czasie wyjąć je delikatnie i opłukać. Delikatnie obtoczyć w rozmąconym jajku a następnie w bułce tartej, smażyć krótko na maśle. Bułka powinna się zrumienić. Podałam ze smażonymi zielonymi szparagami. zastawa
królestwo garówtartę. SKŁADNIKI: 1 płat gotowego ciasta francuskiego 2 jajka 200 ml śmietanki 30 % 6-7 plasterków szynki szwarcwaldzkiej 100-150 g rolady z sera koziego 3/4 pęczka zielonych szparagów 1 ząbek czosnku sól pieprz gałka muszkatołowa zioła prowansalskie mielona słodka papryka A jak to zrobić: Formę do tarty wyłożyć ciastem francuskim. Szparagi pozbawić zdrewniałych końcówek i gotować około
Kuchnia w opałachzakupów do domu. Zapiekanka podana na talerzyku Fonia Porcelana Bogucice. Składniki: 200 g makaron świderki pszenno-razowy klik 1 pierś z kurczaka 200 g pieczarek 250 g zielonych szparagów 100 ml mleczka kokosowego 100 ml kremówki 30% 2 żółtka masło klarowane pieprz czarny sól morska prowansalska 150 g mozzarella tarta Przygotowanie: Z szparagów odłamać zdrewniałe końce
Ala piecze i gotujeDziś mam dla Was mini danie, które bardzo przypadło mi do gustu , proste i w miarę szybkie w przygotowaniu :) składniki pęczek zielonych szparagów 5 plastrów szynki prowansalskiej 2 ząbki czosnku 1 łyżka oliwy z oliwek łyżeczka masła ser cheddar kilka listków bazylii sól, pieprz Szparagi myjemy i obieramy , odłamujemy zdrewniałe końce i odcinamy główki. Następnie za pomocą
Cukier&PuderMuszę się do czegoś przyznać. To moje pierwsze zielone szparagi. Nie, nie w sezonie. W życiu. Po spróbowaniu sklepowej zupy z białych szparagów stwierdziłam, że gorszych rzeczy dawno nie jadłam. I długo nie mogłam się przełamać, żeby jednak spróbować. W końcu nadszedł moment, w którym stwierdziłam: "ok, jestem gotowa na kolejną próbę". Zdjęcie na fb mojej przyjaciółki, przedstawiające
W poszukiwaniu inspiracjiugotowanych szparagów 150-200 g truskawek 2 łyżki ciemnego octu balsamicznego 1 łyżka miodu lub syropu z agawy pieprz z młynka szczypta soli- opcjonalnie posiekane zioła- opcjonalnie Wykonanie: szparagi zielone lub białe ugotować wg przepisu podanego tutaj truskawki umyć, osuszyć i odszypułkować. Umieścić w wysokim naczyniu i zblendować. Dodać ocet, miód, pieprz i ewentalnie posiekane drobno zioła
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Szparagowa zupa krem Sezon szparagowy w pełni, dlatego dzisiaj proponuje Wam zupę krem z zielonych szparagów. Jest to bardzo smaczne, niskokaloryczne oraz szybkie w wykonaniu danie, które jest źródłem wielu witamin i składników mineralnych. Składniki: (2 porcje) --> 1 porcja - około 150 kcal - szparagi (400 g) - 1 pęczek - cebula
Fit-aminaPyszna sałatka ze szparagami i truskawkami! Wiosna na talerzu! SKŁADNIKI: - 6 ugotowanych szparagów zielonych - 5 truskawek - awokado - ser bałkański pokrojony w kostkę - czarne oliwki - sałata Dresing na 4 porcje : - 3 łyżki octu winnego różowego - 1 łyżka octu z dodatkiem moreli (w Lidlu) - 1 łyżeczka miodu lipowego - 2 łyżki wody - 15 listków melisy Zmiksuj na gładką masę, polej sałatkę
SMYKWKUCHNIdanie jest naprawdę bardzo uniwersalne. Kaszy jaglanej nie muszę reklamować - jest źródłem wielu cennych substancji odżywczych, oczyszcza organizm i dodaje energii. Dodatki do niej to cały miks pyszności - zielone szparagi, suszone pomidory, szynka parmeńska, ser feta, prażone pestki dyni i aromatyczne zioła. Danie może stać w lodówce przez kilka dni więc warto przygotować większą porcję na zapas. Idealnie sprawdzi
Milion SmakówPrawdziwa wiosna na talerzu! Świeżutkie zielone szparagi, rzodkiewka, sałata... Całość posypana sezamem i skropiona dressingiem na bazie oliwy i octu winnego. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna
Milion SmakówWystarczy, że otworzysz lodówkę i wyjmiesz ulubione warzywa sezonowe, dodasz kawałek sera i/lub rybki czy mięsa i twój zdrowy szybki obiad tworzy się prawie sam! Składniki: batat brokuł zielone szparagi cebulka szalotka ser kozi typu feta sól Sposób przygotowania: Warzywa umyj, pokrój na kawałki i umieść w naczyniu do gotowania na parze (ja korzystam z pojemników lub torebek
Wielki apetytwersji najprostszej z możliwych, ponieważ przygotowana na gotowym cieście francuskim. Szybki i niezawodny pomysł na lekki bezmięsny obiad, kolację lub przekąskę. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego pęczek zielonych szparagów 100 g sera (np. ricotta, feta lub kozi) 3 jajka 3/4 szklanki śmietany 18 % sól, pieprz gałka muszkatołowa Piekarnik nastawić na 200 stopni C. Szparagi umyć, odłamać zdrewniałe końce. Ugotować
wyzwania kuchennesól himalajska do smaku, pieprz kolorowy świeżo zmielony do smaku, 1 szt. cebuli czosnkowej, 4 ząbki czosnku, 1 limonka, masło, świeży lubczyk, świeży koperek, szczypiorek, roszponka, zielone szparagi, olej rzepakowy. Przygotowanie: Pstrąga oczyszczamy z łusek i dokładnie myjemy. Koperek drobno siekamy. Limonkę kroimy w cienkie plasterki. Pstrąga nacieramy niewielką ilością soli, dodajemy do środka czosnek, liomonkę, liście
Moniki Smakołykicudeńkiem w ciągu kilku chwil. Składniki: Garść makaron ( w kształcie ryżu) 150 ml bulionu drobiowego 50 ml wina białego musującego brokuł 20 g mrożonego zielonego groszku 3-4 zielone szparagi mała cebulka oliwa z oliwek 2 łyżki suszonej żurawiny 50 g masła sól Sposób przygotowania: Masło rozpuść na odrobinie oliwy z oliwek. Dodaj pokrojone warzywa- brokuła, szparagi i cebulkę
Wielki apetytobiad na szybko. Na szczęście podczas spaceru zaszłyśmy do sklepu i domu były świeże zioła. Składniki: Makaron (u nas bez glutenowy) 1 porcja łososia Warzywa (u nas szczypiorek, brokuły, szparagi, zielony groszek i kukurydza, ale równie dobrze sprawdza się papryka, pieczarki, marchewka) 1 łyżeczka zgniecionego czosnku 1 łyżeczka zgniecionego imbiru 1 laska trawy cytrynowej (można ominąć) sok z połowy cytryny
MamaOskarka