Składniki: 1 pęczek zielonych szparagów ok. 200 g świeżego szpinaku (lub 150 g mrożonego) 1 mały seler lub 3 łodygi naciowego 1 cebula lub kawałek pora 3 ząbki czosnku 1,5 litra bulionu warzywnego 1 łyżka masła ½ szklanki słodkiej śmietanki 1 łyżka włoskich ziół 1 łyżka majeranku szczypta gałki muszkatołowej pół pęczka koperku sól i pieprz Szparagi, selera
Czerwień i błękitstatystykach wyglądał tak : 9 73 polubień na FB 151 obserwujących 14 postów 41, 822 wyświetleń najpopularniejsze posty : Grillowane zielone szparagi z boczkiem Zupa gulaszowa ze śmietanką Malinowa pianka na herbatnikach Dziękuję, że ze mną jesteście. Oczywiście zaglądajcie na Instagram i do moich Babeczek ! Chcę Was też zaprosić do nowej grupy
Magiczne Życie Martydzień dziecka. Składniki : * 2 szklanki mąki pszennej * szklanka otrębów pszennych * 2g suchych drożdży * szczypta soli * łyżeczka cukru * szklanka cieplej wody * 2 filety z kurczaka * pół pęczka zielonych szparagów * garść szpinaku * 2-3 plastry boczku wędzonego * pół szklanki śmietany 12% * pół szklanki jogurtu greckiego * 2-3 ząbki czosnku * łyżka przyprawy do pizzy bądź oregano * ser żółty
Magiczne Życie MartySkładniki: 1 pęczek zielonych szparagów 1 l bulionu 1 mała cebula 1 łyżka oliwy sól, pieprz, gałka muszkatołowa 2-3 łyżki serka mascarpone lub ser pleśniowy ( opcjonalnie) Przygotowanie: Szparagi umyj, odetnij główki i odstaw na bok. Resztę szparagów obierz cieniutko i odetnij zdrewniałe końcówki. Cebulkę pokrój w piórka, podsmaż na oliwie. Dodaj szparagi ( główki
KukuleczkiSkładniki: 1 pęczek zielonych szparagów 2 litry bulionu warzywnego 1 łyżka masła 1 cebula biała 3 ząbki czosnku białe wino szczypta kurkumy szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku natka pietruszki Wykonanie: Cebulę pokrój w kostkę i podsmaż z czosnkiem na maśle. Po paru minutach dodaj umyte i pokrojone szparagi. Duś przez kilka minut. Dodaj bulion i gotuj
Bike By Lifezielonych szparagów, sól, cukier, śmietana jogurtowa 10%, 6 jajek przepiórczych, ocet jabłkowy, Szparagi umyć, pokroić w nieduże kawałki (odłożyć dwie główki szparagów) zalać wrzącą wodą (wody powinno być 1 cm ponad szparagi), ugotować do miękkości. Zmiksować. Przetrzeć przez sito. Doprawić solą i cukrem do smaku. Odstawić do ostudzenia. Wymieszać z 3-5 łyżkami śmietany. W garnku zagotować wodę
królestwo garówłyżki chrzanu 2 łyżki oleju do podsmażenia pora sól i pieprz do smaku 1 łyżka (płaska) masła na garnisz do wyboru: młode listki rukoli, sałaty lub botwinki główka zielonego szparaga przekrojona wzdłuż na pół kwiatki czosnku liściastego cienki szczypiorek Wykonanie: Rozgrzać w rondlu olej i wrzucić na niego pokrojony w pół-krążki seler (białą część). Podsmażać kilka minut nie dopuszczając
Sztuka gotowania w/g Samirypęczek zielonych szparagów 500 g łososia 300 g makaronu tagliatelle 100 g świeżego szpinaku 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka masła sól pieprz Gotujemy makaron w osolonej wodzie na al dente. Odstawiamy. Szparagi myjemy, odcinamy końcówki i obieramy do połowy wysokości. Związujemy sznurkiem i wstawiamy na ''stojąco'' do wrzącej osolonej wody ( pamiętając aby użyć wysokiego garnka ) Gotujemy
KuchcikoweLovekolację. Polecam! Składniki : * 200g ryżu białego * 2 łyżki oliwy z oliwek * podwójna pierś z kurczaka * plaster wędzonego boczku * pół cukinii * garść świeżego szpinaku * 4-6 zielonych szparagów * ulubione przyprawy : oregano, sól ziołowa lub czosnkowa, pieprz cytrynowy Przygotowanie : Ryż uparować na sypko z dodatkiem soli. Rozgrzać oliwę, pokroić boczek i wysmażyć. Kurczaka pokroić w paseczki, dodać
Magiczne Życie Martyśniadanie to podstawa. Chyba teraz każdy to powtarza ale to prawda. Składniki: 1 mała cebula 3 ząbki czosnku 0,5 czerwonej papryki duża garść świeżego szpinaku 5 zielonych szparagów 5 jajek sól i pieprz do smaku 1 łyżka masła klarygowanego Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie: Patelnię rozgrzej i dodaj masło.Cebulę posiekaj z czosnkiem i obsmaż, dodaj paprykę
Niezły Młynekmamy pod dostatkiem świeżych warzyw. W masie jajecznej można zatopić co tylko się chce. Tym razem wersja szparagowa z suszonymi pomidorami i mozzarellą. składniki: 8 jajek 250 g zielonych szparagów ( bez zdrewniałych końcówek) 4-5 suszonych pomidorów z oleju 10-12 kulek mini mozzarelli suszone pomidory z czosnkiem i bazylią sól,pieprz 2 łyżki mąki pszennej 3 łyżki oleju
Monia miesza i gotujepowodują,że możemy przytyć. A więc spróbujcie mojej propozycji bo jest naprawdę smaczna. Składniki: ok 40 dag makaronu rurki bądź świderki( u mnie pełnoziarnisty durum) 1 pęczek zielonych szparagów ok 20 dag pomidorków koktajlowych 1 garść rukoli 5 ząbków czosnku( można dać mniej) 4 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny 2 łyżki startego parmezanu sól
Niespełnione zdolności kulinarneSmarujemy sosem pomidorowym/keczupem i nakładamy ulubione składniki. Pieczemy przez 15 minut w 220 stopniach. Podajemy gorącą, prosto z piekarnika. Ja, do pizzy ze zdjęcia dodałem: - tuńczyka - cebulę - zielone szparagi - pomidorki koktajlowe - ser żółty Smacznego
Przepisy na domowy ser i chlebSezon na szparagi Składniki 1 filet z kurczaka 250 g szparagów zielonych 1/2 pora 1/2 młodej cukinii 1 mały jogurt naturalny sól, pieprz czubryca czerwona 1 łyżka mąki Sposób przygotowania … Czytaj dalej Kurczak ze szaragami w jogurtowym sosie
czarrna od kuchni