki czosnku białe wino szczypta kurkumy szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż z czosnkiem na maśle. Po paru minutach dodaj umyte i pokrojone szparagi. Duś przez kilka minut. Dodaj bulion i gotuj
Bike By Lifezielonych szparagów, sól, cukier, śmietana jogurtowa 10%, 6 jajek przepiórczych, ocet jabłkowy, Szparagi umyć, pokroić w nieduże kawałki (odłożyć dwie główki szparagów) zalać wrzącą wodą (wody powinno być 1 cm ponad szparagi), ugotować do miękkości. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą i cukrem do smaku. Odstawić do ostudzenia. Wymieszać z 3-5 łyżkami śmietany. W garnku zagotować wodę
królestwo garówłyżki chrzanu 2 łyżki oleju do podsmażenia pora sól i pieprz do smaku 1 łyżka (płaska) masła na garnisz do wyboru: młode listki rukoli, sałaty lub botwinki główka zielonego szparaga przekrojona wzdłuż na pół kwiatki czosnku liściastego cienki szczypiorek Wykonanie: Rozgrzać w rondlu olej i wrzucić na niego pokrojony w pół-krążki seler (białą część). Podsmażać kilka minut nie dopuszczając
Sztuka gotowania w/g Samirydoczekam chwili, gdy będzie je można zbierać w Polsce. A tu proszę, od 17 października 2014 roku przestały podlegać ochronie. W sobotę poszłam na targ z myślą o zielonych szparagach, ani śladu po nich nie było, za to babcia w bocznej uliczce miała pięć pojemniczków pełnych smardzów. 4 były już zarezerwowane, więc czym prędzej złapałam piąty i teraz
Eksperyment sobotnipęczek zielonych szparagów 500 g łososia 300 g makaronu tagliatelle 100 g świeżego szpinaku 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka masła sól pieprz Gotujemy makaron w osolonej wodzie na al dente. Odstawiamy. Szparagi myjemy, odcinamy końcówki i obieramy do połowy wysokości. Związujemy sznurkiem i wstawiamy na ''stojąco'' do wrzącej osolonej wody ( pamiętając aby użyć wysokiego garnka ) Gotujemy
KuchcikoweLovekolację. Polecam! Składniki : * 200g ryżu białego * 2 łyżki oliwy z oliwek * podwójna pierś z kurczaka * plaster wędzonego boczku * pół cukinii * garść świeżego szpinaku * 4-6 zielonych szparagów * ulubione przyprawy : oregano, sól ziołowa lub czosnkowa, pieprz cytrynowy Przygotowanie : Ryż uparować na sypko z dodatkiem soli. Rozgrzać oliwę, pokroić boczek i wysmażyć. Kurczaka pokroić w paseczki, dodać
Magiczne Życie Martyśniadanie to podstawa. Chyba teraz każdy to powtarza ale to prawda. Składniki: 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 0,5 czerwonej papryki duża garść świeżego szpinaku 5 zielonych szparagów 5 jajek sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła klarygowanego Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Patelnię rozgrzej i dodaj masło.Cebulę posiekaj z czosnkiem i obsmaż, dodaj paprykę
Niezły Młynekmamy pod dostatkiem świeżych warzyw. W masie jajecznej można zatopić co tylko się chce. Tym razem wersja szparagowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą. składniki: 8 jajek 250 g zielonych szparagów ( bez zdrewniałych końcówek) 4-5 suszonych pomidorów z oleju 10-12 kulek mini mozzarelli suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól,pieprz 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju
Monia miesza i gotujepowodują,że możemy przytyć. A więc spróbujcie mojej propozycji bo jest naprawdę smaczna. Składniki: ok 40 dag makaronu rurki bądź świderki( u mnie pełnoziarnisty durum) 1 pęczek zielonych szparagów ok 20 dag pomidorków koktajlowych 1 garść rukoli 5 ząbków czosnku( można dać mniej) 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki startego parmezanu sól
Niespełnione zdolności kulinarneSmarujemy sosem pomidorowym/keczupem i nakładamy ulubione składniki. Pieczemy przez 15 minut w 220 stopniach. Podajemy gorącą, prosto z piekarnika. Ja, do pizzy ze zdjęcia dodałem: - tuńczyka - cebulę - zielone szparagi - pomidorki koktajlowe - ser żółty Smacznego
Przepisy na domowy ser i chleb