śmietaną lub mlekiem. Zrazy wołowe z obłędnym sosem winno-grzybowym najlepiej smakują z pyzami. Podobne przepisy Sos tatarski prawdziwy Pasta seppia z grzybami i sosem śmietanowym czyli ... Zielone szparagi w szynce parmeńskiej z sosem hole... Stek z polędwicy z masłem czosnkowym z dodatkiem g... .yuzo_related_post img{width:180px !important; height:170px !important;} .yuzo_related_post .relatedthumb{line
Pociąg Do Kuchniróżne ciekawostki kulinarne związane z rybami i owocami morza. Krewetki słodko-kwaśnie podane z aromatyczną sałatką ze świeżych warzyw. Grillowany stek z tuńczyka z zielonymi szparagami z ziołowym masłem. Dziękuję obu firmom za zaproszenie na warsztaty. Ogromny plus za ich organizację i za to, że uczestniczyło w nich niewiele osób. W związku
Kulinarne przygody GatityKolejne danie z serii: "dania studenckie naprędce" :) Jeszcze szybsze niż Makaron z sosem pomidorowym , idealne na lekką kolację po dniu spędzonym na uczelni :) Składniki: 200g zielonych szparagów 9 krewetek tygrysich pół pomidora 1 łyżeczka twardego sera np. parmezanu świeżo mielony pieprz, sól ziołowa, oliwa z oliwek "Przyprawa do ryb i owoców morza" Drogheria Alimentari Do dzieła
Spektrum SmakuSmaczna hiszpańska przystawka. Składniki 2 łyżki oliwy z oliwek 6 plastrów szynki serrano 12 zielonych szparagów sól morska gruboziarnista pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 200°C. Ze szparagów usuwamy zgrubiałe końcówki ,obcinając je. Następnie obtaczamy je w połowie oliwy z oliwek ,owijamy każdy w połowę plastra szynki i umieszczamy
R'n'G Kitchenpolędwicy łososiowej (KLIK) 2 młode cukinie 2 marchewki kawałek selera 1 korzeń pietruszki 2 -3 cebule 3-4 ząbki czosnku 4-5 młodych ziemniaków 30 dag zielonych szparagów masło klarowane przyprawy, ilość wg gustu: pieprz bałkański zioła prowansalskie pieprz cytrynowy imbir papryka suszone pomidory z czosnkiem i bazylią kostka bulionowa z liściem laurowym i zielem angielskim łyżka
Takie tam pichceniesumie mogę powiedzieć, że to szybki obiadek:) Roladki indycze z zielonymi szparagami SKŁADNIKI: sznycel z indyka szparagi młode ziemniaki masło, bułka tarka koperek sól, pieprz Sznycle pokrojone z plastry utłuc, posolić i popieprzyć. Odciąć twarde części szparagów, a następnie podzielić je na pół. Ułożyć szparagi na mięsie i zwinąć jak roladki. Smażyć na oleju do zarumienienia się mięska
MarciochaKucharzyDziś kolejna propozycja z kaszą, tym razem gryczaną prażoną. Jeszcze się bardzo mocno nie zagłębiłem w książkę "Kipi Kasza", ale to chyba dzięki jej obejrzeniu zacząłem
Parowar Facetajest zdrowe nie jest zbyt smaczne. Dlatego właśnie staramy się ten stereotyp złamać i mamy dla was naprawdę pyszny i w całkiem zdrowy obiad. Potrzebujemy: 1 pęczek zielonych szparagów 2 jajka na sos: 150 g jogurtu naturalnego garść siekanego koperku sól, pieprz na placuszki: 1 woreczek kaszy jaglanej (100 g) 3 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki mąki ryżowej
Marder&Marder Manufacturezarazem kremowa, podana z grzankami z masełkiem, tworzy lekki i wykwintny obiad. Cały urok w prostocie tego dania. Dobry sposób na wykorzystanie do niej niedzielnego rosołu. Składniki: wiązka zielonych szparagów -40 dag 2-3 cebule dymki 3 łyżki masła 1 czubata łyżka mąki pszennej 100 g serka śmietankowego topionego 1 litr bulionu rosołowego szczypta białego pieprzu do smaku szczypta
Wanilia i Kardamonposzuka to można wiele dobroci odkryć :) i powstaje całkiem smaczne danie. Składniki: 1 kg ziemniaków 1/4 szklanki mleka 1 jajko 1 łyżka masła 1 mały brokuł 4 zielone szparagi 1 marchewka 1 ząbek czosnku 1 szczypta gałki muszkatołowej sol pieprz Sos 1 łyżka majonezu 180 ml jogurtu naturalnego 3 ząbki czosnku przeciśniętego przez praskę 1 łyżka posiekanego koperku
O kuchni z uczuciemDziś dalszy ciąg dań ze szparagami :) Jak zacząłem je jeść, to nie umiem przestać ;) To na pewno nie jest moja ostatnia propozycja z nimi, sezon
Parowar Facetapierwszy ogień. A do niej dołączył kuskus, który przygotowuje się błyskawicznie i jest miłą alternatywą dla zapracowanych. Składniki : 50 ml kuskusu 100 ml wrzątku garść młodych buraczków 5 zielonych szparagów ćwiartka papryki (u mnie żółta) gałązka koperku 2 szczypiorki z dymki ok. 50 g gorgonzoli łyżka masła łyżka oleju pieprz Kuskus wsypać do miseczki, zalać wrzątkiem,wymieszać i zostawić
Weekendy w domu i ogrodziepiekarniku, krótko grillujemy lub po prostu podajemy na zimno. W sezonie wiosenno-letnim warto przemycić w tym pysznym daniu nieco zdrowych składników. Ja do przygotowania swoich użyłam zielonych szparagów. Z dodatkiem mozzarelli i czerwonej cebuli posłużyły mi jako farsz do orkiszowo-pszennego ciasta. Moim ulubionym jest co prawda pełnoziarniste ale jest ono dość miękkie i nie ryzykowałabym zabierania
Milion SmakówSkładniki: 2 garście rukoli z botwinką (użyłam mieszanki sałat z Tesco) 3-4 młode buraczki pół pęczka zielonych szparagów pół kostki fety 2 steki z tuńczyka sok i skórka z limonki oliwa, najlepiej cytrynowa sól, pieprz (może być cytrynowy) Dressing: pół szklanki soku wyciśniętego z pomarańczy 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka oliwy cytrynowej lub oleju kilka łyżek oliwy
Czerwień i błękitzjeść podczas imprezy w plenerze i nie narobić się przy tym długimi godzinami. Jeśli masz tak samo- do dzieła! Składniki: pierś z kurczaka batat cukinia fasolka szparagowa papryka zielone szparagi pomysł na ....kurczaka z czosnkiem i ziołami olej rzepakowy Sposób przygotowania: Batata umyj, obierz i pokrój w paski lub kosteczkę. Dodaj cukinię, fasolkę, paprykę i szparagi. Całość umieść
Wielki apetyt